۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۵
بانک‌هادر غرق شدن باهم رقابت می کنند/ نرخ سود باید ۷ درصد باشد

بانک‌هادر غرق شدن باهم رقابت می کنند/ نرخ سود باید ۷ درصد باشد

محمد حسین ادیب، اقتصاددان در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: 90 درصد مردم در مورد ریسک در سطح هشدار ، واکنش زود هنگام نشان می دهند و این درحالیست که ریسک در سطح هشدار وقتی است که واقعیت های اقتصادی می طلبد قیمت یک کالا یا خدمات کاهش یابد اما بازار مقاومت می کند.

محمد حسین ادیب: بعضی ریسک ها فقط نگران کننده هستند ، بعضی ریسک ها هشدار دهنده و بعضی تهدید کننده اند .مردم باید در مقابل سه نوع ریسک چه عکس العملی نشان  دهند ؟ در مقابل ریسک اول و دوم هیچ کاری نکنید،  اما در مقابل ریسک تهدید آمیز ، بلافاصله باید عمل کنید یعنی باید بلافاصله اقدام کرد.اما ریسک اول و دوم اقدام ندارد.در مقابل ریسک از نوع اول چرا باید فقط نگران بود و هیچ اقدامی نباید انجام نداد ؟

اقتصاد آمریکا حبابی است اما سطح ریسک تنها « نگران کننده » است لذا اقدامی ندارد ترکیدن حباب اقتصاد آمریکا حتمی است  با ترکیدن حباب اقتصاد آمریکا،  دلار در مقابل ارزهای دیگر معمولا حدود ۴٠ درصد کاهش ارزش می یابد و دارائی ایرانی آن قسمت که به دلار باشد در همین حد بی ارزش میشود اما ترکیدن حباب اقتصاد آمریکا در کوتاه مدت رخ نمی دهد لذا  با آگاهی از این ریسک کار خاصی نباید انجام دهید .

 

تعریف ریسک های تهدید آمیز

اما اقتصاد ایران تا چند ماه آینده پنج درصد رقابتی تر میشود ، یعنی پنج درصد از افزایش هزینه را نمی تواند به قیمت کالا و خدمات اضافه کرده و از مشتری دریافت کند و این پنج درصد را باید با ارتقاء سطح بهره وری جبران کند، یعنی باید پنج درصد بیزینس خود را بهتر اداره کند، ریسک رقابتی تر شدن اقتصاد ایران در سطح تهدید است و اقدام دارد و بلافاصله باید دست به کار شد.

 

تعریف ریسک در سطح هشدار

نود درصد مردم در مورد ریسک در سطح هشدار ، واکنش زود هنگام نشان می دهند .

ریسک در سطح هشدار وقتی است که واقعیت های اقتصادی می طلبد قیمت یک کالا یا خدمات کاهش یابد اما بازار مقاومت می کند در اصطلاح اقتصاد می گویند چسبندگی قیمتی وجود دارد مثل اجاره بهای املاک تجاری ، با کاهش ۶٠ درصدی فروش می طلبد که اجاره به شدت کاهش یابد اما بازار مقاومت می کند . به این می گویند چسبندگی قیمت .

بانکها باید ٧ درصد به سپرده سود بدهند اما ١۵ تا ٢٠ درصد سود می دهند. واقعیت ها می طلبد سود سپرده کاهش یابد اما بانکها مقاومت می کنند ( نماد بارز چسبندگی سود سپرده ) .

بانکها بر سر غرق شدن با هم رقابت می کنند و مردم از این رقابت به وجد آمده اندو با عمده بضاعت مالی خود در رقابت شرکت کرده اند ، ریسک غرق شدن بانکها در سطح هشدار است لذا مردم نباید اقدامی انجام دهند . سپرده گذار نباید اقدام به خروج سپرده از بانک کند چون سطح ریسک در حد هشدار است .

در مقابل ریسک در سطح هشدار ، باید دست روی ماشه باشد ولی اقدامی هم ندارد.

هر سه ریسک اتفاق می افتاد ولی سخن بر سر زمان آن است ، عدم توجه به زمان باعث اقدامات زود هنگام میشود که به ضرر فرد منجر میشود . لذا به جدول زمان بندی ریسک ها توجه کنید .

بر اساس طبقه بندی اظهار نظر ممبر ها در اینستاگرام ، ٢٠ درصد ممبر ها ، وقتی یک ریسک در کانال اعلام میشود فردا ساعت یازده انتظار دارند که قیمت ها در آن بخش سقوط کند و اگر سقوط نکرد بلافاصله حکم به نادرست بودن ریسک می دهند .

٧٠ درصد تصور می کنند هر کالائی که حبابی اعلام شد حداکثر طی سه ماه باید حباب بترکد و اگر قیمتها سقوط نکرد لابد حبابی وجود ندارد .

لطفا به جدول زمان بندی ریسک ها عنایت کنید و به اندازه آن دست نزنید.

ریسک « چسبندگی سود سپرده »  جان سخت تر از آن است که عده ای تصور می کنند و وقتی چسبندگی در هم شکست « ارزش دارائی » را بیشتر از آن دچار انقباض می کند که انکار کنندگان ریسک گمان می کنند .

کد خبر: ۵٬۹۲۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha