۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
پرورش دهندگان قارچ در لرستان تسهیلات ‌کم‌بهره دریافت می‌کنند
مدیر باغبانی جهادکشاورزی لرستان:

پرورش دهندگان قارچ در لرستان تسهیلات ‌کم‌بهره دریافت می‌کنند

لرستان- مرادی، مدیر باغبانی جهادکشاورزی لرستان گفت: تسهیلات کم بهره در اختیار واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی پرورش قارچ استان قرار می‌گیرد.

بردیا مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: سالانه هزار و ۲۰۰ تن قارچ در لرستان تولید می‌شود که این رقم کمی نیست و اگر اگر صنایع تبدیلی لازم در استان وجود داشت، علاوه بر بالا رفتن ارزش افزوده، قدرت نگهداری طولانی مدت قارچ هم بالاتر می‌رفت.

وی افزود: در اکثر استان ها و یا حتی کشورهای دیگر قارچ را به صورت خشک شده مصرف می کند ولی متاسفانه این فرهنگ مصرف در استان ما وجود ندارد؛ هرچند در حال حاضر کلاس‌های آموزشی مختلفی برگزار می‌شود تا به مردم نشان دهیم لزوما قارچ به صورت تازه خوری مصرف نمی‌شود و می‌توان از آن به شکل های مختلفی استفاده کرد.

مدیر باغبانی جهاد لرستان عنوان کرد: یکی از دلایلی که قارچ لرستان صادرات نمی‌شود این است که پرورش دهندگان سنتی ما به صورت میلی و مقطعی کار می‌کنند نه به طور متوالی مثلاً ممکن است ۲ ماه تولید کنند و تا مدتی کار را رها کنند در نتیجه تنظیم بازار بر هم زده می‌شود.

تلاش برای صادرات قارچ
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه اگر به صورت مداوم تولید داشته باشند ما می‌توانیم بحث صادرات را برای آنها هماهنگ کنیم؛ تولیدکنندگان باید همکاری کنند که همیشه با برنامه‌ریزی، تولید داشته باشیم تا ماهیانه بخشی از این محصول را به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر کنیم.

مرادی با بیان اینکه در واقع کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس یک بازار پایدار می‌خواهند،نه موقت، تصریح کرد: بزرگترین مشکلی که امسال داشتیم، بحث کرونا بود که در این مدت اکثر مردم میزان مصرف قارچ و حتی میوه خود را کاهش دادند؛ ما به واحدهای صنعتی که تولید ۲۲۰ تن به بالا دارند، تسهیلات ۱۲ و نیم درصدی اعطا می‌کنیم البته چند سالی است که ما فقط به واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی تسهیلات می دهیم چون کسی که به صورت میلیاردی هزینه می‌کند خود را موظف به تولید می‌داند ولی کارگاه‌های خانگی و سنتی ممکن است به صورت میلی تولید کنند.

اهمیت فراوری قارچ
مدیر باغبانی جهادکشاورزی لرستان بیان کرد: برنامه دیگر ما این است که به صورت زنجیره ارزشی تسهیلات می‌دهیم مثلاً اگر یک روستای ۱۰ الی ۱۵ نفره با یکدیگر یک واحد نیمه صنعتی راه‌اندازی کنند ما از مرحله تولید تا بازار آنها را حمایت می‌کنیم.

وی گفت: شرایط دریافت تسهیلات برای این افراد بدین شکل است که باید در روستا و یک محل تولید فعالیت داشته باشند و نیز یک پروانه کسب داشته باشند؛ این افراد اگر به این کار وارد شوند از طریق سازمان فنی حرفه‌ای، بهزیستی، اداره کار و کمیته امداد می‌توانند وام‌های کم بهره تری دریافت کنند؛ باید پای کار باشند تا بتوانیم یک زنجیره ارزشی برای آنها ایجاد کنیم ولی متاسفانه برخی از این افراد به صورت موقت تولید می‌کنند، یک یا ۲ دوره کشت کرده، وام را مصرف می‌کنند و دیگر تولید نمی‌کنند.

مرادی با بیان اینکه برای هر واحد ۲۲۰ تنی، ۱۵ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می‌شوند، عنوان کرد: حداقل سرمایه مورد نیاز برای هر متر مربع کارگاه صنعتی قارچ حداقل یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و برای یک واحد ۲۲۰ تنی، حداقل چهار میلیارد سرمایه اولیه نیاز است؛ بخشی از دستگاه‌های پرورش قارچ هم وارداتی و برخی نیز تولید داخل هستند.

کد خبر: ۷۴٬۴۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha