ذبیحالله عظیمی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اهمیت خط آن جیرفت و تشریح مشخصات فنی آن اظهار داشت: این خط ۱۲۰ کیلومتر طول دارد که با توجه به صعب العبور بودن برخی مناطق عبور خط، اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان برای اجرای آن نیاز است.
وی عنوان کرد: اعتبار مورد نیاز این پروژه بسیار قابل توجه است و حتی اگر سالی ۵۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شود، ۱۰۰ سال طول می کشد تا این مسیر تکمیل شود.
عظیمی تاکید کرد: این طرح در حال حاضر از نظر سازمان مدیریت و برنامه ریزی توجیه اقتصادی ندارد اما در صورتی که تامین بار کافی برای حمل و نقل تضمین شود، می توان این طرح را با همراهی وزارت راه و شهرسازی و شرکت راه آهن پیش برد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس با اشاره به اینکه جیرفت قطب تولید محصولات کشاورزی در منطقه جنوب شرق کشور به شمار می رود، افزود: این ویژگی نیز می تواند راه اندازی خط آهن جیرفت ـ بم را توجیه پذیر کند.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از راه های توجیه اقتصادی این خط، حمل و نقل ریلی مواد معدنی برشمرد و افزود: احداث این خط، حمل و نقل بار در زمینه های کشاورزی، معدنی و سایر تولیدات جنوب شرق کشور را تسهیل می کند.
عظیمی همچنین تصریح کرد: برای اینکه برای این پروژه راه حلی برای اجرا پیدا کند، می توان آن را در قالب یک پروژه ملی تعریف کرد یعنی راه آهن بم ـ جیرفت را در قالب راه آهن جیرفت ـ جاسک تعریف کرد.
وی اظهار داشت: در صورتی که این خط به یک خط ملی تبدیل شود می توان بخشی از بودجه آن را از صندوق توسعه ملی تامین و هر چه سریعتر آن را آغاز کرد.
نظر شما