۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۴
کاهش ۲۰ میلیون دلاری صادرات داروهای بیوتکنولوژی
عضو انجمن بیوتکنولوژی خبر داد

کاهش ۲۰ میلیون دلاری صادرات داروهای بیوتکنولوژی

مدنی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی گفت: صادرات محصولات بیوتکنولوژی در سال‌های گذشته به دلیل برخی قوانین داخلی باعث شده از ۵۰ به ۳۰ میلیون دلار کاهش یابد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، حسام الدین مدنی عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی ایران درباره داروهای بیوتکنولوژی و جایگاه ایران در این حوزه دارویی، اظهار کرد:‌ در دنیا بیش از ۱۵۰ مولکول دارویی بایوتک وجود دارد که شرکت‌های ایرانی نزدیک به ۲۲ عدد از آن را تولید می‌کنند و نزدیک به ۲۰ محصول دیگر در خط‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های ایرانی قرار دارند.

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی ایران ادامه داد: ‌برنامه انجمن بیوتکنولوژی پزشکی ایران این است که ۴۰ داروی مهم بیوتکنولوژی را که قیمت و ارزبری بالایی دارند، در کشور تولید کند. معاونت فن‌آوری ریاست‌جمهوری در ۱۰ سال گذشته از این شرکت‌ها حمایت کرده است و بسیاری از فارغ‌التحصیلان جذب این صنعت شده‌اند تا غیر از رفع نیاز کشور پتانسلی صادراتی ایجاد کنند.

مدنی با اشاره به میزان صادرات داروهای بیوتکنولوژی در ایران بیان کرد: ‌در حالیکه بین سال‌های ۹۶ تا ۹۷ بیش از نصف صادرات دارویی کشور (۵۰ میلیون دلار) را محصولات بیوتکنولوژی تشکیل می‌داده‌اند، اما در سال ۹۸ این رقم به سی میلیون دلار رسیده است، در کنار تحریم‌ها و کاهش مراودات بانکی بعضی قوانین و مقررات داخلی هم در کاهش میزان صادرات موثر بوده‌اند.

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی ایران گفت: شرکت‌های بیوتکنولوژی برای مواد اولیه به خارج از کشور وابسته نیستند، اما بخشی از مواد جانبی و واسط باید خریده شوند که متاسفانه در این موارد با مشکل تحریم و انتقال ارز درگیر هستند. با این همه شرکت‌های بایوتک همیشه به تعهدات خود در زمان مقرر عمل کرده و اجازه نداده‌اند کمبودی در این زمینه حس شود.

او در ادامه به تاثیر قابل توجه دانش فنی و نیروی انسانی متخصص در تولید این داروها اشاره کرد و افزود: ارزش افزوده داروهای شیمیایی در فرمولاسیون آن‌هاست و نمی‌توان همه مواد اولیه آن‌ را در داخل کشور تولید کرد، زیرا به‌صرفه و مقدور نیست، اما ارزش افزوده شرکت‌های بیوتکنولوژی در دانش فنی است که خلق کرده‌اند. به همین دلیل نه‌ تنها کمبودی در این زمینه حس نمی‌شود، حتی شرکت‌ها در بخش تحقیق و توسعه هم فعال هستند.

مدنی گفت: ناهماهنگی بین بعضی ارگان‌ها و نهادها بیش از تحریم‌ها برای شرکت‌ها مانع ایجاد می‌کند و نهادهای دولتی به جای ایجاد قانون و مقررات جدید برای صادرات باید قوانین اضافه را حذف و این فرآیند را تسهیل کنند.

عضو هیات‌مدیره انجمن ادامه داد:  نگاه به بیرون این نیست که فقط برای تامین نیازهایمان از خارج کشور تلاش کنیم، ما باید تکیه بر درون و نگاه به بیرون داشته باشیم یعنی برای توسعه صنایع کشور و پیشرفت تولیدات در حوزه‌های مختلف به ویژه محصولات دانش‌محور صادرات را توسعه بدهیم. یکی از مواردی که باعث کاهش درآمد نفتی کشور شده خام‌فروشی است و اگر بتوانیم آن‌را به فرآورده‌های دیگر تبدیل کنیم ارز افزوده خیلی بیشتری خواهد داشت.

او افزود: یک گرم ماده بیوتکنولوژی ۱۱ هزار دلار ارزش دارد، این رقم معادل چند بشکه نفت است؟ بسیاری از کشورها بدون نفت توسعه پیدا کرده‌اند، این‌که با فروش نفت ظاهر مدرنی مانند امارات داشته باشیم و مرکز خرید شویم، توسعه به حساب نمی‌آید، توسعه باید پایدار باشد یعنی کشور از طریق صادرات اداره شود. تعامل با دنیا لازم و ضروری است، اما تضمین‌کننده توسعه پایدار کشور نیست. مصر به نسبت ما تعامل خیلی بیشتری با دنیا دارد، ولی باعث نشده است توسعه پایدار داشته باشد.

قوانین دست و پا گیر مانع صادرات داروهای بیوتکنولوژی می‌شود
مدنی گفت: کشورهایی که به توسعه پایدار رسیده یا در صنعت خاصی سرآمد شده‌اند، لزوما با سرمایه‌گذاری خارجی به این پیشرفت‌ها را دست نیافته‌اند، تنها اراده و قوانین کشورشان بر این اساس بوده است. صنعت بیوتکنولوژی پزشکی ما پتانسیل بالایی برای توسعه داخلی، صادرات و ارزآوری دارد، اما نه‌تنها مسئولان هیچ توجهی به این صنعت ندارد حتی با ایجاد قوانین دست و پاگیر و پیشگیری از ورود این محصولات به فهرست دارویی کشور، برای صادرات آن موانع زیادی ایجاد می‌کنند.

کد خبر: ۵۶٬۳۳۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha