۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۱
همکاری ۲۵ ساله چین با ایران بر اساس منطق «برد-برد» است| کارایی مدل توسعه چین
نظریه پرداز آمریکایی در گفتگو با بازار:

همکاری ۲۵ ساله چین با ایران بر اساس منطق «برد-برد» است| کارایی مدل توسعه چین

«استفن لندمن» نظریه پرداز آمریکایی و دانش آموخته دانشگاه هاروارد آمریکا معتقد است رابطه تجاری چین با سایر کشورها بر اساس منطق «برد-برد» است.

بازار؛ گروه بین الملل: در سالی که اقتصاد دنیا با رکود روبرو بود، رشد اقتصادی چین و گذر از سخت ترین بحران تاریخ در این کشور به موضوع اصلی مورد بحث در رسانه های دنیا تبدیل شد و حال که چند ماه از شروع سال جدید میلادی می گذرد، بازهم خبر ها از عملکرد حیرت آور اقتصاد چین حکایت دارد.

طبق گزارشهای موجود در فصل اول سال جاری میلادی ارزش تولید ناخالص داخلی چین نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۸.۳ درصد رشد کرد. رشدی که نشان از تسریع روند بازسازی اقتصاد چین بعد از تجربه بحران کرونا دارد.

وال استریت ژورنال در این مورد نوشت: «در دو فصل اخر سال قبل هم اقتصاد چین رشد کرده بود و انتظار می رفت در این فصل ما شاهد افزایش سرعت رشد اقتصادی این کشور باشیم . برخی از مراکز مطالعاتی پیش بینی کرده بودند در فصل اول امسال اقتصاد چین با نرخ ۱۹.۲ درصد و در فصل دوم با نرخ بالغ بر ۱۷ درصد رشد کند. با وجود اینکه نرخ رشد محقق شده برای این کشور اندکی کمتر از این برآوردها است ولی همین آمار به خوبی نشان می دهد اقتصاد چین با اقتدار در مسیر رشد حرکت می کند و از این بحران گذر کرده است. در فصل آخر سال قبل نرخ رشد اقتصادی چین برابر با ۶.۵ درصد بود.»

«استفن لندمن» نظریه پرداز آمریکایی و دانش آموخته دانشگاه هاروارد آمریکا در این ارتباط به خبرنگار بازار گفت: مدل اقتصادی چین کار می کند. با اولویت بندی اشتغال کامل و افزایش دستمزدها، تا حد زیادی از هژمونی دلار آمریکا آزاد است.

وی افزود: این تجارت بر اساس توسعه سود متقابل با سایر کشورها تجارت می کند. بر این اساس رابطه تجاری این کشور با سایر کشورها بر اساس منطق «برد-برد» است.

دانش آموخته دانشگاه هاروارد در ادامه تأکید کرد: به جز یک یا دو فصل از سال گذشته، رشد آن از دهه ۱۹۸۰ به طور مداوم چشمگیر بوده است.

نظریه پرداز برجسته آمریکایی تأکید کرد: پکن جریان اعتبار را برای رشد اقتصادی آزادانه حفظ می کند.

وی یادآور شد: بانک های آن این کار را در کنار تجارت مهم برای کشور تسهیل می کنند - در تضاد کامل با سیستم خصوصی سازی آمریکا که به بانکداران و سایر افراد ذینفع شرکت ها و نه مردم خدمت می کند.

استفن لندمن در ادامه تصریح کرد: امروزه در ایالات متحده، بیش از یک چهارم جمعیت در سن کار، بیکار است، اکثریت قریب به اتفاق افراد دیگر کم کار می شوند و حقوق فقر را با مزایای کم یا بدون مزد دریافت می کنند.

وی در ادامه تأکید کرد: مازاد سوداگرانه، اقتصاد ایالات متحده را تعریف می کند. تمرکز چین بر رشد اقتصادی و ایجاد مشاغل همان چیزی است که ایالات متحده نادیده می گیرد.

لندمن در ادامه یادآور شد: چین همسایه خوبی است و با سایر کشورها همکاری می کند. این کشور در حال تبدیل شدن به بزرگترین اقتصاد جهان است.

دانش آموخته دانشگاه هاروارد آمریکا تأکید کرد: در حالی که ایالات متحده در صحنه جهانی با سقوط اجتناب ناپذیری روبرو است، رکورد چشمگیر چین احتمالاً سالهای آینده ادامه خواهد داشت.

وی در پایان گفت: این در حالی است که آمریکا به هژمونی خود برای کنترل کردن سایر کشورها ادامه خواهد داد.

کد خبر: ۸۴٬۱۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha