۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴
صنعت برق نیازمند ایجاد منابع درآمدی جدید است/ این صنعت نباید به بودجه دولت متکی باشد
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی:

صنعت برق نیازمند ایجاد منابع درآمدی جدید است/ این صنعت نباید به بودجه دولت متکی باشد

اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت:‌ در شرایط فعلی کشور که دولت شدیدا درگیر ویروس کرونا است مدیران صنعت برق نباید منتظر منابع خزانه باشند و بایستی با ایجاد منابع درآمدی جدید و اصلاح اقتصاد صنعت برق، فعالیت‌های خود را به ویژه در بخش تولید به صورت بی‌وقفه ادامه دهند.

به‌گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، ناصر اسکندری در جریان بازدید از نیروگاه شهید سلیمی نکا با تاکید بر اینکه به هر طریق ممکن در تلاش برای تامین نقدینگی مورد نیاز صنعت برق هستیم، گفت: در چند سال گذشته درآمدهای این صنعت از محل فروش برق مستقیما وارد خزانه می‌شود که ظرف دو و سه ماه اخیر بر اثر بروز برخی اتفاقات تامین منابع مورد نیاز صنعت برق مطابق نیاز صورت نگرفته است.

وی یادآور شد: همواره بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق و عدم اتکای آن به بودجه کشور تاکید شده اما این مهم هیچگاه محقق نشده است؛ ولی در حال حاضر جبر محیطی ما را وادار به انجام این مسئله اساسی کرده است. در شرایط فعلی باید چنین نگاهی داشته باشیم که بایستی این صنعت، اقتصاد خود را در فضای دیگری سروسامان بدهد.

اسکندری با تاکید بر اینکه صنعت برق باارزش‌ترین کالای قابل خرید و فروش در کشور را تولید و عرضه می‌کند، ادامه داد:‌ بنابراین بایستی این کالا را به خوبی و اقتصادی عرضه کنیم. در حال حاضر مهم است که چگونه این برق را در بورس و بازار ارائه می‌کنیم و قیمت حاصل از آن را با هوشمندی دنبال کنیم. باید به دنبال کاهش هزینه و راهکارهایی همچون قراردادهای دو جانبه و سایر روش‌های درآمدزایی در این بخش برویم.

وی صنعت برق را اصلی‌ترین زیرساخت و پیش نیاز تمامی خدمات کشور برشمرد و افزود: صنعت برق حرارتی افتخارات بزرگی در حوزه‌های فنی کسب کرده است که انصافا هر یک از آن بار آموزشی برای دانشگاه‌ها دارد و در فضای علمی کشور قابل ارائه است، بنابراین بایستی این توانمندی و افتخارات را در حوزه‌های دیگر به‌ویژه در زمینه سامان‌دهی اقتصاد برق آغاز کنیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت شبانه‌روز در تلاش برای خدمت‌ رسانی به مردم است و درگیر مسئله مهمی به نام کرونا شده که یک هزینه ناخواسته را به کشور تحمیل کرده است؛ طبیعتا در چنین شرایطی اصلا انتظار نداریم دولت مسئله کرونا را کنار گذاشته و مشکلات صنعت برق را حل کند.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا شاید این بخش اولویت اول دولت نباشد ولی ما هم نمی‌توانیم این صنعت حیاتی را که وقفه‌ناپذیر است تعطیل کنیم. در بخش تولید ما نمی‌توانیم تنها به مسئله حقوق اکتفا کنیم؛ چرا که بخش تعمیرات اساسی و سرویس و نگهداری از نیروگاه به عنوان یک موجود زنده صنعت برق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی اضافه کرد: برای انجام تعمیرات نیروگاه‌ها شاید نتوانیم همانند گذشته به منابع خزانه امیدوار باشیم، اما آزادی عمل فراوانی برای انجام اینگونه اقدامات وجود دارد و بایستی منابع جدیدی را برای صنعت برق ایجاد کنیم. همان مسئله مهمی که در دوره‌های قبلی محقق نشد ولی جبر محیط ایجاب می‌کند که امروز به سمت این بخش حرکت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سالیان متمادی است که قیمت فروش برق بسیار پایین‌تر از قیمت تمام شده است، عنوان کرد:‌ تا پیش از این بر اساس یک امر نانوشته نیروگاه‌های دولتی به سمت بورس نمی‌رفتند، ولی در حال حاضر توصیه مهم ما این است که نیروگاه‌های دولتی حتما به این سمت و سو حرکت کنند؛ کما اینکه با پیشنهادات صنعت برق و تصویب هیئت دولت مقرر شده است تا مصرف کنندگان بزرگ بالای پنج مگاوات برق خود را از بورس خریداری کنند.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی عنوان کرد: بر اساس تکلیف دولت از سال آینده مصرف کنندگان بالای یک مگاوات نیز باید برق خود را از بورس خریداری کنند، بنابراین بایستی از همین امروز آمادگی لازم برای عرضه برق در بورس داشته باشیم.

اسکندری خواستار ورود نیروگاه‌های دولتی به قراردادهای دوجانبه شد و افزود:‌ بایستی از فرصت‌های پیش‌رو که به خوبی می‌تواند در سامان‌دهی اقتصاد برق اثرگذار باشد، استفاده کنیم.

کد خبر: ۵۵٬۶۹۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha