۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴
شعار ما می‌توانیم باید باورِ درونی ما در صنعت نفت باشد| نیازمند حمایت دانش بنیان ها هستیم
رئیس مجلس شورای اسلامی:

شعار ما می‌توانیم باید باورِ درونی ما در صنعت نفت باشد| نیازمند حمایت دانش بنیان ها هستیم

قالیباف رئیس مجلس گفت که شعار ما می‌توانیم باید باورِ درونی ما در صنعت نفت باشد، همچنین این بخش نیازمند حمایت دانش‌بنیان‌هاست. زنگنه هم از توانایی ۸۰ درصدی در ساخت تجهیزات نفتی خبر داد و گفت که در تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی برای کمک به سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر اختصاص داده شده است.

به گزارش خبرنگار  بازار، محمدباقر قالیباف، در حاشیه بازدید از بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران گفت: مایه افتخار و خوشحالی من بود که امروز از نمایشگاه تولیدات داخلی و خلاقیت شرکت‌های ایران و نیروهای متخصص بومی که در صنعت نفت، تحولات اساسی ایجاد کرده‌اند، بازید کردم.

اوافزود: چنین حرکت‌هایی (حمایت از ساخت داخل) باید در دهه‌های گذشته نیز ایجاد می‌شد، زیرا در سال‌های اخیر اینگونه نیازها در صنعت نفت احساس می‌شد، امیدوارم کارهایی که امروز انجام شده سرعت بگیرد.

رئیس مجلس به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اینکه صنعت نفت مهم‌ترین پیشرانه‌های صنعت کشور است، تصریح کرد: شعار ما می‌توانیم باید باور دورنی ما در صنعت نفت باشد، همچنین این بخش به حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز نیازمند است.

قالیباف عنوان کرد: نیازمند آن هستیم که در بحث مربوط به فاینانس‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در بخش نفت تحرک بیشتری داشته باشیم، همچنین باید بیش از گذشته از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت و همکاری‌های نزدیک صنعت نفت با دانشگاه‌ها و بخش‌های‌خصوصی ایجاد شود.

توانایی ساخت ۸۰ درصد تجهیزات صنعت نفت را داریم

بیژن زنگنه   هم در حاشیه مراسم بازدید محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توانایی ساخت ۸۰ درصد تجهیزات نفتی را داریم، ادامه داد : صنعت نفت همچنین هم‌اکنون توانمندی ساخت ورق‌های نیس، واحدهای فرآورش پیش‌ساخته، دکل و مته‌های حفاری و ساخت ورق‌های کرایوژنیک را دارد.

او تصریح کرد: در لوله‌های بدون درز کمبود ظرفیت داریم و در لوله‌های CRA نیاز به سرمایه‌گذاری است.

وزیر نفت به کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی به‌عنوان دیگر کالای مورد نیاز صنعت نفت اشاره کرد و  گفت: در این بخش در سال‌های اخیر، کشور با جهشی در تولید و خوداتکایی روبه‌رو بوده است و سازندگان که بیشتر دانش‌بنیان‌ها بودند با تکیه بر همکاری تنگاتنگ با دانشگاه‌ها و به ‌ویژه پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی موفق به ساخت بیشتر مواد شیمیایی و کاتالیست‌های مصرفی واحدهای پتروشیمی و پالایشی کشور شده‌اند.

زنگنه از تجهیزات دوار به ‌عنوان سومین کالایی نام برد که از سوی سازندگان داخلی تولید می‌شود و ادامه داد: اکنون بخش عمده‌ای از این تجهیزات مانند توربین‌ها و کمپرسورهای انتقال گاز و انواع پمپ‌های انتقال نفت و فرآورده در کشور از سوی شرکت‌های بزرگ (OTC و مپنا) و شرکت‌های متوسط ساخته می‌شود.

انتقاد زنگنه از افزایش قیمت گاز شرکت های پالایشی و پتروشیمی 

وی تصریح کرد: ساخت داخل تجهیزاتی مانند انواع کمپرسورهای فرآیندی سنگین، الکتروموتورهای سنگین (از جمله دور متغیرها)، توربو اکسپندر، کمپرسورهای OFF GAS و پمپ‌های درون‌چاهی از طریق پارک فناوری ری، صندوق پژوهش و فناوری نفت، استفاده از امکان ساخت بار نخست و تضمین خرید با حمایت از سازندگان با استعداد فنی و امضای قرارداد برای نمونه‌سازی در جریان است.

وزیر نفت  در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تأمین منابع مالی لازم برای تعریف و استمرار پروژه‌های صنعت نفت در بخش‌های مختلف سبب فعال شدن و تداوم حیات صدها شرکت سازنده تجهیزات و صدها پیمانکار ساخت و نصب و اجرا می‌شود.

زنگنه اظهار کرد: این مهم با اقدام‌هایی مانند اولویت تامین منابع برای شرکت‌های خصوصی فعال از محل صندوق توسعه ملی، کمک بانک‌ها، فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی تسهیل می‌شود.

او  گفت: افزایش قیمت گاز شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی برای سال ۱۴۰۰ و لغو بخشی از معافیت مالیاتی صادراتی شرکت‌های پتروشیمی، سبب کاهش سرمایه‌گذاری آن‌ها می‌شود.

اختصاص ۸۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از سرمایه گذاری های خطر پذیر
وزیر نفت در بخش در دیگر از سخنانش به الزام‌های توسعه و راه‌های حمایت از توسعه ظرفیت‌های ساخت داخل در بخش‌های با فناوری بالا (های‌تک) اشاره کرد و گفت: در این بخش حمایت جدی از شرکت‌های دانش بنیان و فناور و تکیه بر آنها برای توسعه صنعت نفت و حمایت از شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید انجام شده است.

زنگنه از همکاری گسترده با دانشگاه‌ها برای افزایش ضریب بازیافت نفت از میدان‌های نفت و گاز، تولید لایسنس (دانش فنی) در بخش‌های مهم پالایشی از، تاسیس صندوق پژوهش و فناوری نفت، کمک به ایجاد شتاب‌دهنده‌ها برای توسعه استارت‌آپ‌ها، همکاری گسترده با دانشگاه‌ها در توسعه مراکز نوآوری و ارتقای فناوری و تصویب بندی در تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، به‌منظور تخصیص مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی برای کمک به سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر نیز همسو با این موضوع انجام شده است.

او  همچنین به همکاری گسترده با دانشگاه‌ها در توسعه مراکز نوآوری و ارتقای فناوری اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ موضوع فناورانه (کالا-خدمات) در بخش بالادست نفت برای واگذاری به شرکت‌های دانش‌بنیان شناسایی شده است.

کد خبر: ۶۹٬۳۹۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha