۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۹
دردسرهای ارز نامرغوب برای حلقه های زنجیره تامین تا مصرف نهاده های دامی
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران در گفتگو با بازار

دردسرهای ارز نامرغوب برای حلقه های زنجیره تامین تا مصرف نهاده های دامی

رنگی، عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران گفت: اگر بانک مرکزی ارز مرغوب را برای تامین کالای اساسی در اختیار واردکنندگان قرار دهد معضلات تمام حلقه های زنجیره تامین تا مصرف نهاده ها برطرف خواهد شد.

داوود رنگی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان  اینکه مشکل واردکنندگان از  عدم تخصیص و تامین ارز مرغوب نشات می گیرد، اظهار کرد: واردکنندگان و تامین کنندگان کالاهای اساسی به نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت می کنند و دولت نباید با سیاست گذاری و برنامه ریزی های اشتباه آنها را برای این خدمت رسانی تنبیه کند. 

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران گفت: واردکنندگان پس از فرایند ثبت سفارش کالا  با رصد قیمت جهانی محصولات زمانی که نرخ ها پایین است خریدهای خود را انجام می دهند و پس از انعقاد قرارداد با فروشنده کالا به بنادر و گمرکات می آید ولی مساله اصلی این است که عدم تامین و تخصیص ارز مرغوب موجب می شود که کالاهای وارداتی مدتها در بنادر مانده و رسوبی و بی کیفیت شوند.

این فعال اقتصادی ادامه داد: بانک مرکزی پس از ماهها رسوبی شدن کالا در بنادر و گمرکات اقدام به تامین و تخصیص ارز می کند ولی نکته اساسی این است که ارزهای بی کیفیت در اختیار واردکنندگان قرار می گیرد که قابلیت نقل و انتقال ندارد بنابراین امکان وارد کردن کالاهای خریداری شده وجود ندارد و همین امر نظم بازار را بر هم می زند.

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران تصریح کرد: اگر ارز مرغوب مورد نیاز واردکنندگان تامین نشود بدون تردید در فرآیند تامین کالا با مشکلاتی روبرو می شویم و این مساله در روند تولید و تنظیم بازار کالا نیز خلل ایجاد می کند.

راهکاری برای تسهیل واردات که بانک مرکزی قبول نمی کند
رنگی بر این باور است که دولت و بانک مرکزی با استفاده از توان مالی تاجران ایرانی خارج از کشور می تواند ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی به کشور را تامین کند.

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران افزود: متاسفانه بانک مرکزی این پیشنهاد را نمی پذیرد و تاکید دارد که برای ترخیص کالا باید منشاء ارز مشخص شود.

این فعال اقتصادی ادامه داد: استفاده از چنین شیوه هایی مناسب شرایط و دوران هایی است که کشور با کمبود ارز روبرو نیست و روند انتقال ارز به سهولت انجام می شود نه در شرایطی که انتقال ارز با سختترین شکل ممکن صورت می گیرد.

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران تصریح کرد: اگر برای واردات کالا اجازه بدهند از ارز با منشاء خارجی استفاده کنیم بدون تردید از یک سو فرآیند واردات کالا تسهیل می شود و از سوی دیگر به میزان منابع ارزی کشور افزوده می شود.

رنگی خاطرنشان کرد: در حال حاضر جریان ارز در کشور یک طرفه است  و تاجران بدون گرفتن ارز از بانک مرکزی امکان واردات ندارند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه سیاست های ارزی بانک مرکزی اشکال دارد، اظهار کرد: گواه این ادعا ۱۰ برابر شدن نرخ ارز ظرف هفت سال است.

تامین ذخایر استراتژیک از سفره دامداران و مرغ داران
رنگی با اشاره به فسادپذیر بودن کالاهای اساسی که به کشور وارد می شود، اظهار کرد: فرآیند تامین و ترخیص کالا باید تسریع شود تا بدین ترتیب کمبودی در بازار نهاده های دام و طیور ایجاد نشده و تنظیم بازار به دلیل افزایش هزینه های تولید بر هم نخورد.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: عمده ترین نیاز صنایع دام و طیور به کنجاله سویا و ذرت است که میزان واردات کنجاله سویا در مقایسه با سال گذشته ۴۵  درصد کاهش یافته اما میزان واردات ذرت در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۲۳ درصد افزایش را تجربه کرده است ولی با این حال در بازار هر دو کالا کمبود احساس می شود که این امر ناشی از عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام است.

عضو هیات مدیره اتحادیه وارد کنندگان نهاده های دام و طیور ایران تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام به جای واردات جداگانه نهاده های دام برای ذخیره استراتژیک و یا تعیین ردیف ارزی جداگانه برای واردات ذخایر استراتژیک اقدام به ذخیره سازی کالا از محل تامین کالا برای صنایع دام و طیور می کند و به نوعی ذخایر استراتژیک را از سفره دامدار و مرغ دار بر می دارد و همین امر منجر به بر هم خوردن فرآیند اقتصادی از تامین تا توزیع می شود.

رنگی با تاکید بر ضرورت تامین ارز مرغوب برای واردات کالاهای اساسی و ترخیص کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات تاکید کرد: فعالان اقتصادی تمامی ریسک تجارت در دوران تحریم را با هدف تامین کالای اساسی و مایحتاج مردم پذیرفته اند اما لازم است بخشی از این مسیر با همراهی بانک مرکزی در تامین ارز مرغوب هموار شود.

کد خبر: ۴۷٬۶۸۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha