۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰
مبارزه با آفت ملخ در ۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌شرقی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی خبر داد

مبارزه با آفت ملخ در ۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌شرقی

تبریز- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: طی سال ۹۹ در ۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان با آفت ملخ مبارزه صورت گرفته است.

به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، محمود کیا در جلسه کارگروه جهادکشاورزی پدافند غیرعامل استان، اظهار داشت: متاسفانه با کمبود سموم برای محصولات استراتژیک کشاورزی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: شاید تا یک‌سال پیش مسائل مربوط به آفاتی مثل موش، ملخ و سن گندم مربوط به بخش کشاورزی بود اما با همگانی و عمومی شدن این آفات؛ کاهش میزان تولید برخی محصولات استراتژیک، افزایش نرخ ارز خارجی و وجود تحریم‌ها که باعث شده واردات سموم مورد نیاز با مشکل مواجه شود، نیاز است تا پدافند غیرعامل نیز به این مسائل ورود کند.

کیا افزود: قیمت سموم افزایش چشمگیری داشته و با کمبود مواجه هستیم و اگر نتوانیم میزان مورد نیاز را تهیه کنیم در سال آینده با مشکل تولید محصول مرغوب مواجه خواهیم شد و احتمال خسارت دور از ذهن نیست.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان، تاکید کرد: در صورتی که با این آفات مبارزه نشود احتمال مشاهده بعضی آفات از رده خارج شده مثل طاعون و تیفوس نیز وجود دارد.

وی با ارائه گزارش مبارزه با آفت ملخ در ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، یادآور شد: این مساحت یک‌جا نبوده و در کل استان به‌صورت پراکنده پخش شده است و با توجه به ناهمواری و شرایط نامساعد در برخی اراضی کشاورزی، مبارزه سریع و دقیق سخت و امکان‌پذیر نیست همچنین هزینه‌های جانبی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات نیز افزایش چشمگیری یافته که باید در هزینه‌های مبارزه با آفات گنجانده شود.

کیا با بیان اینکه با حمایت کارگروه پدافند غیرعامل استان می‌توانیم بسیاری از این مشکلات را رفع کنیم، تصریح کرد: در سال‌های اخیر استان آذربایجان‌شرقی با این مشکل مبارزه کرده است و حتی در شرایطی استان همجوار اردبیل را نیز حمایت کرده است.

وی در ادامه به آفت سن گندم اشاره کرد و نیز متذکر شد: امسال حدود ۶۷ هزار و ۷۶۲ هکتار مبارزه با سن گندم انجام شده است که طبق آمار مراکز خرید میزان سن در محصول ۱.۵ ، ۰.۵ و صفر درصد بوده است، اگر ۱۰درصد سن گندم مبارزه نشده باشد، کل محصول غیر قابل استفاده خواهد شد.

کی خاطرنشان کرد: سازمان‌ها و ارگان‌های دیگر باید همراهی کنند تا مبارزه با آفات کامل انجام پذیرد که در غیر این صورت آسیب‌های جبران ناپذیری به بخش کشاورزی و محصول استراتژیک گندم  وارد خواهد شد.

کد خبر: ۵۰٬۴۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha