بازار- کرونا خط خبری اصلی امروز کشور شده است و در این شلوغی های کرونایی، حواسمان نیست، که قیمت مایحتاج شب عید مردم آرام آرام بالا می رود و فارغ از ترس امروز مردم از کرونا، گمان می رود، برگزاری یک نوروز آبرومند رفته رفته برای مردم تبدیل به یک آرزو می شود.
همین اندک مردمی، که بر ترس ابتلا به کرونا غلبه کرده و برای خرید حداقل مایحتاج نوروز راهی بازار می شوند، از افزایش ۲۰ الی ۳۰ درصدی قیمت این مایحتاج مواجه و شوکه شدند.
راضیه روحی یک شهروند اراکی در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: در حدود ۶ ماه پیش در اراک می توانستید، یک کفش معمولی را با ۵۰ الی ۷۰ هزار تومان بخرید، اما اکنون گویی وضعیت اقتصادی با یک تلاطم رو به رو شده است.
وی بیانکرد: همین تلاطم باعث شد که فروشنده های کفش یک دفعه حدود ۵۰ هزار تومان به قیمت همین کفش های معمولی اضافه کنند.
روحی با اشاره به این که این افزایش قیمت به افرادی که حتی در سطح متوسط جامعه هستند، فشار وارد میکند، ادامهداد: در سایر مناطق شهر نیز پرسوجو کردم و دریافتم که در همه نقاط این افزایش قیمت را شاهد هستیم.
وی یادآور شد: همه این مسائل باعث شد که در نهایت قید خرید کفش را بزنیم و یک کفش قدیمی تر را برای عید به تعمیر بدهم و مجددا استفاده کنم.
در ۲۰ روز اخیر قیمت ها افزایش قابل ملاحظه ای داشته است
قربانعلی حقیقی شهروند دیگر اهل ساوه نیز اظهار کرد: به نظر می رسد، که نیازمند نظارت بیش از پیش بر بازار توسط مسئولان مرتبط هستیم، چرا که نه در کیفیت و نه قیمت طبق قانون عمل نمی شود.
وی اضافه کرد: در همین فاصله ۲۰ روزه افزایش قیمت قابل ملاحظه ای را شاهد بودیم و ای کاش ۲۰ روز پیش که به بازار رفته بودم، خریدهایم را انجام می دادم.
این شهروند ساوه ای گفت: این ماجرا تنها برای خرید آجیل و کفش و لباس نیست، بلکه بسیاری از کالاها با افزایش بیرویه قیمت رو به رو هستند، در حالی که باید هر سال تنها درصد خاصی به قیمت ها اضافه شود.
سیاوش آیینی نیز در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: متاسفانه همه کالاها افزایش قیمت فوقالعادهای پیدا کرده است و در حال حاضر درآمد کفاف بسیاری از مخارج و هزینه ها و خریدها را نمی دهد.
وی گفت: خرید نوروز به خودی خود یک استرس فوقالعاده است.
آغاز بازرسی ها از واحدهای صنفی از ابتدای اسفند
این گلایه ها در حالی است، که مسئولین نظارتی از تشدید نظارت ها بر بازارها در آستانه نوروز می گویند و معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرفکننده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، که در این خصوص با خبرنگار بازار سخن می گفت، اظهار داشت: در حال حاضر طرح نظارتی ویژه نوروز از ابتدای اسفندماه شروع شده است و بیش از ۵۰ بازرس در سطح استان بر قیمت ها و طرح های نوروزی نظارت دارند و این تعداد بازرس جدای از بازرسانی است، که توسط اتاق اصناف و اتحادیهها بر بازار نظارت می کنند.
محمدجواد قربانیان در پاسخ به سوال « مردم از وضعیت کنونی و گران فروشی ها گلایه مندند، از چه طریق می توانند، اعتراضات خود را اعلام کنند؟ » گفت: تلفن ۱۲۴ سازمان صنعت و معدن و سامانه www.۱۲۴.ir سازمان و اپلیکیشن ۱۲۴ آماده دریافت اعتراضات مردم و گران فروشی ها در سطح استان مرکزی است و قطعا برخوردها با گران فروشان شدید خواهد بود.
وی نظارت و برخورد با گران فروشان در ایام پایانی سال را اولویت اصلی بازرسان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی دانست و گفت: طرح نوروزی نظارت بر بازار تا پایان اسفندماه تداوم خواهد داشت.
قربانیان ادامه داد: سیب و پرتقال شب عید استان مرکزی هم تامین شده و در ۵۰ نقطه در سطح استان توزیع می شود.
بازرسی های ویژه نوروز از ساعت ۱۶ الی ۲۰:۳۰
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی نیز ضمن کشیدن خط و نشان برای گران فروشان و سوء استفاده گران بازار شب عید به خبرنگار بازار گفت: احتکار و انبار کردن اقلامی که این روزها مورد نیاز مردم است، کار انسانی نیست، باید در این شرایط همه با هم و در کنار هم برای رفع بحران کمک کنیم.
حمید القاصیمهر ادامه داد: نظارت و بازرسی های متعددی بر میدان میوه و تره بار و بازار اقلامی که برای شب عید مردم و نیز مقابله با شیوع ویروس کرونا مورد توجه است، انجام داده ایم و از ۲ روز گذشته نیز شاهد تشدید نظارت ها و اجرای طرح نوروزی نظارت بر بازار در ساعات ساعت ۱۶ تا ۲۰:۳۰ هستیم و علاوه بر آن نیز از مردم می خواهیم، گزارش گران فروشی ها و تخلفات صنفی چه در مورد مقابله با شیوع ویروس کرونا و چه در خصوص بازار نوروز به شماره ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کنند.
فروش واحدهای صنفی به کم تر از ۲۰ درصد رسیده است
البته این همه ماجرا نبود، رییس اتاق اصناف استان مرکزی نیز از کارکرد دو شیفته بازرسان این اتاق اصناف خبر داد و به خبرنگار بازار گفت: ۱۲ ساعت و در دو شیفت بر بازار نظارت داریم و مسئولین اتحادیهها و اتاق اصناف در دو واحد ثابت در خیابان محسنی روبروی مسجد « حاج تقی خان» اراک به شکایات مردمی رسیدگی میکنند.
جمشید زند برخی از گرانی ها را به دلیل سوء استفاده برخی فرصت طلبان از عدم برگزاری نمایشگاه بهاره به دلیل شیوع ویروس کرونا دانست و گفت: البته در حال حاضر و به دلیل ترس از ویروس کرونا و کاهش تردد در بازارها میزان فروش واحدهای صنفی به کم تر از ۲۰ درصد کاهش یافته است و اصناف نیز اوضاع مناسبی ندارند.
وی از راه اندازی کمپین «بدون قیمت نخرید» در این استان در راستای امتناع مردم از خرید کالاهایی که برچسب قیمت ندارند، خبر داد و گفت: واحدهای صنفی باید طبق قانون برای فروش بالای یکصد هزار تومان فاکتور فروش صادر کنند و خریداران حتما فاکتور فروش را از واحدهای صنفی مطالبه کنند.
این مسئول صنفی استان مرکزی از مردم خواست، هرگونه انتقاد و پیشنهاد صنفی و گزارش تخلفات را به شماره ۳۸۲۰ اطلاع دهند.
در حالی که همه مسئولین نظارتی از تشدید بازرسی ها در بازار استان مرکزی می گویند، که گلایه های مردمی نشان می دهد، که این نظارت ها فعلا چندان موثر واقع نشده و همچنان شیب قیمت ها در بازار صعودی است.
نظر شما