۱۶ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
وضعیت عرضه بورسی فولاد در ۱۴۰۰

وضعیت عرضه بورسی فولاد در ۱۴۰۰

علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: با وجود مخالفت شدید برای قیمت‌گذاری دستوری یکی از راهکار هایی که در اقتصاد کشور می تواند از فساد و رانت جلوگیری کند و به پیشرفت عدالت کمک کند، همین موضوع قیمت‌گذاری دستوری است که وزارت صمت در ماه‌های گذشته بر ضرورت واقعی‌سازی قیمت فولاد و کنار گذاشتن قیمت‌گذاری تاکید کرد.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، در اولین روزهای بازگشایی بازار فولاد در سال ۱۴۰۰ شاهد یخبندان قیمت ها بوده ایم. به گونه ای که تعداد معاملات انجام شده در مقایسه با سال های قبل  شدیدا سیر نزولی داشته است. طبق نظر برخی از کارشناسان بازارفولاد، طی ماه های آینده بازار شرایط سکون خود را حفظ خواهد کرد و با وجود انتخابات ریاست جمهوری، این مسئله یعنی تداوم نزولی بودن قیمت ارز دور از انتظار نیست و با افت نرخ دلار، قیمت محصولات فولادی هم کاهش می یابد.

در سال ۹۹، بیشترین مسائل و مشکلات در حوزه تنظیم بازار فولاد به موضوع قیمت‌گذاری تعلق داشت که این موضوع بر روی معاملات بازار سهام و سهام شرکت‌های فولادی نیز تاثیرگذار بوده است. از چالش‌های اساسی  زنجیره فولاد موضوع عرضه و معامله در بورس کالا بود که تنها روی یک سری از کالاها برای عرضه و معامله در بورس کالا برنامه‌ریزی و تمرکز شده بود. در حالی که اصل شفافیت و رقابت در بورس کالا حاکم بوده و باید عمده محصولات مهم و کالاهای اولیه از جمله زنجیره تولید فولاد راهی بورس کالا شود تا همه این بخش‌ها از ظرفیت بورس برای رشد تولید و فروش استفاده کنند.

علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: با وجود مخالفت شدید کمیسیون اقتصادی برای قیمت‌گذاری دستوری یکی از راهکار هایی که در اقتصاد کشور می تواند از فساد و رانت جلوگیری کند و به پیشرفت عدالت کمک کند، همین موضوع  قیمت‌گذاری دستوری است که وزارت صمت در ماه‌های گذشته بر ضرورت واقعی‌سازی قیمت فولاد و کنار گذاشتن قیمت‌گذاری تاکید کرد.

علیزاده با اشاره به موضوع عرضه کالاها و مواد اولیه در بورس کالا گفت: یکی از دشواری هایی که در حوزه بازار کالاها با آن مواجه هستیم، این است که فقط بخشی از کالاهای مهم در بورس کالا عرضه و معامله می‌شود و دارای شفافیت آمار است؛ اما بخش دیگر معاملات که به شکل سنتی انجام می‌شود، دارای شفافیت حداقلی داده‌ها هستیم و امکان تنظیم مناسب این بخش نیز وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: همه کالاهایی که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند،   باید راهی این بستر معاملاتی شوند، پیگیری عرضه فقط بخشی از کالاها از سوی متولیان باعث شده تا تولیدکنندگان از همه ظرفیت‌های بازار سرمایه و بورس کالا استفاده نکنند که به نظر می‌رسد با ورود کل زنجیره‌های تولید به این حوزه، شاهد حل بسیاری از مشکلات و دغدغه‌های فعلی در بخش تولید باشیم؛ در این زمینه براساس تاکیدهای صورت گرفته، امسال شاهد عرضه زنجیره فولاد در بورس کالا خواهیم بود.

با توجه به اظهارات این نماینده مجلس، بورس کالا دارای ظرفیت بیشتری نسبت به حجم معاملات فعلی را دارد و باید با فراهم کردن تمهیدات مناسب برای عرضه کل محصولات مهم و مواد اولیه در این بازار، شاهد گسترش فعالیت‌ها و ارائه خدمات متنوع مالی به صنایع و تولید کشور باشیم.

کد خبر: ۸۱٬۷۹۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha