۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۶
واحدهای فناور علوم انسانی مشکلات ساختاری دارند؛ رتبه پنجم قم در صنایع خلاق
در گفت‌وگو با بازار مطرح شد؛

واحدهای فناور علوم انسانی مشکلات ساختاری دارند؛ رتبه پنجم قم در صنایع خلاق

قم - مدیر مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و اسلامی پارک علم و فناوری قم گفت: بسیاری از شرکت‌های فناور حوزه علوم انسانی یک گروه کاری هستند و هنوز تبدیل به شرکت نشده‌اند.

بازار؛ گروه استان‌ها: کسب رتبه پنجم در حوزه صنایع خلاق شاید برای استانی که به لحاظ جمعیت و جغرافیا از ۴ استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی و یزد کمتر است رتبه خوبی باشد اما اگر نگاه فنی و حرفه‌ای به این موضوع داشته باشیم اتفاقاً جایگاه خوبی هم نیست و اگر قرار باشد که قم را ام القرای جهان تشیع بدانیم که در حوزه علوم اسلامی شخصیت زیربنایی و اساسی دارد و پایگاه مراکز پژوهشی و علمی بزرگ دینی و معرفتی است و منبع غنی علوم عالیه حوزوی و اسلامی است باید در این زمینه تلاش بیشتری شود.

بنابراین دارا بودن رتبه پنجم برای شهر مذهبی قم که دارای رتبه نخست نشر دینی است و از ۱۰۰ کشور جهان طلبه دینی دارد و معدن تراوش اندیشه‌های علمای اعلام و مرجعیت شیعی است نمی‌تواند رتبه قابل قبولی باشد.

از این رو با محمد ولیا بیدگلی، مدیر مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و اسلامی پارک علم و فناوری استان قم در خصوص صنایع خلاق گفتگو کردیم که در زیر می‌آید:

محمد ولیا بیدگلی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه فناوری‌های حوزه علوم انسانی بیشتر جنبه نرم و ناملموس دارد، گفت: این نوع فناوری‌ها از جنس کالا نیستند و صاحبان آن افراد خلاق با ذهن پویا هستند.

لزوم ورود فناوری به مراکز حوزوی
وی با تأکید بر اینکه بسیاری از فناوری‌های حوزه علوم انسانی به راحتی قابل کپی برداری نیستند، گفت: برخی تصور می‌کنند که بسیاری از ایده‌های حوزه علوم انسانی سریع تکثیر و کپی می‌شوند اما به دلیل اینکه ذهن‌های خلاق می‌توانند سریع ایده‌های خود را تکمیل و روزآمد سازی کنند، کپی برداری از آنها چندان راحت نیست.

سعی کرده‌ایم که پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی، پروژه‌ها و پایان نامه‌ها را به سمت عینی سازی، کاربردی کردن و تجاری شدن سوق دهیم

ولیا بیدگلی با اشاره به اینکه مرکز رشد علوم انسانی همزمان با ایجاد و استقرار پارک در استان قم شکل گرفته است، گفت: از همان ابتدا مرکز رشد علوم انسانی به دنبال ظرفیت‌های مهم استان به ویژه در مراکز حوزوی و پژوهشی بوده است و کاربردی سازی و ثروت آفرینی در مراکز علمی و حوزوی از برنامه‌های مهم پارک علم و فناوری قم است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و اسلامی با بیان اینکه نحوه ثروت آفرینی از علوم انسانی شفاف و مشخص نیست، گفت: برای همین از همان ابتدا سعی کرده‌ایم که پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی، پروژه‌ها و پایان نامه‌ها را به سمت عینی سازی، کاربردی کردن و تجاری شدن سوق دهیم.

ولیا بیدگلی در ادامه در خصوص مجوزهای صنایع خلاق در حوزه علوم انسانی توضیح داد و افزود: این مجوزها معادل همان مجوزهای دانش بنیان در طرح‌های فنی و مهندسی است اما برند صنایع خلاق برخلاف مجوز دانش بنیان که سابقه حداقل ۱۰ ساله دارد، کمتر از ۳ سال سابقه دارد و مجوز آن از سوی دبیرخانه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر می‌شود.

قم قابلیت کسب رتبه دومی در صنایع خلاق
وی گفت: استان قم با ثبت ۲۱ شرکت فعال در حوزه صنایع فرهنگی و علوم انسانی توانست بعد از استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی و یزد به رتبه پنجم شرکت‌های دارای مجوز صنایع خلاق دست یابد.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و اسلامی پارک علم و فناوری استان قم افزود: از ۲۱ شرکت برخوردار از گواهی صنایع خلاق، ۱۵ شرکت عضو پارک علم و فناوری استان قم است.

مرکز رشد علوم انسانی اسلامی به شرکت‌های عضو خود می‌تواند از ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تسهیلات با ویژگی‌های مطلوب ارائه نماید

وی گفت: در حال حاضر ۹۵۷ شرکت فناور در ۱۰ گروه صنایع خلاق از جمله کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، صنایع دیداری و شنیداری، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، طراحی و معماری، گیاهان داروئی و طب سنتی، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی، نشر، چاپ و یادگیری الکترونیک و خدمات زیرساخت صنایع خلاق حائز دریافت گواهی صنایع خلاق شده‌اند.

ولیا بیدگلی با بیان اینکه زیرساخت‌های بسیاری از شرکت‌های فناور حوزه علوم انسانی و اسلامی مشکلاتی دارد، گفت: در حال حاضر این شرکت‌های بیشتر عملکرد یک «تیم» کاری را دارند و از طرفی به دلیل ناآشنایی با اصول شرکت داری نمی‌توانند از مزایا و تسهیلاتی که به یک شرکت فناور تعلق می‌گیرد بهره‌مند شوند.

تشریح حمایت‌ها از واحدهای فناور مرکز رشد علوم انسانی
وی با اشاره به حمایت‌های مادی و معنوی پارک علم و فناوری استان قم از شرکت‌های فناور عضو مرکز رشد علوم انسانی اسلامی، گفت: برگزاری نشست‌ها و برنامه‌هایی برای دست‌یابی به مجوزهای صنایع خلاق و برگزاری دوره‌های آموزشی کسب و کارهای نوین و ایجاد امکان استقرار برای شرکت‌های عضو از جمله این خدمات و حمایت‌ها محسوب می‌شود.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و اسلامی پارک علم و فناوری استان قم در پایان با اعلام اینکه ارزش افزوده شرکت‌های فناور دارای مزیت صنایع خلاق و فرهنگی بسیار بالاست گفت: مرکز رشد علوم انسانی اسلامی به شرکت‌های عضو خود می‌تواند از ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تسهیلات با ویژگی‌های مطلوب ارائه نماید.

کد خبر: ۴۷٬۵۶۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha