۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
حفاظت از اقتصاد اروپا  با ایجاد صندوق  ۶۸۵ میلیارد دلاری
مقابله جهان با اثرات اقتصادی همه گیری کرونا

حفاظت از اقتصاد اروپا با ایجاد صندوق ۶۸۵ میلیارد دلاری

ویروس کرونا بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر را درگیر کرده است و جان بیش از ۵۵۰۰ نفر را گرفته است. حال دولتهای کشورهای مختلف اقدام به ارایه کمک های مالی برای مقابله باکرونا کرده اند. در میان تمامی کشورهای اروپایی کشور آلمان بیشترین بودجه را برای این کار در نظر گرفته است.

خبرگزاری بازار- هنوز مدت زیادی از زمانی که سازمان بهداشت جهانی خبر از همه گیری ویروس کرونا در دنیا داد؛ نمی گذرد ولی در همین زمان کشورهای مختلف اقدام به ارایه طرحهایی برای حمایت از اقتصاد خود برای مواجهه با این بحران کردند. انتشار خبر همه گیری ویروس کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی  نشان داد مشکل کرونا نه مشکل یک کشور یا یک قاره بلکه مشکلی جهانی است که به گفته مقامات امریکا چالشی بی سابقه برای اقتصاد دنیا ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل است که  کشورهای مختلف برای مقابله با این ویروس باید هماهنگ با هم عمل کنند و حمایت از اقتصاد را هرچه سریعتر شروع کنند. به گزارش نشریه بیزینس تودی کشور هند یکی از اصلیترین سیاستهایی که این روزها استفاده می شود تزریق منابع مالی به اقتصاد به منظور حمایت از اقتصاد، شرکتهای خصوصی کوچک و بزرگ و سیستم بهداشت و درمانی است که با افزایش سنگین هزینه های درمانی نسبت به گذشته روبرو است. طبق این گزارش کشورهای آلمان، بریتانیا، ایتالیا و سوییس در مجموع ۶۸۵.۵ میلیارد یورو به عنوان صندوق سرمایه گذاری برای مقابله با اثرات اقتصادی ویروس کرونا در نظر گرفته اند و قرار است از این بودجه برای حمایت از بخشهای اصلی و مهم اقتصادی دنیا استفاده شود.

آلمان بیشترین بودجه حمایتی را در نظر گرفت

خبرگزاری دویچه بودجه در نظر گرفته شده توسط آلمان برای مقابله با اثرات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا را برابر با ۶۱۳ میلیارد یورو بودجه اتحادیه اروپا را ۲۵ میلیارد یورو، بودجه ایتالیا را ۲۵ میلیارد یورو ، بودجه بریتانیا را۱۲ میلیارد یورو و بودجه سوییس را برابر با ۱۰.۵ میلیارد یورو اعلام کرد و نوشت: «هر کشور این بودجه را برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده در نتیجه همه گیری ویروس کرونا استفاده می کند. با توجه به این آمار مبلغ در نظر گرفته شده توسط آلمان بیش از دیگر کشورها است و دلیل آن را هم می توان در شیوع زیاد ویروس در این کشور و تاثیر ان در بخشهای  تولیدی و صادراتی این کشور دانست. آلمان در ماه های اخیر خبر از کاهش صادرات و فروش خودروهای تولیدی  داده بود. کاهش تقاضا برای خودروهای آلمانی  اهمیت زیادی برای اقتصاد این کشور دارد زیرا صنعت خودروسازی یکی از مهمترین صنایع در آلمان است.»

به گزارش رویترز به نقل از مقامات رسمی کشور آلمان بانک دولتی KFW در نظر دارد ۵۵۰ میلیارد یورو یعنی رقمی معادل ۶۱۳ میلیارد دلار از این مبلغ را به صورت وام در اختیار شرکتهای آلمانی قرار دارد تا از نیروی کار فعال در این شرکتها در دوره بحرانی کنونی حمایت کند و مانع از ورشکستگی و اجرای سیاست تعدیل  نیرو در این شرکتها شود. وزیر  اقتصاد آلمان در مصاحبه ای با فایننشال در مورد دلیل ارایه این کمک مالی کلان در مقایسه  با دیگر کشورها گفت:« اقتصاد آلمان وابسته به تولید و صادرات است و همه گیری ویروس کرونا در دنیا ، تاثیر زیادی روی اقتصاد ما گذاشته است. ما این بودجه را برای حمایت از اقتصاد خود در نظر گرفته ایم و از شرکتها در مقابل این بحران حمایت می کنیم. بدون شک بررسی های دوره ای انجام خواهد شد تا در صورت نیاز بودجه بیشتری به اقتصاد تزریق شود یا نوع حمایتها از اقتصاد تغییر کند.»

بریتانیا خود را برای مقابله زیر ساختی آماده می کند

فایننشال تایمز به نقل از ریشی سوناک وزیر اقتصاد کشور بریتانیا هم از بودجه ۱۳.۳ میلیارد دلاری این کشور برای حمایت از اقتصاد در شرایط فعلی خبر داد و نوشت:« قرار است ۱۲ میلیارد یورو معادل ۱۳.۳ میلیارد دلار به اقتصاد تزریق شود و ۶۰۰ میلیون یورو برای توسعه زیر ساختهای بهداشتی و شهری در کشور سرمایه گذاری شود تا بریتانیا در برابر همه گیری این ویروس یا ویروس های دیگر قدرت مقابله بالاتری بدست آورد. طبق این گزارش ۵ میلیارد یورو  برای خدمات بهداشت ملی بریتانیا صرف می شود و بقیه برای پرداخت کمک هزینه و کمک های مالیاتی به افراد خود اشتغال و کسب و کارهای کوچک استفاده خواهد شد. »

اما اتحادیه اروپا هم بودجه دیگری برای حمایت از اقتصادهای عضو این اتحادیه در نتیجه حمله ویروس کرونا در نظر گرفته است که این بودجه برابر با ۲۵ میلیارد یورو یا ۲۷.۸۶ میلیارد دلار است و این مبلغ برای پرداخت کمک هزینه به مالکان کسب و کارهای کوچک که به این ویروس مبتلا شده اند، پرداخت پاداش و افزایش مدت زمان مرخصی های با حقوق کادر درمانی بعد از پایان این بحران و پرداخت کمک بلا عوض به فعالان در بخشهای تفریح و سرگرمی ،هتل داران و بخشهای خرده فروشی صرف خواهد شد. اتحادیه اروپا در نظر دارد ۸ میلیارد یورو را برای تخصیص وام به ۱۰۰ هزار کسب و کار کوچک آسیب دیده در جریان شیوع ویروس کرونا در نظر بگیرد.

در سراسر ایتالیا پرداخت اقساط وام های رهنی تا اطلاع ثانوی تعلیق شده است و نظام بانکی خبر از بخشودگی بدهی کسب و کارهای کوچک و خانوارهایی داده است که با اثرات اقتصادی ناشی از انتشار ویروس مواجه هستند.

ایتالیا چه کرد

ایتالیا که مرکز شیوع ویروس کرونا در اتحادیه اروپا است و بعد از چین بالاترین شمار مبتلایان و قربانیان را دارد برای مقابله با اثرات اقتصادی این بحران بودجه ای برابر با ۲۵ میلیارد یورو در نظر گرفته است. به گزارش رویترز قرار است این مبلغ برای کاهش کسری بودجه کشور و رساندن آن به سقف ۳ درصد که در قوانین اتحادیه اروپا وجود دارد، استفاده شود.در سراسر این کشور پرداخت اقساط وام های رهنی تا اطلاع ثانوی تعلیق شده است و نظام بانکی خبر از بخشودگی بدهی کسب و کارهای کوچک و خانوارهایی داده است که با اثرات اقتصادی ناشی از انتشار ویروس مواجه هستند.

بیزینس تودی نوشت: «تمامی کشورهای دنیا در تلاش هستند تا از فشار اقتصادی این بحران بکاهند و این سیاست تزریق به اقتصاد و بخشودگی بدهی کسب و کارهای آسیب دیده اصلی ترین کاری است که این روزها انجام می شود.اما این سیاست در کشورهای آسیایی به استثنای چین دیده نمی شود در حالیکه اغلب کشورهای این قاره هم درگیر ویروس کروناو تبعات اقتصادی آن هستند.»

کد خبر: ۹٬۴۴۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha