۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۶
۲ مرحله افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹
مدیرعامل صندوق بازنشستگی تشریح کرد

۲ مرحله افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹

افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی، در یادداشتی دو مرحله افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ و اقدامات این صندوق را تشریح کرد.

به گزارش بازار، اکبر افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی طی یادداشتی پیرامون افزایش حقوق بازنشستگان نوشته است: توجه به این موضوع برای بازنشستگان اهمیت و ضرورت بیشتری دارد. چراکه میزان درآمد و دریافتی بازنشستگان در قیاس با شاغلان هم‌سطح خود پایین‌تر است و با گذشت سال‌ها شکاف درآمدی قابل‌توجهی را میان شاغلان و بازنشستگان شکل داده است. خوشبختانه، دولت امسال به این موضوع توجه ویژه‌ای نشان داد و بسترهای لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری با شاغلان و پاسخگویی به مطالبه ۱۴ ساله آن‌ها فراهم شد.

افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری در دو مرحله انجام گرفت. ابتدای، امسال با پیگیری صندوق بازنشستگی کشوری و موافقت و ابلاغ دولت، بودجه همسان‌سازی مرتبط با این صندوق از ۳۲۵۰ میلیارد تومان پارسال به ۶۵۰۰ میلیارد تومان افزایش اختصاص یافت که از فروردین‌ماه پرداخت شد و در نتیجه آن، حداقل دریافتی بازنشستگان کشوری با ۳۰ سال سابقه به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.

اما اقدام مهم‌تر و بزرگ‌تر، در مهرماه محقق شد که با طراحی مدلی، امکان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری با ۹۰ درصد میانگین دریافتی شاغلان هم‌گروه فراهم شد. پس از آن، احکام جدید افزایش حقوق بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار بازنشسته تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری بیستم مهرماه صادر و در سایت این صندوق منتشر شد.
نخستین بار در طول اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، این قانون به جای بودجه‌محوری، مدل‌محور شده که براساس آن حقوق بازنشستگان باید به ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغل هم گروه تراز شده و اعتبار لازم برای آن دیده شد. این برای نخستین بار است که سازمان برنامه و بودجه و مسئولان امر به جای وابسته کردن همسان‌سازی به تخصیص اعتبار و بودجه‌محوری، به سمت مدل‌محور شدن همسان‌سازی حرکت کردند.

البته، تامین این اعتبار و بودجه کار دشواری است؛ اما شدنی است. امروز در ادبیات همسان‌سازی آنچه حاکم شده، اجرایی شدن حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلان هم‌گروه است که امیدواریم همین روش و ادبیات در سال‌های آینده نیز ادامه یابد و آنچه مبنای تصمیم‌گیری برای افزایش حقوق‌هاست، همین ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغل هم‌گروه خواهد بود.

در شرایط تورمی و خاص کشور که درگیر یک جنگ نابرابر و تمام عیار اقتصادی و رسانه‌ای هستیم، وضع بازنشستگان باید درک شود. شرایط اقتصادی فشار زیادی به این بخش از جامعه وارد می‌کند و قطعا هزینه‌ها در این دوران چندبرابر زمان اشتغال است و بنابراین، باید به گونه‌ای عمل کنیم که رضایت بازنشستگان تامین شود.
هدف اصلی از مجموعه این اقدامات کاهش فاصله‌هاست و به همین دلیل، علاوه بر حقوق، طرح‌های دیگری برای کمک به معیشت و زندگی بازنشستگان اجرا کرده‌ایم؛ بطوری که در سال جاری، هر ماه یک بسته تسهیلات و خدمات رفاهی و معیشتی برای بازنشستگان کشوری تعریف کرده‌ایم و با حمایت تامین‌کنندگان مالی و تولیدکنندگان بخش‌های مختلف آن‌ها را به اجرا درآورده‌ایم.

در همین چارچوب، فعالیت‌های صندوق بازنشستگی با هدف محوری و راهبردی ارتقای کیفیت زندگی بازنشستگان تعریف شده که بر دو حوزه اصلی متمرکز بوده است: نخست، ارتقای قدرت خرید و بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان و دوم، حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی است که آن هم در نهایت، به ارتقای کیفیت زندگی بازنشستگان کمک خواهد کرد.
 تقویت بیمه تکمیلی

از جمله این اقدامات، تقوبت بیمه درمان تکمیلی بود که طی آن، سرانه بازنشستگان از ۶۰ هزار تومان در ماه به ۱۴۰ هزار تومان در ماه افزایش پیدا کرد. این افزایش سرانه، باعث می‌شود تا ما خدمات بهتری هم انجام دهیم و با آنکه سهم بازنشستگان محترم همان ۳۰ هزار تومان باقی ماند، ولی افزایش سرانه از سوی دولت و خود صندوق باعث شد تا بتوانیم پوشش‌های بیمه درمانی تکمیلی را به دو برابر و بعضا بیشتر افزایش دهیم و برخی پوشش‌ها و خدمات جدید را هم به قرارداد اضافه کنیم. این امر، از ابتدای خرداد، عملیاتی شد و در حال حاضر، بازنشستگان در این قالب خدمات لازم را دریافت می‌کنند.

همچنین، در حوزه حق اولاد و عائله‌مندی، افزایش ۵۰ درصدی برای بازنشستگان همانند شاغلان در تیرماه محقق و پرداخت شد. بنابراین، تمامی مطالبات بازنشستگان محترم در حوزه پرداخت‌های مستقیم پیگیری شد و در حال انجام است.

کد خبر: ۵۱٬۰۴۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha