۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹
توسعه همکاری ترانزیتی ایران و هند با محوریت چابهار/ فعالیت بندر چابهار سه برابر شده است
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر خارجه هند:

توسعه همکاری ترانزیتی ایران و هند با محوریت چابهار/ فعالیت بندر چابهار سه برابر شده است

وزیر راه و شهرسازی گفت: بندر چابهار در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون تن ظرفیت دارد، اما میزان بهره‌برداری از آن پایین است و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در دیدار امروز خود با وزیر خارجه هند در خصوص کمیسیون مشترک دو کشور در بحث حمل و نقل، اظهار کرد: توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و هند، محورهای گوناگونی داشته و در کمیسیون مشترکی که با حضور وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، توافقات جدیدی برای توسعه همکاری‌ها حاصل آمد.

وی ادامه داد: بخش مهم این توافق‌ها تحرک‌بخشی به همکاری‌های ایران و هند در بحث ترانزیت و حمل‌ونقل است که نقطه کانونی آن بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور است.

اسلامی تصریح کرد: در سال‌های گذشته توسعه بندر چابهار با جدیت دنبال شده و حجم فعالیت‌های آن نسبت به سال ۹۶ سه برابر شده است. با توجه به تعامل ایران و هندوستان، انتظار این کشور از ایران این است که این حجم افزایش پیدا کند.

وی افزود: بندر چابهار در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون تن ظرفیت دارد، اما میزان بهره‌برداری از آن پایین است و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وزیر راه و شهرسازی به علاقه هند به بندر چابهار اشاره کرد و گفت: مذاکرات این جلسه با وزیر خارجه هند حول بندر چابهار بود و به واسطه علاقه‌ای که هندی‌ها به چابهار دارند و با توجه به روابط که این کشور با روسیه و آسیای میانه، انتظار می‌رود که حجم جابه‌جایی از بندر چابهار افزایش پیدا کند.

وی بیان کرد: در این جلسه در چند محور با طرف هندی تفاهم و کمیته‌های تخصصی خاصی شکل داده شد که سرفصل‌های کاری آن‌ها توسعه و افزایش ظرفیت ترانزیت است.

عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به اینکه بخش دیگر این توافقات با کشور افغانستان است، خاطر نشان کرد: هفته گذشته کمیته‌ای سه‌جانبه در هندوستان برگزار شد. در این جلسه ایران با کاهش تعرفه‌ها برای حمل‌ونقل جاده‌ای افغانستان موافقت کرد و کشتیرانی هندوستان هم شرایطی را فراهم کرد تا تعرفه‌ها کاهش یابد. قطعاً این مسائل برای استفاده از بندر چابهار جاذبه ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: از طرفی سازمان بنادر و دریانوردی ایران هم تسهیلاتی را در این خصوص قائل شده که با توسعه سرمایه‌گذاری در بندر چابهار بتوان به آن هدف و برنامه مدنظر دست پیدا کنیم. هدف این تفاهمنامه تسریع روند توسعه کریدور شمال-جنوب با نقطه کانونی چابهار است.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص زمان‌بندی در نظر گرفته شده در این توافقنامه، گفت: چندین تفاهنامه حول محور بندر چابهار وجود دارد. بخشی از این تفاهنامه‌ها عملی شده و بخشی به دلایل مختلف انجام نگرفته که متأثر از شرایطی بوده که استکبار جهانی بر کشورمان تحمیل کرده است. به نظر می‌رسد با گفت‌وگوهای امروز زمینه اجرایی شدن تفاهم‌های پیشین فراهم شود.

کد خبر: ۷۵۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha