به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر اجرای مالیات بر خانههای خالی بر کوتاه کردن دست دلالان حوزه مسکن گفت: در گذشته قوانینی برای اخذ مالیات از خانه های خالی وجود داشته اما به دلیل ناچیز بودن رقم مالیات، اثربخشی مناسبی نداشت. از این رو قانون مذکور با همت نمایندگان اصلاح شده تا با فعال تر کردن سازمان امور مالیاتی دست دلالان و سوداگران حوزه مسکن کوتاه شود. اما این قانون برای درآمدزایی دولت تدوین نشده بلکه جریمه ای برای افرادی است که املاک خودشان را با هدف کسب سود احتکار کرده و آن را وارد بازار فروش، رهن و اجاره نمیکنند.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه طبق سرشماری سال ۹۵ حدودا بیش از دو و نیم میلیون واحد مسکونی خالی شناسایی شده است، افزود: در حال حاضر تعداد مستاجران زیادی در سطح کشور وجود دارد، لذا عرضه تمام واحدهای خالی هم نیاز ما را از حیث خانه تامین نکرده و نیازمند ساخت مسکن هستیم. اما امسال تلاش کردیم با اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی دست دلالان و سفته بازها را از بازار مسکن کوتاه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برخی افراد برای فرار از مالیات اقدام به معاملات صوری میکنند، عنوان کرد: در صورت مشاهده و شناسایی، این افراد باید در یک مدت یک الی دو سال بخش قابل توجهی از قیمت ملکشان را به عنوان جریمه پرداخت کنند. قانون مالیات بر خانه های خالی موجب میشود که دیگر انباشت و احتکار مسکن صرفه اقتصادی نداشته باشد.
یوسفی رشد مداوم قیمت مسکن را یکی از عوامل افزایش تعداد خانه های خالی در کشور ارزیابی کرد و گفت: در ایران هر چهار الی پنج سال شاهد رشد قابل توجه قیمت مسکن هستیم و البته این موضوع در سالهای اخیر به دلیل انفعال وزیر سابق راه و شهرسازی به هر سال رسیده و ما سالانه شاهد رشد چندین برابری قیمت خانه هستیم به نحوی که تنها ۱۸۰ درصد رشد قیمتی را در دو سال اخیر شاهد بودیم. این موضوع بازار خوبی برای دلالان ایجاد کرده چراکه هیچ بازار و سرمایهگذاری تا این حد سود ده نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: بسیاری از بانکها و دستگاهها نیز به جای سرمایهگذاری در اقتصاد مولد به بازار سفتهبازی روی آورده اند و خودشان زمینه افزایش قیمت مسکن را فراهم کردند. در هیچ جای دنیا مسکن کالای سرمایه ای نیست اما متاسفانه در ایران به دلیل عدم توازن در عرضه و تقاضا شاهد چنین اتفاقاتی هستیم. حال امیدواریم قانون مالیات بر خانه های خالی تا حدودی مسکن را از این وضعیت خارج کرده و به کالایی مصرفی تبدیل کند.
نظر شما