به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، سید جواد ساداتی نژاد، در تشریح نشست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر نیرو، گفت: در این نشست اثرات خشکسالی بر بخش کشاورزی بررسی شد، در ۵۲ سال گذشته شاهد چنین کم بارشی در کشور نبودهایم و بخش کشاورزی بیشترین خسارت را دیده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بر اساس برآورد صورت گرفته بخش کشاورزی ۴۱ هزار میلیارد تومان از کم بارشیها خسارت دیده است، عنوان کرد: خشکسالی در بخش کشاورزی خود را در کاهش میزان تولید محصولات از قبیل گندم، جو و سایر محصولات اساسی نشان میدهد و وزارت جهاد کشاورزی باید کسری موجود را از طریق واردات تامین کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی را هرچه سریعتر تامین کند، تصریح کرد: برای تامین نیاز داخلی کشور نیازمند واردات ۵ میلیون تن گندم، ۳ میلیون تن جو و ۳ میلیون تن علوفه هستیم.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه باید اعتبارات مورد نیاز وزارت نیرو به منظور اتمام اجرای شبکههای پایین دست سدها را به صورت کامل تخصیص دهد، ادامه داد: به منظور پرداخت کامل خسارت کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی در سال جاری باید اعتبارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی تخصیص کامل داشته باشد، زیرا تمامی خسارت دیدگان جزء بیمه شدگان هستند، متاسفانه در سال گذشته ۵۲ درصد از اعتبار این صندوق اختصاص داده شد.
وی با تاکید بر اینکه باید یک میلیون راس دام عشایر باتوجه به خشکسالی خریداری شود تا دام مولد حذف نشود، عنوان کرد: باید وامهای دامداران و کشاورزان خسارت دیده استمهال و تسهیلات جدید در اختیار آنها قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: هر سال در فصل تابستان شاهد ریزگردها هستیم و با توجه به میزان بارش کم در سال جاری حجم ریزگردها افزایش پیدا میکند که جلوگیری از آن نیاز به اقدامات میدانی دارد و همچنین جلوگیری از افزایش میزان حریق در جنگلها و مراتع نیز نیازمند مدیریت و برنامه ریزی دقیق است.
ساداتینژاد تصریح کرد: تلاش میکنیم بخش کشاورزی، دام و طیور و منابع طبیعی و محیط زیست مورد توجه قرار بگیرند و جلسات کمیسیون در این زمینه ادامه پیدا میکند.
نظر شما