به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، نوسانات در بازار مقاطع طویل فولادی کشور ادامه دارد. نزدیک شدن به روزهای پایانی سال موجب افزایش تقاضا در بازار آزاد مقاطع طویل فولادی کشور ظرف هفته گذشته شده بود که این رشد تقاضا روند صعودی را برای این بازار به همراه داشت؛ اما در ادامه شاهد برخی تحلیل های سیاسی نسبت به بهبود شرایط بینالمللی کشور در بازارهای جهانی بودیم که این موضوع تبدیل به مانع ای در مسیر روند رو به رشد بازار مقاطع طویل فولادی کشور شد.
در سال های گذشته با نزدیک شدن به هفته های پایانی سال، بازار آزاد و معاملات بورس کالای مقاطع طویل فولادی پس از یک دوره رکود در فصل پاییز و زمستان که به علت سرما و بارندگی بربازار غالب میشود، رونقی دوباره به خود میگیرد. عموما در روزهای پایانی سال، بسیاری از فعالان بازار اقدام به خرید کالا کرده و نقدینگی خود را به کالا تبدیل میکنند زیرا اغلب بازارها در سال جدید با تورم روبه رو شده و عدم تبدیل نقدینگی به کالا به مفهوم افت ارزش سرمایه است.
بنابراین بالا رفتن میزان معاملات موجب تحریک بازار مقاطع طویل فولادی میشود. در هفته گذشته نیز بازار آزاد مقاطع طویل فولادی با موضوعی از این دسته روبه رو شد به گونهای که قیمت اغلب مقاطع طویل فولادی ظرف این هفته رشد داشت. اما با انتشار اخباری مبنی بر تغییر سیاستهای بینالمللی نسبت به ایران و امکان افزایش فروش نفت کشور این روند تغییر کرد.
درواقع انتشار این اخبار موجب شد تا نرخ ارز نیز وارد روند نزولی شود و به این دلیل متقاضیان به امید افت بیشتر قیمتها خریدهای خود را به روزها و هفتههای بعد موکول کنند. اما این روند کاهشی چندان ثباتی نداشت و اظهارنظرهای سیاسی در داخل کشور باعث شد نرخ ارز افزایش پیدا کند که این موضوع موجب افزایش قیمت ها در بازار آزاد مقاطع طویل فولادی شد.
به گفته فعالان بازار آزاد مقاطع طویل فولادی کشور، بی ثباتی بر بازارها حاکم شده و دیگر نمیتوان روند این بازارها را با روندهای معمولی گذشته پیشبینی کرد. در این شرایط فعالان بازار در انتظار اتفاقات سیاسی هستند که میتواند نرخ ارز را برای ماههای آینده دچار نوسان کرده و شرایط موجود بر بازار را تغییردهد. اما تحلیل های کارشناسان از ادامه دار بودن وضعیت نوسانی فعلی تا زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ حکایت دارد.
از ابتدای امسال تا روز ۴ اسفند ماه بهای میلگرد فولادی در بازار آزاد رشدی ۱۱۴درصدی داشته، این در حالی است که در این بازه زمانی نرخ ارز نیمایی رشدی ۷۳ درصدی و ارز آزاد نیز افزایشی حدود ۵۰ درصدی داشته است. البته بخشی از این رشد قیمتی از محل افزایش بهای جهانی محصولات فولادی بوده؛ به طوری که از اواخر فروردین تا اسفند بهای بیلت فولادی منطقه CIS رشدی ۶۳ درصدی داشته، همچنین میلگرد صادراتی CIS نیز در همین بازه زمانی افزایشی ۸۴ درصدی داشته است. به این ترتیب بهای مقاطع طویل فولادی کشور از دو عامل اثرگذار یعنی قیمت جهانی و نرخ ارز تقویت شده است.
نظر شما