۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
درزها و ترسهای یک بازار؛ اشتیاق انبوه سازان به پنجره های دوجداره بی کیفیت
بازار گزارش می دهد

درزها و ترسهای یک بازار؛ اشتیاق انبوه سازان به پنجره های دوجداره بی کیفیت

بازار درب و پنجره های یو پی وی سی و شیشه های دوجداره همانند سایر بازارهای مرتبط با بخش مسکن روزهای سخت تغییرات لحظه ای قیمت ها را با ریزش شدید نیرو به دلیل رشد نرخ ارز و تورم تجربه می کنند که بهبود این مهم نیازمند بهبود و ثبات اقتصادی است.

بازار؛ گروه راه و مسکن: بازارهای وابسته به صنعت ساختمان این روزها حال و روز خوبی همانند سایر بخش های اقتصادی ندارند. عدم ثبات قیمت ها در بازار به دلیل رشد لحظه ای نرخ ارز و تورم بالا، عمده ترین مشکل این روزهای اغلب بازارها به خصوص بازار درب و پنجره و شیشه های دوجداره است.  

در سال های نه چندان دور بسیاری از تبلیغات تلویزیونی را آگهی ها و تیزرهای مربوط به پنجره های دو جداره تشکیل می دادند اما امروزه با رکود عمیق در صنعت ساختمان و پنجره های دوجداره ریزش نیرو به شدت این شرکتها را به مرحله سخت تولید و فروش کشانده است.  

اغلب تولیدکنندگان عنوان می کنند که سالهاست که رکود حاکم بر صنعت ساختمان باعث شده تا شرکتهای وابسته به این صنعت دچار ریزش نیرو شوند و گران شدن بی حساب و کتاب پنجره های دوجداره اکثر سازندگان و انبوه سازان مسکن را به استفاده از اجناس بی کیفیت و ارزان کشانده است.  

عدم ثبات قیمتها در بازار درب و پنجره
بهنام فاتحی مدیر عامل یک شرکت  تولید کننده پنجره های دو جداره در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بازار با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور بیش از ۱۰۰ برند فعال در حوزه صنعت درب و پنجره و شیشه های دو جداره داریم گفت: در میان این ۱۰۰ شرکت، حدود ۱۰ شرکت هستند که جزء برندهای معروف و با بهترین کیفیت هستند که اقدام به تولید درب و پنجره و شیشه های دوجداره می کنند. اما موضوع مهمی که این روزها بازار درب و عمدتا شیشه های دوجداره را با چالش مواجه کرده است عدم ثبات قیمتها است.

وی با تاکید بر اینکه این روزها با رفتن به سمت فصل سرما، انبوه سازان به هر نحوی مجبور به استفاده و نصب درب و پنجره و شیشه های دوجداره هستند اظهار داشت: در سه سال گذشته قیمت شیشه های دوجداره به شدت افزایش یافته است. به طوریکه قیمت پروفیل از متری ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به متری ۱۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. از ابتدای امسال نیز پروفیل از متری ۳۵ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان رسیده است.  

در کنار تولیدات داخلی چند شرکت خارجی نیز با برندهای معتبر آلمانی و ترکیه ای فعالیت می کنند که اغلب این تولیدات در ساختمانها و واحدهای لوکس و لاکچری شمال شهر مورد استفاده قرار می گیرد

وی افزود: در کنار تولیدات داخلی چند شرکت خارجی نیز با برندهای معتبر آلمانی و ترکیه ای فعالیت می کنند که اغلب این تولیدات در ساختمانها و واحدهای لوکس و لاکچری شمال شهر مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند باید اذعان کرد که این محصولات از لحاظ کیفیت هم، کیفیت بالایی نسبت به محصولات مشابه داخلی دارند.

اغلب سازندگان مسکن به سراغ استفاده از پروفیل های سبک که ارزان قیمت تر از سایر محصولات هستند می روند،  این رفتار انبوه سازان برای استفاده از پروفیل های سبک با این هدف است که در هر متر بیش از ۱۰ هزار تومان برای سازندگان مسکن سود خواهد داشت

فاتحی در پاسخ به این پرسش که این روزها انبوه سازان و سازندگان مسکن با توجه به رکود مسکن و بالا رفتن قیمت تمام شده مسکن سراغ چه محصولاتی و با چه کیفیتی می روند اظهار داشت: در حال حاضر اغلب سازندگان مسکن به سراغ استفاده از پروفیل های سبک که ارزان قیمت تر از سایر محصولات هستند می روند. این رفتار انبوه سازان برای استفاده از پروفیل های سبک با این هدف است که در هر متر بیش از ۱۰ هزار تومان برای سازندگان مسکن سود خواهد داشت.  

مدیر عامل یکتا پنجره آسیا در پاسخ به این پرسش که آیا ایران توانایی تولید پی وی سی و یا شیشه های دوجداره را دارد؟ گفت: یراق آلات وارداتی است. مواد اولیه تیتان و پودر پی وی سی است. البته شاید در تولید پودر پی وی سی به توانایی هایی رسیده باشیم اما به هر حال هنوز هنوز در تولید مواد اولیه تیتان و یراق آلات هنوز نتوانسته ایم که به مرز خودکفایی برسیم.

این روزها بازار پنجره های دوجداره، بازار ترسناکی شده است

فاتحی عمده ترین چالش بازار درب و پنجره و یو پی وی سی را عدم ثبات قیمت ها عنوان می کند و می گوید: بی ثباتی بازار عمده ترین مشکل بازار درب و پنجره و شیشه های دوجداره است. هر لحظه قیمت ها در نوسان است و متاسفانه این نوسان قیمت همواره به سمت بالا و جهش قیمت است. این روزها بازار پنجره های دوجداره، بازار ترسناکی شده است.

اما یک تولیدکننده و فعال در حوزه تولید پنجره و شیشه های دوجداره معتقد است که وضعیت اقتصادی بی ثبات باعث شده تا از سال ۹۵ اغلب تولیدکنندگان درب و پنجره و شیشه های دوجداره به تعدیل نیرو روی بیاورند.  

ریزش نیرو در بازار درب و پنجره
محمد تاجری یک سازنده دیگر پنجره های دو جداره در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه رشد قیمت ها در بازار ارز و در نتیجه رشد تورم باعث شده تا این روزها بازار درب و پنجره و شیشه دوجداره با یک وضعیت ابهام آلود و ریزش نیرو روبرو شوند. رشد نرخ دلار باعث شده تا هر هفته قیمت ها در بازار درب و پنجره دوجداره دستخوش تغییر و تحول شود.  

تولیدکنندگان بزرگ و کارخانه های بزرگ نیز با این تصور که هر لحظه قیمت های دلار تغییر می کند فروش خود را در بازار متوقف می کنند

وی با بیان اینکه قیمت شیشه های دوجداره از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است. در این شرایط فروش سخت می شود. حتی تولیدکنندگان بزرگ و کارخانه های بزرگ نیز با این تصور که هر لحظه قیمت های دلار تغییر می کند فروش خود را در بازار متوقف می کنند.  

او معتقد است که این روزها تولیدکنندگان و کارخانه دارها به فروشندگان و تولیدکنندگان جزء اعتماد ندارند و فروش با چک را متوقف کرده و تنها نقدی اقدام به فروش اجناس خود می کنند چرا که می ترسند قیمت ها به یکباره چند برابر افزایش یابد.

تاجری در پاسخ به این پرسش که اگر در تولید درب و پنجره و شیشه های دوجداره خودکفا هستیم و این محصولات در داخل تولید می شود چرا باید با رشد نرخ دلار این بازار نیز دچار نوسان شود؟ گفت: شرکتهای مادر و بزرگ وقتی قیمت دلار بالا می رود به یکباره عرضه خود را متوقف می کنند. مهمترین چالش این روزهای بازار درب و پنجره و شیشه دوجداره نبود ثبات اقتصادی و قیمت است.  

عدم ثبات قیمت ها باعث شده تا بیش از ۸۰ درصد سازندگان مسکن به استفاده از درب و پنجره و شیشه دوجداره های بی کیفیت و ارزان قیمت سوق پیدا کنند،  این استقبال سازندکان از اجناس ارزان و بی کیفیت تنها به از بین رفتن سرمایه ها منجر می شود

وی ادامه داد: عدم ثبات قیمت ها باعث شده تا بیش از ۸۰ درصد سازندگان مسکن به استفاده از درب و پنجره و شیشه دوجداره های بی کیفیت و ارزان قیمت سوق پیدا کنند. این استقبال سازندگان از اجناس ارزان و بی کیفیت تنها به از بین رفتن سرمایه ها منجر می شود.

مدیر عامل شرکت پنجره سازان پاسارگاد ادامه داد: استفاده از اجناس ارزان و بی کیفیت تنها به بالای شهر و یا پایین شهر محدود نمی شود چرا که این روزها اغلب سازندگان مسکن بر این باور هستند که با استفاده از اجناس بی کیفیت می توانند در قیمت تمام شده مسکن سود بهتری نصیب خود کنند.  

وی تاکید کرد: درخواست ما از دولت این است که اگر نرخ دلار قرار است افزایش یابد یک بار برای همیشه این اتفاق رخ دهد. یعنی اگر قرار است اقتصاد کشور با دلار ۳۰ هزار تومانی خود را تطبیق دهد این اقدام بهتر از این است که امروز دلار ۳۰ هزار تومان باشد و فردا دلار به ۳۱ هزار تومان و سپس ۳۲ هزار تومان برسد. پس ثبات قیمت دلار که تمام کالاها خود را با قیمت آن تطبیق می دهند می تواند به تولید کالا در کشور و ثبات قیمت ها کمک کند.

به نوشته خبرنگار خبرگزاری بازار، این روزها اغلب تولیدکنندگان درب و پنجره های دوجداره و یو پی وی سی با کمترین ظرفبت تولید در حال فعالیت هستند و اغلب این تولیدکنندگان نیز به دلیل کاهش فروش و رشد قیمت ها مجبور هستند از کیفیت خود برای جبران ضررهای مالی خود بکاهند. هر چند این ارزان بودن مشتری بیشتری پیدا کرده و اغلب سازندگان مسکن به استفاده از این اجناس راغب تر هستند.

کد خبر: ۴۸٬۱۶۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha