۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۲
همکاری ایران و چین برای مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا
با امضای سند همکاری ۲۵ ساله محقق شد؛

همکاری ایران و چین برای مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا

وانگ یی، وزیر خارجه چین روز گذشته وارد تهران شد و امروز چین و ایران سند همکاری ۲۵ ساله را امضا کردند؛ سندی که مهم‌ترین واکنش قوی به نقض مکرر قوانین بین‌الملل از سوی آمریکا، ارزیابی می‌شود.

به گزارش بازار، وانگ یی وزیر خارجه چین سال گذشته میلادی طی تماس تلفنی با همتای روسی‌اش گفت: آمریکا عقل، هرگونه اخلاقیات و اعتماد را از دست داده است. آمریکا به طور کاملاً آشکار سیاست اولویت داشتن را برای کشور خود دنبال می‌کند و خودپسندی، سیاست یک‌جانبه‌گرایی و ارعاب دیگران را به آخرین حد خود رسانده است. چین و روسیه با مسئولیت پذیری به عنوان دولت‌های بزرگ باید همچنان به پیشروی خود به سوی سطح بالاتر نه تنها در روابط دو جانبه ادامه داده بلکه همچنین با کشورهایی همکاری کنند که موضع واقع‌بینانه و منصفانه‌ای دارند.

وانگ یی، روز گذشته وارد تهران شد و امروز چین و ایران سند همکاری ۲۵ ساله را امضا کردند؛ سندی که مهم‌ترین واکنش قوی به نقض مکرر قوانین بین‌الملل از سوی آمریکا، ارزیابی می‌شود.

انتخاب ۲۷ مارس برای امضای توافقنامه همکاری استراتژیک میان ایران و چین تصادفی نبوده است؛ بلکه این روز مصادف با پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و چین است که امروز دشمن مشترکی به نام آمریکا دارند که به صورت دیوانه وار به تروریسم اقتصادی متوسل شده است تا اهداف سیاسی خود را عملی و اراده‌اش را بر دولت‌ها و ملت‌های استکبارستیز تحمیل کند.

توافقنامه استراتژیک میان ایران و چین، که به عنوان نقشه راه همکاری استراتژیک میان این دو کشور طی ۲۵ سال در نظر گرفته شده است، در جریان سفر "شی جین پینگ" رئیس‌جمهوری چین به ایران در سال ۲۰۱۶ درباره کلیاتش توافق شد و این قرارداد مواردی چون تضمین خرید نفت ایران از سوی چین در قبال حضور این کشور در ایران، توسعه بنادر و جزایر، همکاری در ساخت پیام‌رسان‌های اجتماعی و تامین تجهیزات نظامی و پیشبرد صنایع نظامی را شامل می‌شود.

از همان لحظه اطلاع‌رسانی درباره پیش‌نویس توافقنامه همکاری میان ایران و چین، رسانه‌های آمریکایی و نیز اسرائیلی و رژیم‌های مرتجع عربی، کمپین گسترده‌ای را برای تخریب هدفمند آغاز کرده‌اند و از استعمار ایران توسط چین، فروش جزیره کیش به چین، موافقت ایران با استقرار سربازان چینی در خاک این کشور برای محافظت از سرمایه‌گذاری‌های چین و باز شدن جای پایی برای چین در خلیج‌فارس دم می‌زنند. این جار و جنجال‌ها میزان درستی و عقلانی بودن تصمیم ایران و نیز اهمیت توافقنامه را نشان می‌دهد که باعث شده اشک از چشمان دشمنان ایران سرازیر شود.

قدر مسلم آن است که ایران کشوری نیست که بخواهد تحت فشارهای آنی تصمیماتی بگیرد بلکه بر اساس چشم‌انداز راهبردی بلندمدت و با در نظر گرفتن تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای تصمیم می‌گیرد. ایران به رغم نگاه استراتژیکش به شرق، از اهمیت رویکردهای دیگر غافل نمی‌شود و در اهدافش در تمامی حالات گسترش بخش‌های صنعتی، کشاورزی، بانکی، حمل و نقل، بنادر و زیرساخت‌ها است تا جهشی عظیم در اقتصادش ایجاد کند.

قطعا، امضای توافقنامه استراتژیک میان ایران و چین بار دیگر خشم دشمنان و متخاصمان را برمی‌انگیزد. غرب به‌ویژه آمریکا این توافقنامه را گامی در چارچوب استراتژی بلندمدتی می‌دانند که ایران برای گسترش مناسباتش با چین، روسیه و هند به آن تکیه دارد و این توافقنامه صرفا اقدامی تاکتیکی و موقت برای مواجهه با تحریم آمریکا نیست. بدیهی است که اراده بین‌المللی برای ایجاد بلوک‌های اقتصادی و سیاسی در سطح بین‌المللی برای مواجهه با تروریسم اقتصادی آمریکا در حال شکل گرفتن است.

پافشاری آمریکا به استفاده از تروریسم اقتصادی علیه ملت‌ها و نیز تبانی اروپا و غرب با آن در این سیاست غیرانسانی طی دهه‌های طولانی باعث شده است کشورهای جهان که به حاکمیت و استقلال‌شان احترام قائل هستند و وابستگی به آمریکا را رد می‌کنند، به ایجاد بلوک‌های اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی متوسل شوند تا حق حاکمیت و استقلال این کشور حفظ و از بار آنها برای روایی با آمریکا کاسته شود.

کد خبر: ۸۰٬۶۸۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha