۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
۲ نکته مهم برای دستیابی به بالاترین سود در بورس
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد

۲ نکته مهم برای دستیابی به بالاترین سود در بورس

عسگری، کارشناس بازار سرمایه گفت: سرمایه گذاران همواره باید بر اساس آمار و واقعیت های اقتصاد و بازارهای مالی به معامله بپردازند. در این راستا به دفعات به دو جمله ساده تاکید داشته و دارم؛ در گام نخست پرتفوی یک سهامدار از توزیع مناسب برخوردار باشد. در گام دوم نیز حدود ۱۰ سال از حضور و معامله آن در بازار سرمایه گذشته باشد.

به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، علیرضا عسگری مارانی، کارشناس بازار سرمایه، با بیان مطلب بالا، افزود: مهمترین نکته برای موفقیت در بازار سرمایه داشتن نگاه بلندمدت است. قطعا سرمایه گذاری در بورس در کمتر از یک سال، سود مناسب به دنبال نخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بارها حرکت از سمت بازار پول محور بودن به سمت بازار سرمایه محور بودن از سوی فعالان بازار سرمایه تاکید شده، گفت: معنا و مفهوم این موضوع بسیار ساده است؛ زمانی که تصمیم برای تبدیل شدن به  بازار سرمایه محور شدن داریم، باید عموم مردم را به این مهمانی دعوت می کنیم، دانش مالی آنها را افزایش دهیم و فضای معامله در بورس را برای آنها آماده کنیم.

به گفته این فعال بازار سرمایه، وقتی به مردم سهم واگذار می کنیم، دیگر دولت نمی تواند مکانیزم قیمت گذاری را به روال قبل انجام دهد. سهم دیگر مال مردم است؛ پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و فولادی ها مال مردم است، حال مردم یا مستقیم یا غیر مستقیم در این صنایع شریک هستند. پس دیگر نمی شود، منافع ذینفعان مختلف را جابه جا کرد و ضرر و زیان برای سهامداران به همراه داشت.

انقلاب بازار سرمایه
عسگری مارانی در ادامه با اظهار این مطلب که شرایط کنونی اقتصاد نشان از انقلاب بازار سرمایه دارد، گفت: در این شرایط مردم و عموم جامعه ذینفع بازار سرمایه خواهند بود؛ آنها ذینفع مستقیم هستند و باید برای ثروت و دارایی های مردم حرمت نگه داشت. دولت هم باید خود را برای این موضوع آماده کند.

این فعال بازار سرمایه در ادامه به ارزش بازار صنایع فعال در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: صنعت پتروشیمی، پالایشگاهی، بیش از نیمی از بخش بانکداری، کل صنایع خودروسازی، صنعت سیمان، فولاد، سنگ آهن، مس و در واقع تمامی صنایع فعال در بازار سرمایه ایران در سطح بین المللی، جای حرکت و رشد بیشتر دارند. حال سوال مهم این است که چرا حرکت نمی کنیم،

عسگری مارانی در پاسخ به این سوال، ۲ عامل اصلی را عنوان و خاطرنشان کرد: دولت نباید در درآمدهای بنگاه ها و قیمت تمام شده بنگاه ها دخالتی داشته باشد. در واقع زمانی که یک دارایی را واگذار می کند، به عنوان پدر خانواده باید انصاف را رعایت کرده و نگذارد نرخ آنها دستخوش تغییر شود.

وی در ادامه به عامل دوم اشاره کرد و افزود: دومین عامل وجود یک اکوسیستم در بازار سرمایه است؛ بازار سرمایه مثل طبیعت می ماند، یک اکوسیستم دارد که باید این چرخه درست کار کند. شرکت های سرمایه گذاری، بازارها، صندوق ها وظیفه خودشان را انجام دهند، رگلاتورها و واسطه ها نیز وظایف خود را دارد. همچنین ارکان اصلی بازار از جمله شرکت بورس، فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی و فناوری و سپرده گذاری نیز به وظایف خود رسیدگی کنند. هر کدام از این  بخش های عنوان شده به خوبی کار نکند، باید اصلاح شود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، باید در این انقلاب بازار سرمایه همه جامعه،   هم قسم شوند. همه باید متوجه شویم که در کدام موارد باید دقت کنیم تا بازار سرمایه ای قوی، شاداب و در سطح بازار سرمایه های منطقه و بین المللی داشته باشیم. همانطوری که از خیلی نظرات در منطقه ما حرف برای گفتن داریم و قدرت مان برتر است، در این بخش هم باید قدرت برتر باشیم.

نقش مهم فرهنگ سازی
عسگری مارانی در ادامه نقش فرهنگ سازی و شناسایی بورس به عموم مردم را یک اقدام بسیار مهم دانست و گفت: در این راستا باید برای یک بچه ای که متولد می شود، سجام اختصاص داده شود. مفهوم سرمایه گذاری در بورس و بازار سرمایه را برای یک بچه ای که کلاس اول ابتدایی می رود، شرح داد.

وی ادامه داد: در واقع باید این چرخه را طوری برچرخانیم که در ۷ سال آینده کسی نباشد که کد بورسی نداشته باشد، با بورس آشنا نباشد و در کتب آموزشی دبستان و دبیرستان تمامی مفاهیمی سرمایه گذاری در بازار سهام شرح داده شود.

لزوم نگاه بلند مدت
مارانی در ادامه به لزوم نگاه بلند مدت در سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: شما اگر سهم یا دارایی را به صورت بنیادی (فاندامنتال) می خرید، مانند یک خانه است. دیگر هرروز به آن نگاه نمی کنید، آن را در دارایی بلند مدت برده اید. وقتی هم چیزی را در دارایی بلند مدت ببرید، وظیفه شما این نیست که در کوتاه مدت قیمت آن را نگاه کنید، مگر اینکه واقعا شرایط آن صنعت در منطقه یا کشوری که هستید، یا در اقتصاد جهانی خیلی تغییر کند.

وی ادامه داد: بنابراین شاید تنها چیزی که می توانم بگویم این است که به امر سرمایه گذاری، مفهوم صبوری را هم اضافه کنید و نگران حرکت های بازار از نظر عرضه و تقاضا نباشید. البته این موضوع به شرط آن است که مسئولین ما هم مقداری بیشتر احساس مسئولیت و وظیفه کنند و در قبال اینکه مردم این سهم را خریده اند، وظایف اصلی شان را انجام دهند.

این فعال بازار سرمایه در ادامه به وظایف اصلی دولتمردان اشاره کرد و گفت: وظیفه اصلی آنها سیاست گذاری و نظارت های بالا دستی است. به هیچ وجه نباید وارد مکانیزم قیمت گذاری، توزیع و کارهایی که مدت ها است، زمان آن گذشته وارد شوند.

کد خبر: ۵۴٬۴۶۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha