۱۶ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۷
۳ قرارداد ساخت تجهیزات جمع‌آوری گازهای مشعل امضا شد
به ارزش ۱۶۵ میلیون یورو؛

۳ قرارداد ساخت تجهیزات جمع‌آوری گازهای مشعل امضا شد

شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، قراردادهای ساخت ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ و احداث ایستگاه جمع‌آوری گازهای همراه نفت منطقه رگ‌سفید به ارزش ۱۶۵ میلیون یورو را با هدف اجرای طرح جمع‌آوری گازهای مشعل با سه شرکت ایرانی امضا کرد.

به گزارش بازار به نقل از شانا، آیین امضای قراردادهای ساخت ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ و احداث ایستگاه جمع‌آوری گازهای همراه نفت منطقه رگ‌سفید به‌منظور اجرای طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل» امروز (دوشنبه، ۱۶ فروردین‌ماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، میان محمود امین‌نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و سه شرکت ایرانی برگزار شد.

قرارداد ساخت، نصب و راه‌اندازی ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ گریز از مرکز به ارزش ۷۵ میلیون یورو با شرکت‌های توربوکمپرسور نفت (OTC)‌ و مهندسی و ساخت توربین مپنا (TUGA) و قرارداد جمع‌آوری گازهای همراه نفت منطقه رگ‌سفید به ارزش ۹۰ میلیون یورو با شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی (EIED) امضا شد.

شرکت توربوکمپرسور نفت (OTC) ساخت ۱۶ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ واحدهای بهره‌برداری آغاجاری ۵ و بی‌بی‌حکیمه ۱ و ایستگاه پیش‌تراکم گاز بازگردانی پازنان را عهده‌دار شده است و شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (TUGA) نیز هشت دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ ایستگاه جمع‌آوری گازهای همراه بی‌بی‌حکیمه ۲ را می‌سازد.

طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل با هدف جلوگیری از گازسوزی، رعایت ملاحظات زیست محیطی، ایجاد ارزش افزوده از گازهای سوزانده‌شده در شرق رودخانه کارون و تأمین خوراک پایدار شرکت‌های پتروشیمی تعریف شده است. به این منظور، دو قرارداد «بهسازی و احداث تأسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل» شهریورماه ۹۷ میان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت‌های پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون با حجم مجموع سرمایه‌گذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار امضا شد.

قرارداد امضاشده با شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به ارزش یک میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار شامل ۲۷ طرح احداث ایستگاه‌های جمع‌آوری گازهای همراه، بهسازی ایستگاه‌های موجود و انتقال گازهای جمع‌آوری‌شده به پالایشگاه بیدبلند است. با اجرایی شدن این طرح‌ها حدود ۶۰۰ میلیون فوت‌مکعب در روز گازهای همراه جمع‌آوری و به پالایشگاه منتقل و سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن C۲+ به خوراک پالایشگاه افزوده می‌شود که گامی بلند در رفع مشکل کمبود خوراک این پالایشگاه و صنایع پتروشیمی وابسته پایین‌دست به‌شمار می‌رود.

با اجرای این طرح و فرآورش گازهای همراه، روزانه حدود ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار می‌گیرد که برای تزریق به میدان‌های نفتی یا تأمین سوخت کشور استفاده می‌شود.

کد خبر: ۸۱٬۸۰۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha