۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
چین چگونه از اقتصاد در برابر کرونا محافظت کرد؟

چین چگونه از اقتصاد در برابر کرونا محافظت کرد؟

بانک مرکزی چین به عنوان عالی‌ترین نهاد سیاست‌گذاری اقتصادی این کشور، از آغاز شیوع ویروس کرونا با اقدامات گسترده‌ای به مقابله با آثار مخرب این ویروس بر اقتصاد چین شتافته است.

به گزارش بازار به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، بانک مرکزی چین به عنوان عالی‌ترین نهاد سیاست‌گذاری اقتصادی این کشور، از آغاز شیوع ویروس کرونا با اقدامات گسترده‌ای به مقابله با آثار مخرب این ویروس بر اقتصاد چین شتافته است.

خبرگزاری الجزیره گزارش داد که بانک مرکزی چین در ۶ ژانویه برای هشتمین بار از سال ۲۰۱۸ تا کنون درصد ذخیره اجباری بانک‌های تجاری را کاهش داد تا درصد بیشتری از سرمایه آنها برای وام‌دهی به شرکت‌های کوچک آزاد شود. این اقدام باعث شد که تعداد وام‌های جدید بانک‌ها در ماه ژانویه بیش از حد انتظار اقتصاددانان رشد کند و رکورد جدیدی را به ثبت برساند.

پس از آنکه شیوع ویروس کرونا باعث شد تعطیلات نوروزی چین تمدید شود، تزریق اعتبار و نقدینگی به بازار مالی چین، به یکی دیگر از برنامه‌های کلی بانک مرکزی برای آغاز مجدد تولید و بازگرداندن اقتصاد ملی به مسیر درست خود تبدیل شد. در اوایل ماه فوریه بانک مرکزی ۱.۲ تریلیون یوآن (۱۷۱ میلیارد دلار) را تنها در یک روز به بازار تزریق کرد. این در حالی بود که این بانک قبلاً پس از تعطیلات نوروزی نقدینگی را از بازار بیرون می‌کشید.

بانک مرکزی چین ۳۰۰ میلیارد یوآن (۴۲.۹ میلیارد دلار) دیگر را به بانک‌های تجاری تزریق کرد تا به وام‌دهی اختصاص دهند. این وام‌ها با هدف کاهش هزینه‌های تأمین مالی، به ویژه برای گروه‌های مشارکت‌کننده در کنترل ویروس، ارائه شد.

سوز چاینا مورنینگ پست در ۱۶ فوریه گزارش داد که بانک مرکزی این کشور برای مقابله با انتقال ویروس کرونا از طریق اسکناس، اسکناس‌های جمع‌آوری شده از مناطقی که بیشترین شیوع کرونا در آنها وجود داشته، شامل بیمارستان‌ها، بازارها و اتوبوس‌ها را امحا می‌کند. طبق این گزارش از ۱۷ ژانویه به بعد بانک مرکزی ۶۰۰ میلیارد یوآن اسکناس نو و ضدعفونی شده وارد بازار چین کرده است.

در ۱۶ فوریه بانک مرکزی چین نرخ بهره صندوق‌های وام میان‌مدت خود به شرکت‌های کوچک و متوسط را از ۳.۲۵ درصد به ۳.۱۵ درصد کاهش داد. همچنین بانک مرکزی به شکل غیرمنتظره‌ای نرخ بهره خود برای قراردادهای ۷ روزه و ۱۴ روزه بازخرید اوراق قرضه از بانک‌های تجاری را پایین آورد.

در روز ۱۹ فوریه طبق گزارش سی‌ان‌بی‌سی، بانک مرکزی چین با نگرانی از لطمه دیدن اقتصاد این کشور از ویروس کرونا، نرخ بهره اصلی خود را کاهش داد. بانک مرکزی نرخ بهره وام‌های یک ساله را از ۴.۱۵ درصد به ۴.۰۵ درصد و نرخ بهره وام‌های ۵ ساله را از ۴.۸۰ به ۴.۷۵ درصد کاهش داد. نرخ بهره اصلی نرخی است که بانک‌ها با آن به ارزشمندترین مشتریان اعتباری خود وام می‌دهند.

کد خبر: ۷٬۶۶۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha