۱۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
کمیسیون ویژه ای برای پیگیری سند راهبردی ایران و چین تشکیل می شود
سخنگوی هیات رئیسه مجلس :

کمیسیون ویژه ای برای پیگیری سند راهبردی ایران و چین تشکیل می شود

فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: در نشست غیرعلنی صبح امروز مقرر شد، کمیسیون ویژه ای برای بررسی و پیگیری سند راهبردی ایران و چین تشکیل شود.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیات رئیسه مجلس صبح امروز (یکشنبه، ۱۵ فروردین ماه) در حاشیه نشست صحن علنی با حضور در جمع خبرنگاران در تشریح جلسه غیرعلنی امروز، گفت: این جلسه به مدت یک ساعت و به صورت غیرعلنی و غیررسمی برای بررسی دو موضوع اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و سند راهبردی ایران و چین برگزار شد.

وی ادامه داد: شبهات و ابهاماتی طی روزهای اخیر از سوی افراد مختلف درباره اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها در فضای مجازی و رسانه ها مطرح شده بود و امروز نمایندگان مجلس بعد از بررسی اعلام کردند که به طور جدی به دنبال اجرای این قانون هستند.

فرهنگی تاکید کرد: ما درباره آمریکا بیشتر منتظر اقدام عملی هستیم زیرا آن ها در توقف برجام پیش قدم بودند بنابراین باید برای لغو عملی تحریم ها هم اقدام کنند و هیچگونه مذاکره ای هم بین ما و آمریکا اتفاق نخواهد افتاد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: البته سایر قدرت های حاضر در برجام اعلام نکردند که برجام را لغو کرده اند و یا مخالف هستند بنابراین هر صحبتی که می خواهند داشته باشند اما ما طبق قانون عمل می کنیم و دستگاه های مختلف، سازمان انرژی اتمی و دولت مکلف هستند طبق قانون عمل کرده و مجلس هم غیر از این موضوع را قبول ندارد.

وی با اشاره به بررسی موضوع سند راهبردی ایران و چین در نشست غیرعلنی امروز صبح هم، گفت: این سند راهبردی بیشتر یک توافق کلی است تا یک معاهده عملیاتی و اجرایی، موضوعات مختلفی طی روزهای اخیر در فضای مجازی و رسانه ها نسبت به این مسئله بیان شده بنابراین نمایندگان نیز امروز اظهارات خود را در این مورد مطرح کردند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس ادامه داد: سایر موارد سند راهبردی ایران و چین که بیشتر در قالب همکاری های اقتصادی است و بعضا از طریق بخش های خصوصی اجرا می شود نیازی به مصوبه مجلس ندارد و  بنگاه های اقتصادی همانند زمان های گذشته تا به امروز با کشور مورد نظر ارتباط برقرار کرده و همکاری می کنند و دولت ها در این میان تنها تسهیل گر هستند.

وی تاکید کرد: بخش مربوط به تسهیلات مانند مسائل پولی، ارزی و سرمایه گذاری چین در ایران در راستای یک سیاست کلی در حال شکل گیری است و آن سیاست نگاه توامان به شرق و غرب است.

فرهنگی تصریح کرد: آن هایی که سند راهبردی ایران و چین را برنتافته و اعتراض می کنند که عمدتا این اقدام آگاهانه هم انجام می شود  افرادی هستند که ما را منحصر به غرب می کنند، غربی که فعلا در حوزه همکاری با ما قرار ندارد مگر اینکه در آینده چنین اتفاقی بیفتد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: در نشست غیرعلنی امروز صبح مقرر شد، کمیسیون ویژه ای برای پیگیری و بررسی سند راهبردی ایران و چین تشکیل شود اما به دلیل ابهاماتی که کمیسیون های امنیت ملی و اقتصادی در جلسه امروز مطرح کردند این موضوع به جلسه بعدی موکول شد. مسلما همه اتفاقاتی که در راستای این سند اجرایی می شود باید همراه با شفافیت و نظارت مستمر مجلس در قالب کمیسیون باشد.

وی افزود: اگر مصوبه ای هم درباره این موضوع لازم باشد کمیسیون های مجلس پیشنهاد آن را به صحن علنی ارائه و بررسی خواهد شد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در واکنش به مقایسه سند راهبردی ایران و چین با برخی معاهده های قدیمی مانند ترکمنچای، گفت: این مقایسه مع الفارغ است، زمانی که ما از کشوری برای سرمایه گذاری در کشورمان استقبال می کنیم چنین موضوعی معنا ندارد و در بحث سند راهبردی ایران و چین واگذاری سرزمین و حقوق ملی مطرح نیست و این سند تنها یک توافقنامه برای مسیر سرمایه گذاری است.

فرهنگی تاکید کرد: نگاه توامان به همه قدرت های اقتصادی دنیا و منحصر نکردن آن صرفا به کشورهای غربی سیاستی است که قطعا در بحث سند راهبردی ایران و چین مطرح بوده و در این سند هیچگونه واگذاری از کشور مطرح نیست.

کد خبر: ۸۱٬۶۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha