۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۱
ورود دلالان با تعلل در پرداخت پول گندمکاران
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران هشدار داد

ورود دلالان با تعلل در پرداخت پول گندمکاران

ایمانی، نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی ۵ هزار تومان عادلانه است، افزود: دولت باید سریعا پول گندمکاران را بپردازد تا از ورود دلالان و واسطه ها جلوگیری شود.

بازار؛ گروه کشاورزی: هفته ها برگزاری جلسه برای قیمت گذاری نرخ خرید تضمینی گندم با حواشی بسیاری همراه بود و در نهایت با تصویب نرخ ۴ هزار تومان در حالی که بنیاد ملی گندمکاران پیشنهاد قیمت ۵ تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان را داده بودند، با جایزه ای هزار تومانی از سوی رییس جمهور برای گندمکارانی که محصول خود را به دولت تحویل بدهند نهایی شد! به این ترتیب کشاورزان می توانند محصول خود را با قیمت هر کیلوگرم ۵هزار تومان به سیلوهای دولت تحویل بدهند.

دولت در حد وسع خود قیمت گذاری کرده است و نسبت به سال گذشته قیمت گندم را ۱۰۰ درصد افزایش داده است

نرخ اعلامی خرید تضمینی گندم رضایت بخش است
علیقلی ایمانی، نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در این خصوص به «بازار» گفت: در راستای انگیزه دادن به کشاورزان و تحویل گندم به دولت قرار بر این شد که هزار تومان دیگر بر قیمت ۴ هزار تومان اضافه کنند و معنا ی آن این است که فردی که به دولت گندم را تحویل می دهد کیلویی ۵هزار تومان از دولت دریافت می کند. بنابراین فرقی ندارد چه مقدار آن جایزه باشد مهم این است که قیمت ۵ هزار تومان را تصویب شده است.

ایمانی افزود: همانطور که می دانید پپیشنهاد بنیاد ملی گندمکاران و وزارت جهاد کشاورزی بین ۵ تا ۵هزار و ۵۰۰ بود تا ضمن پوشش دادن هزینه ها، سود معقولی تا سقف ۲۰ درصد نیز برای کشاورز داشته باشد. به عبارت دیگر ما بارها اعلام کردیم که نرخ تضمینی اگر کمتر از ۵هزار تومان نباشد منطقی است که  اینگونه شده است.

وی با بیان اینکه مبلغ اعلامی راضی کننده است، افزود: به نظر بنده دولت در حد توان خود قیمت گذاری کرده است و نسبت به سال گذشته قیمت گندم را ۱۰۰ درصد افزایش داده است، چرا که سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم ۲هزار و ۵۰۰ تومان بود.

اگر در پرداخت تعلل شود واسطه ها وارد می شوند و قطعا کشاورزانی که نیاز مالی دارند محصول شان را به دلالان می فروشند

پرداخت فوری پول گندمکاران حضور دلالان را کمرنگ می کند
ایمانی در خصوص قیمت گندم در بازار آزاد نیز اظهار داشت: گندم به آن شکل که تصور می شود بازار آزاد ندارد. با این وجود برخی دلالان و واسطه ها از اختلاف قیمت دولت با بازار سو استفاده می کنند. لذا ما  به دولت گفته ایم که شرایطی فراهم سازد تا نه تنها کشاورز در انتظار تحویل محصول نماند بلکه سریعا و پس از تحویل گندم پول خود را دریافت کند تا انگیزه ها برای تحویل گندم بالا برود.

این مقام مسئول تاکید کرد: اگر در پرداخت تعلل شود واسطه ها وارد می شوند و با توجه به اینکه سابقه پرداخت تا دو ماه هم وجود دارد قطعا کشاورزانی که نیاز مالی دارند و یا برای تامین نهاده ها برای انجام کشت دوم نیاز به پول دارند ممکن است محصول شان را به دلالان بفروشند.

وی در خصوص مدت بازپرداخت هزینه گندم در سال گذشته گفت: سال گذشته در بسیاری از استانها حداکثر یک هفته ای بود اما به طور میانگین از ابتدای فصل تا پایان فصل ۲۸ روز طول کشیده تا هزینه خرید تضمینی گندم از سوی دولت به گندمگاران  پرداخت شود که نسبت به سال ماقبل که ۴۵ روز بود روند خوبی داشت.

قیمت محصول تنها یک آیتم تولید است و عاملی مثل سطح بهره وری نیز در تولید تاثیر گذار است

میانگین کشوری بهره وری گندم در هر هکتار ۴ تن است
ایمانی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ۲۲هزار میلیارد تومان از محل یارانه آرد و  نان برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده است و حدود ۱۸ هزار میلیارد هم از طریق سیستم بانکی تامین می شود لذا فقط باید تصویب شود که پرداخت ها زودتر صورت بگیرد و نگرانی وجود نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه قیمت فعلی خرید تضمینی عادلانه است افزود: باید توجه داشته باشید که قیمت خرید محصول یک آیتم تولید است و عوامل دیگری نیز در تولید رضایت بخش موثر هستند؛ به عنوان مثال وقتی بهره وری پایین باشد اگر قیمت گندم ۱۰هزار تومان هم باشد باز تولید برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

ایمانی در خصوص میزان بهره وری کشت گندم نیز گفت: در حال حاضر میانگین کشوری بهره وری در محصول گندم در هر هکتار ۴ تن است.

کد خبر: ۸۴٬۹۱۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha