۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۹
قیمت مرغ پر کشید؛ سونامی گرانی در بازار مواد غذایی
بازار از مشهد گزارش می‌دهد؛

قیمت مرغ پر کشید؛ سونامی گرانی در بازار مواد غذایی

مشهد- افزایش قیمت مرغ از کیلویی ۲۲ هزار تومان به ۳۶ هزار تومان در ظرف مدت ۲۴ ساعت در نخستین روزهای آذرماه بسیاری از شهروندان را دچار شوک کرد.

بازار؛ گروه استان‌ها: درحالی‌که در نخستین روزهای آذرماه سال جاری به دلیل برودت هوا و هم‌چنین اعمال محدودیت‌ها لذا پیش‌بینی می‌شد که شاخص مصرف پائین آمده و عرضه از تقاضا پیشی بگیرد اما متأسفانه در کسری از ساعت برچسب‌های مرغ به کیلویی ۲۰ هزار تومان از سطح مغازه‌های شهر برچیده و بسیاری از فروشندگان بهتر دیدند تا از نصب قیمت جدید بر روی شیشه‌های فروشگاه خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار بازار شامگاه دوشنبه با افزایش قیمت بسیاری از کالاها مانند لبنیات، مرغ و هم‌چنین تخم‌مرغ بسیاری از خریداران از شنیدن قیمت‌های جدید شوکه شدند.

گفتنی است هم‌زمان با افزایش۱۰ هزار تومانی قیمت مرغ  به ازای هر کیلو  و هم چنین اوج گرفتن قیمت تخم‌مرغ از کیلویی ۱۳ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان این موضوع موجب تعجب بسیاری از مصرف کنندگان شد.

فروش مرغ بدون آنتی بیوتیک به ازای هر کیلو ۴۵ هزار تومان و سینه مرغ بسته بندی شده به قیمت ۵۴ هزار تومان در فروشگاه های عرضه مواد پروتئینی مشهد بنا بر گفته خریداران خود شاخص بی سامانی در بازار و هم چنین ستاد تنظیم بازار است!

ظاهراً در این راستا بسیاری از تولیدکنندگان محصولات دامی نیز برای اینکه از قافله قیمت‌ها عقب نمانند قیمت محصولات لبنی را افزایش دادند و لذا قیمت هر لیتر شیر پاکتی که تا پیش‌ از این چهار هزار تومان عرضه می‌شد به پاکتی ۵۴۰۰ تومان رسید.

گفتنی است با افزایش قیمت مواد لبنی و گوشت با توجه به برودت هوا برخی از صیفی‌جات نیز در کورس قیمت‌ها عقب نمانده و محصولاتی مانند هویج از کیلویی ۷ هزار تومان به قیمت ۱۱ هزار تومان و خیار سبز از کیلویی پنج هزار تومان به کیلویی ۸۵۰۰ تومان تغییر قیمت دادند تا در سونامی قیمت ها آن هم یک شبه سهیم باشند.

داستان تمام‌نشدنی نهاده‌ها
اگرچه هیچ کمبودی در بازار در حال حاضر برای تأمین مرغ در بازار مشهد مشاهده نمی‌شود اما تعداد خریداران بنا بر گفته بسیاری از صاحبان فروشگاه‌های عرضه مواد پروتئینی به تعداد گذشته نیست و با استقبال سرد مردم روبرو شده است.

قیمت مرغ در حالی به ۳۵ هزار تومان رسیده که پیش‌ازاین ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم مرغ را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تصویب کرد و قرار بود عرضه نهاده‌های دامی به تولیدکنندگان و دامداران در قبال تحویل محصولات در شبکه‌های تعریف‌شده هم چون «بازارگاه» و با نظارت بازرسان وزارت صمت انجام ‌شود اما اکنون تولیدکنندگان مرغ می‌گویند نهاده دولتی دریافت نمی‌کنند، بنابراین نرخ مصوب دولتی هم‌معنی ندارد.

در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی در گفت‌وگو با بازار بابیان اینکه گر دولت نهاده‌های تولید را به‌صورت یارانه‌ای در اختیار تولیدکننده قرار دهد به‌طور حتم قیمت محصولات پروتئینی کاهش می‌یابد افزود: باوجود راه‌اندازی سامانه بازار گاه متأسفانه تولیدکننده هم چنان دغدغه تأمین نهاده اولیه را برای تولید دارد.

 سید حسین موسوی نژاد با اشاره به این موضوع که مرغداران در ماه‌های گذشته از ذخایر انبارهای خود بهره گرفتند، افزود: با راه‌اندازی سامانه بازارگاه به دلیل اینکه مرغداران از میزان تخصیص نهاده ماه بعد خود بی‌اطلاع بوده و نمی دانند چه میزان نهاده برای تولید آن‌ها اختصاص خواهد یافت لذا چیزی از دغدغه و مشکلات آن‌ها با راه‌اندازی این سامانه کم نشد.

واردات ۹۰ درصد نهاده‌های دامی موردنیاز در دامداری‌ها و مرغداری‌های کشور
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی بابیان اینکه کمبود نهاده موجب شده تا جوجه ریزی در هفت‌ماهه ابتدایی امسال نسبت به سال قبل ۲۵ درصد کاهش پیدا کند ادامه داد: کاهش جوجه ریزی به‌طور حتم بر روی قیمت این محصول و کمبود آن در بازار دامن می زند.

موسوی نژاد با اشاره به اینکه ۹۰ درصد نهاده‌های دامی موردنیاز در دامداری‌ها و مرغداری‌های کشور وارداتی است و از طرفی ۷۰ درصد قیمت تمام‌شده محصول رابطه مستقیم با نهاده‌های تولید دارد، اظهار کرد: از همین رو نقش دولت و وزارت کشاورزی در این مسیر بسیار مهم است و گرانی و یا هرگونه افزایش قیمت را نباید به‌پای تولیدکننده نوشت.

وی تأکید کرد: از همین رو هرگونه اخلال،کمبود، اتلاف زمان و یا خلل در تأمین نهاده، تولید را با مشکل مواجه می‌کند.

خروج گوشت از مشهد ممنوع شد
در همین حال معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان از تصمیمات جدید به‌منظور کنترل بازار و تأمین نیاز مصرف‌کنندگان باقیمت‌های تعادلی خبر داد.

علی رسولیان در این رابطه اظهار کرد: یک هزار و ۶۰۰ تن گوشت مرغ منجمد طرح تنظیم بازار به خراسان رضوی اختصاص‌یافته بود که از این تعداد ۸۳۸ تُن مربوط به مشهد و باقی مربوط به سایر شهرستان‌های استان است و از سهمیه مشهد ۴۱۲ تن توزیع‌شده و باقی آن مانده است.

قرار بود عرضه نهاده‌های دامی به تولیدکنندگان و دامداران در قبال تحویل محصولات در شبکه‌های تعریف‌شده هم چون «بازارگاه» و با نظارت بازرسان وزارت صمت انجام ‌شود اما اکنون تولیدکنندگان مرغ می‌گویند نهاده دولتی دریافت نمی‌کنند، بنابراین نرخ مصوب دولتی هم‌معنی ندارد

وی بابیان اینکه خروج گوشت مرغ منجمد و گوشت مرغ قطعه‌بندی شده از استان تا اطلاع ثانوی ممنوع است بیان کرد: هم‌اینک گوشت مرغ منجمد باقیمانده سهمیه مشهد از سوی شرکت پشتیبانی امور دام به این شهر حمل خواهد شد و این میزان به همراه ۲۰۰ تن گوشت مرغ منجمد از سردخانه مشهد به قیمت مصوب هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار ریال در شبکه توزیع طرح تنظیم بازار شامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ، تعاونی‌های مصرف کارمندی و کارگری، فروشگاه‌های حاشیه شهر، فروشگاه‌های بسیج و شبکه صنفی منتخب توزیع می‌شود.

رسولیان افزود: سازمان بسیج اصناف خراسان رضوی نیز ۷۰۰ تن از سهمیه گوشت مرغ منجمد طرح تنظیم بازار استان را جذب و در شبکه صنفی کاسبان امین شامل هزار و ۳۰۰ کاسب توزیع خواهد کرد.

کاهش ۱۲ درصد جوجه ریزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز بابیان اینکه در هشت‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل جوجه ریزی در خراسان رضوی ۱۲ درصد معادل هفت میلیون و هشت هزار و ۲۹۷ تُن قطعه جوجه معادل ۱۳ هزار و ۳۱۵ تن گوشت مرغ کاهش‌یافته است اظهار کرد: از اول فروردین تا ۳۰ آبان ماه سال گذشته، ۵۹ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۶۶۹ قطعه جوجه ریزی در استان انجام شد که با احتساب هر قطعه به میزان ۱.۹ کیلوگرم، در مدت مزبور ۱۱۲ هزار و ۳۶۱ تن جوجه ریزی طی هشت ماه انجام گرفت که به‌طور متوسط روزانه ۴۵۶ تن جوجه ریزی محسوب می‌شود.

محمدرضا اورانی افزود: این در حالی است که در هشت‌ماهه نخست امسال ۵۲ میلیون و ۱۲۹ هزار و ۳۷۲ قطعه جوجه ریزی به میزان ۹۹ هزار و ۴۵ تن در خراسان رضوی انجام شد که به‌طور متوسط روزانه ۴۰۲ تن جوجه ریزی انجام‌گرفته است.

وی ادامه داد: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در هشت‌ماهه نخست امسال ۱۱ هزار و ۲۵۴ تن گوشت مرغ منجمد به خراسان رضوی وارد و هشت هزار و ۲۰۶ تن گوشت مرغ منجمد از استان خارج‌شده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در هشت‌ماهه نخست امسال هشت هزار و ۴۹۷ تن گوشت مرغ گرم وارد استان و ۲ هزار و ۷۳۳ تن گوشت مرغ گرم از استان خارج‌شده است، اضافه کرد: همچنین در این مدت دو هزار و ۹۹۲ تن گوشت مرغ قطعه‌بندی شده به خراسان رضوی وارد و دو هزار و ۶۶۶ تن گوشت مرغ قطعه‌بندی شده است.

کد خبر: ۵۶٬۰۵۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha