۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۶
احتمال بروز تنش آبی در آذربایجان شرقی طی سال جاری
در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی عنوان شد؛

احتمال بروز تنش آبی در آذربایجان شرقی طی سال جاری

تبریز- استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه احتمال بروز تنش آبی در آذربایجان شرقی طی سال جاری وجود دارد، گفت: در این خصوص برنامه ریزی های لازم انجام گرفته است.

به گزارش خبرنگار بازار، محمدرضا پورمحمدی ظهر پنج شنبه در هفتاد و یکمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی در محل استانداری با قدردانی از تلاش‌های اعضای این شورا در سال ۱۳۹۹، اظهار داشت: همه دستگاه‌ها موظف به اجرای مصوبات شورای گفت‌وگو هستند و اگر مانعی برای اجرای مصوبات وجود دارد باید به دبیرخانه شورا اعلام کنند.

وی با اشاره به جایگاه قانونی مصوبات شورای گفت‌وگو، خواستار تلاش و پیگیری برای تقویت ضمانت اجرایی این مصوبات از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شد.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این جلسه به آخرین وضعیت اجرایی طرح انتقال آب ارس اشاره کرد و گفت: این طرح علاوه بر نقش حیاتی در تأمین آب شرب و صنعت، نقش پدافندی هم دارد.

وی با بیان اینکه در گذشته نسبت به این طرح کم‌لطفی شده است، افزود: خوشبختانه در حال حاضر طرح در مسیر خوبی قرار دارد و امیدواریم با توان اجرایی و مدیریتی قرارگاه خاتم‌الانبیا، اجرای آن طبق زمان‌بندی تکمیل شود.

احتمال بروز تنش آبی در آذربایجان شرقی طی سال جاری

پورمحمدی با اشاره به احتمال بروز تنش آبی در استان در سال جاری، گفت: برای عبور از این وضعیت، برنامه‌ریزی شده است و در بخش صنعت، مشارکت صنایع در تأمین آب مورد نیاز آنها را شروع کرده‌ایم.

اجرای جایگزینی کشاورزی بازار محور به جای کشاورزی تولید محور
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از اجرای جایگزینی کشاورزی بازار محور به جای کشاورزی تولید محور در سطح استان خبر داد.

اکبر فتحی با بیان اینکه  اجرای جایگزینی کشاورزی بازار محور به جای کشاورزی تولید محور در مورد کشت محصول کلزا در استان آغاز شده است، اظهار داشت: به این صورت که در ابتدای فصل کشت  سرمایه دار حقیقی یا حقوقی به عنوان پشتیبان، تمام نهاده های مورد نیاز این محصول را تامین نموده و در اختیار کشاورز قرار می دهد و طبق قراردادی که با وی منعقد می نماید موظف می گردد محصول تولیدی کشاورز را به قیمت روزی که دولت در شورای قیمت گذاری مشخص خواهد کرد و یا حتی به قیمتی ۱۰ درصد بالاتر خریداری کند.

وی با بیان اینکه به این صورت دغدغه بازار کشاورز مبنی بر امکان فروش نرفتن محصول مرتفع می گردد، افزود: این موضوع در تولید مرغ و تولید محصولات باغی امسال جزو برنامه خواهد بود و هدف از آن اینست که کشاورز فقط دغدغه تولید داشته باشد و از دغدغه احتمال عدم فروش محصول تولیدی رها شود.

احتمال بروز تنش آبی در آذربایجان شرقی طی سال جاری

کشت قراردادی محصولات زراعی نسخه نجات‌بخش کشاورزی است
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه کشت قراردادی محصولات زراعی بخش کشاورزی به عنوان نسخه نجات‌بخش ارتقای سطح معیشت کشاورزان و عامل اصلی افزایش تولید در شرایط کنونی می باشد ادامه داد: این طرح نویدبخش آینده خوش برای فعالان حوزه راهبردی کشاورزی در آذربایجان‌شرقی است.

وی با اشاره براینکه همه ساله مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی مشکلات متعددی را برای کشاورزان وتنظیم بازار ایجاد می‌کند، گفت: اجرای کشت قراردادی و تولید بر مبنای ثبت سفارش بازار داخل وخارج راهگشای این امر خواهد بود.

فتحی با اشاره به اینکه اجرای کشت قراردادی به سبب تولید محصولات مطابق قرارداد، نوعی تضمین برای فروش محصول به شمار می رود که تولیدکنندگان به سبب ارتقای درآمدرغبت بیشتری نسبت به امر تولید دارند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی تحریم، پایداری تولید و خودکفایی محصولات استراتژیک بسیار حائز اهمیت است و اجرای کشت قراردادی راه حلی مناسب برای پایداری تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود و آذربایجان شرقی با وجود پتانسیل بالای بخش کشاورزی ومزیت نسبی اقلیمی می تواند با توسعه صادرات کالاهای مزیت دار، درآمد ارزی قابل توجهی را نصیب خود سازد.

کد خبر: ۸۷٬۱۷۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha