۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴
پایش مستمر مزارع کلزا در آذربایجان غربی/ کشاورزان تا ۱۵ بهمن ماه برای بیمه مزارع خود اقدام کنند
معاون جهاد کشاورزی آذربایجان غربی:

پایش مستمر مزارع کلزا در آذربایجان غربی/ کشاورزان تا ۱۵ بهمن ماه برای بیمه مزارع خود اقدام کنند

ارومیه- کرامتی، معاون جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه پایش فنی و تخصصی مزارع کلزا در سطح استان به طور مستمر انجام می شود، گفت: در سال زراعی جاری بیش از دو هزار و ۲۵۲ هکتار از اراضی زراعی استان به کشت کلزا اختصاص یافته است.

اکبر کرامتی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: تا کنون ۲۶۲ هکتار از مزارع کلزای استان تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته اند و از کلزاکاران استان درخواست داریم تا در فرصت باقیمانده تا ۱۵ بهمن ماه که برای بیمه گری محصولات زراعی تمدید شده است، به دلیل کاهش بارندگی های پاییزه و عدم پوشش مناسب برف حتما نسبت به بیمه مزارع خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه امسال کشت نشایی دانه روغنی کلزا توسط یکی از کشاورزان پیشرو در شهرستان نقده برای نخستین بار در آذربایجان‌غربی در سطح ۷ هکتار انجام شده و در صورتی که موفقیت‌آمیز باشد، این روش کشت در سایر مزارع استان توسعه پیدا می‌کند، ادامه داد: امسال ۱۲ تن بذر یارانه دار کلزا از ارقام مختلف هیبرید وارداتی، هیبرید داخلی، بین کلزاکاران استان توزیع شده‌است.

کرامتی با اشاره به کودهای پاییزه توزیع شده بین کشاورزان برای محصول کلزا اظهار کرد: در این راستا ۷۰۰ تن کود سرک و سایر انواع کودهای ریز مغذی پائیزه اعم از فسفاته، اوره و ماکرو کامل و ۴۵۰ لیتر سم علف کش بوتیزان استار بین کلزاکاران استان توزیع شده‌است.

وی با بیان اینکه سطح عقد قرارداد برای کشت کلزا در سال جاری در سطح ۲ هزار و ۲۵۲ هکتار از اراضی کشاورزی استان است، یادآور شد: در این زمینه با ۴۳۸ بهره بردار عقد قرارداد شده‌است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: در راستای بهبود کیفیت و مصرف بهینه آب در مزارع کلزای استان، در سال زراعی جاری سه طرح، بهبود تغذیه مزارع، کشت نشایی و آبیاری میکرو در مزارع شهرستان های نقده و میاندوآب اجرا می شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس پایش های به عمل آمده، وضعیت مزارع کلزای استان از سطح سبز مطلوبی برخوردار هستند و در مرحله پنج تا شش برگی قرار دارند، افزود: اطلاعات به دست آمده از پایش مزارع در تعیین لزوم انجام اقدامات فوری و مناسب، حائز اهمیت است، چرا که اطلاعات ثبت شده به عنوان مرجعی جهت اجتناب از مسائل و مشکلات، در سال زراعی بعدی نیز مفید خواهد بود و ثبت داده های صحیح و دقیق به اتخاذ تصمیمهای مورد نیاز در مدیریت بیماریها، آفات، علفهای هرز  و سایر عوامل محدود کننده عملکرد کمک قابل توجه ای خواهد کرد.

کد خبر: ۶۹٬۶۲۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha