به گزارش بازار، علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به این که با رفتن دولت ترامپ جهان از حالت تنش خارج و شرایط جدیدی در فضای بین المللی ایجاد شده است، افزود: در حال حاضر با فروکش کردن انتظارات تورمی و روند رو به رشد صادرات نفتی و غیر نفتی شرایط اقتصادی کشور رو به توسعه است.
سخنگوی دولت با بیان این که جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران با وجود نوسانات نرخ ارز، کاهش تولیدات صنعتی، ایجاد گسست در سیاست خارجی و کاهش شدید درآمدهای نفتی و غیر نفتی با مقاومت مردم شکست خورد، گفت: جنگ افروزان نتوانستند جنگ جدیدی بر ما تحمیل کنند و ما در داخل کشور زیرساختهای توسعه و اقتصاد مقاوم را دنبال کردیم.
وی اقدام شرکتهای دانش بنیان در تولید ۶۵ درصد از تجهیزات پالایشگاه بزرگ بیدبلند را نمونهای از توسعه دانش تولیدات صنعتی در کشور برشمرد و افزود: امروز در تولید انواع لوازم خانگی، صنعت کفش و پوشاک، خوراکیها و قطعه سازیها رشد کرده ایم.
ربیعی در نشست خبری هفتگی خود که برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد افزود: با رفتن دولت ترامپ جهان نیز از حالت تنش خارج شده و شرایط جدید در فضای بین المللی ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: فراموش نکرده ایم کانون توجه شرور آمریکایی، ایران عزیز ما بود و متحدان منطقهای او نیز از هیچ توطئهای فرو نگذاشتند، ایران در این میان با مقاومت مردم به رغم همه سختیها و رنجهایی که تحمل میکردند و تلاشهای دولت در بی اثر کردن تحریم، با ثبات و استوار باقی مانده و به لطف الهی در مسیر رشد و توسعه هم قرار گرفته است.
سخنگوی دولت افزود: در حال حاضر با فروکش کردن انتظارات تورمی و روند رو به رشد صادرات نفتی و غیرنفتی شرایط اقتصادی کشور به سمت بهتر شدن حرکت میکند.
وی تصریح کرد: به رغم جنگ تحمیلی اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران که در ابتدا و شوک اولیه موجب نوسانات شدید نرخ ارز، کاهش تولیدات صنعتی، ایجاد گسست در چرخه تجارت خارجی و کاهش شدید درامدهای نفتی و غیرنفتی شد، اما بالاخره با مقاومت مردم، صبوری و تدبیر منتخبین مردم و دولت تحولات اقتصادی فصل دوم سال ۹۹ به همت همه فعالان اقتصادی و تدابیر اندیشیده شده حاکی از روند رو به بهبود اقتصاد کشور است به طوری که رشداقتصادی و رشد اقتصادی بدون نفت در فصل دوم سال جاری به ترتیب ۵.۱ و ۳.۲ درصد بوده و رشد ارزش افزوده تمام گروههای اقتصادی مثبت شده است.
ربیعی گفت: در تجارت خارجی میزان صادرات و واردات ۹ ماهه سال ۹۹ به ترتیب ۲۵.۱ و ۲۶.۹ میلیارد دلار بوده و روند تراز نیز رو به بهبود است. در این شرایط اهمیت بازارهای اقتصادی ایجاب میکند آرامش لازم در این بازارها برقرار باشد. وی افزود: دولت از همگان میخواهد در این شرایط به حفظ آرامش در جامعه و بازارهای پولی و مالی کمک کنند.
از سوی دیگر تدبیر در سیاست خارجی خود به رغم همه فشارهای آمریکایی و نیز فشارهای تعداد قابل توجهی از مخالفان برجام را با همه سختیها حفظ کرد. همین تدبیر موجب عدم موفقیت دولت قبلی امریکا در ایجاد اجماع جهانی و حتی داخلی کشور خودش شد.
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری گفت: جنگ افروزان نتوانستند جنگ جدیدی بر ما تحمیل کنند و ما در داخل کشور زیرساختهای توسعه آتی و اقتصاد مقاوم را دنبال کردیم. ما در داخل کشور شرکتهای دانش بنیان را تقویت و گسترش دادیم. امروز در ساخت پالایشگاه بید بلند ۶۵ درصد توسط شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته است. صنعت لوازم داخلی و صنعت کفش و پوشاک و خوراکیها و همینطور قطعه سازیها به شدت رشد کرده اند.
وی افزود: این روزها تلاش دولت در جهت کاهش قیمت ارز به قیمت واقعی، پس گیری سهم بازار نفت جهانی با افزایش تولید نفت، ایجاد گشایش در ورود منابع ارزی به کشور و اغاز روند مثبت در انتقال ارز و از همه مهمتر افزایش تولید داخلی است. با شکست جنگ اقتصادی ترامپ، نگاه طرفهای تجاری ایران تغییر یافته و مناسبات اقتصادی کشور در حال ورود به مرحله جدیدی است. همه باید کمک کنند که بازارهای حساس نظیر ارز در چارچوب سیاستهایی که بانک مرکزی اعمال میکند مدیریت و به تعادل برسد. ربیعی گفت: آنچه امروز نیاز داریم ایستادن همه جناحها، نهادها و همه جامعه در حمایت از دولت است، در این شرایط دولت در صف مقدم احقاق حقوق ملت است و این را باید تقویت کنیم و هر گونه نشان دادن عدم انسجام در داخل باعث تداوم تحریم و ایجاد دو دستگی در جامعه خواهد بود.
سخنگوی دولت افزود: روز پنجشنبه افتتاح پالایشگاه گازی بید بلند خلیج فارس یکی از عظیمترین پروژهها در سطح منطقه و خاورمیانه بود. این طرح پس از ۱۷ سال به عنوان بزرگترین تاسیسات جمع آوری و فروش گازهای همراه نفت ایران با ظرفیت پالایشی ۲ فاز پارس جنوبی، سالانه یک و نیم میلیارد دلار درآمدزایی خواهد داشت. بخشهای مهم اجرایی این پروژه در دوران تحریم ظالمانه از سوی شرکتهای مهندسی و پیمانکاران توانمند داخلی طراحی و اجرا شد.
وی اضافه کرد: این پالایشگاه با سرمایه گذاری ۳.۴ میلیارد دلار و دارای ظرفیت فروش ۵۶.۶ میلیون متر مکعب است.
برای ۱۵ هزار نفر در دوران ساخت و حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر در دوران بهره برداری اشتغال ایجاد کرده است.
طرح پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس در میان فینالیستهای جایزه جهانی پروژههای برتر و مگاپروژههای ۲۰۲۰ رتبه سوم را به دست آورد.
نظر شما