۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۲
حمل‌ونقل هوایی ظرفیت مغفول مانده در استان سمنان؛ مرز هوایی شاهرود عملیاتی شود
یادداشت وارده؛

حمل‌ونقل هوایی ظرفیت مغفول مانده در استان سمنان؛ مرز هوایی شاهرود عملیاتی شود

سمنان- فرودگاه‌ها زیرساخت‌های حمل‌ونقل عظیمی هستند که می‌توانند توسعه را برای استان سمنان به ارمغان آورند، خوشبختانه در این استان دو فرودگاه وجود دارد که توانایی عظیمی را در حوزه جذب گردشگر، سرمایه‌گذار و همچنین صادرات به ما می‌دهند» این بخشی از یادداشت ابوالفضل بنی‌هاشمی کارشناس حوزه اقتصاد برای بازار است.

بازار، گروه استان‌ها: فرودگاه‌ها توسعه را به همراه می‌آوردند و توسعه نیز با خود اشتغال را می‌آورد چراکه می‌تواند شرایط را برای حضور سرمایه‌گذاران در استان و همچنین گردشگران مهیا کند. بهره‌برداری از طرح توسعه‌ای فرودگاه‌های استان سمنان یکی از مسائلی است که دولت آن را پیگیری می‌کند.

شاهرودی‌ها اولین باری که نام فرودگاه را شنیدند هنوز دانشجویان امروز دانشگاه صنعتی به دنیا هم نیامدند و وقتی کلنگ زنی و احداث این زیرساخت را جشن گرفتند جمعیت شاهرود ۱۰۰ هزارنفری از موقعیت کنونی کمتر بود این فرودگاه دارای ۲۸ سال قدمت است ۷۲۰ هکتار مساحت دارد و بخش عظیمی از آن با دستان خود مردم ساخته‌شده است.

سازه اصلی و برج مراقبت این فرودگاه در سال۶۸ ساخته شدند و درنهایت پس از سال‌ها کش‌وقوس و تعطیلی و افتتاح، بالاخره در سال۸۰ نخستین پرواز خود را به تهران و یک سال بعد نخستین پرواز خود را به مشهد برقرار کرد هرچند عمر این دو پرواز کوتاه بود و بلافاصله تعطیلی به سراغ فرودگاه آمد.

مرز هوایی و بین المللی شدن
باند فرودگاه شاهرود بیش از دو هزار و ۸۷۰ متر و عرض آن را ۴۵ متر با شانه آسفالت بود که جدیداً به بیش از سه هزار متر افزایش یافته تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد چرا که حالا این فرودگاه، فرودگاه بین المللی شاهرود نام دارد. همچنین دو شولدر هشت متری در این باند در سال ۹۷  نصب شد و نکته قابل‌توجه درباره آن این است که زیرساخت تطویل باند این فرودگاه در همان دو دهه پیش ایجادشده است و امروز کافی بود تنها آسفالت پلیمری را بر روی آن بریزند تا طول باند تا سه هزار و ۲۵۰ متر افزایش یابد که این مهم هم‌اکنون محقق شده است.

این فرودگاه چند سالی است که به‌طور مداوم به تهران و مشهد و کیش پرواز دارد و خوشبختانه توانسته مسافران خود را نیز داشته باشد اما علی رغم بین الملی شدن فرودگاه و تصویب مرز هوایی برای صادرات محصولات سردرختی و کشاورزی و ... هنوز اتفاق خوبی رخ نداده است.

فرودگاه سمنان نیز قدمتی دیرین دارد این طرح که اجرای آن حتی به‌پیش از انقلاب اسلامی بازمی‌گردد برخی طراحی آن را توسط تکنسین‌های ایرانی در سال۵۵ می‌دانند به‌هرحال ساخت این فرودگاه سه دهه بعد در سمنان آغاز شد و این فرودگاه در ۱۰ کیلومتری شهر سمنان و در زمینی به مساحت ۳۶۸ هکتار احداث شد اما افتتاح رسمی آن به سال ۷۵ بازمی‌گردد.

طول باند این فرودگاه دو هزار و ۸۰۰ متر است که در فاز اول طرح توسعه به سه هزار و ۱۰۰ متر افزایش خواهد یافت همچنین طرح جامع توسعه فرودگاه در یک، تا دو دهه آتی این فرودگاه را بدل به یک ظرفیت عظیم اقتصادی و گردشگری می‌کند که می‌تواند به سرریز مسافر و بار از تهران نیز کمک کند.

کمبودهایی وجود دارد
نصب و راه‌اندازی سامانه مکالمات هوانوردی، اجرای زیرساخت شبکه مخابرات، نصب ۴۲ دکل روشنایی، احداث استخر ایمنی، بهسازی اتاق مخابرات، تأسیسات ایمنی و ساختمان آتش‌نشانی ازجمله اقدامات صورت گرفته در فرودگاه سمنان طی چند سال گذشته است. اگر به فرودگاه سمنان مانند فرودگاه شاهرود مجوز مرز هوایی اعطا شود اشتغال و توسعه در این بخش از اقتصاد استان افزایش چشمگیری خواهد یافت.

دیگر مزیت فرودگاه‌ها تکمیل زنجیره تولید و عرضه است، ما امروز در سطح کشت، کارگر، کشاورز، حمل‌ونقل، برداشت و حتی بسته‌بندی و انبار و سردخانه راداریم اما به دلیل عدم توجه به مرز هوایی شاهرود صادرات فوری محصولات تازه خوری محقق نشده است لذا این امر به تولیدات استان ضربه زده است.

صادرات ظرفیت مغفول مانده
یکی از دلایل احداث فرودگاه، صادرات محصولات کشاورزی به نقاط مختلف کشور و جهان است که اکنون مرز هوایی فرودگاه بین‌المللی شاهرود برای توسعه بخش کشاورزی عملیاتی شود.

توسعه تجارت هوایی به‌عنوان تکمیل‌کننده زنجیره تولید و بازار فروش نقش ویژه‌ای در توسعه اقتصادی دارد بازارهای جهانی امروز خواهان تولیدات درون استان سمنان هستند که در این بازار، مقوله تولیدات کشاورزی نقشی بسزا دارد سالانه دو میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی در استان سمنان تولید می‌شود که ایجاد مرز هوایی و زیرساخت صادرات در فرودگاه‌های استان می‌تواند مزیتی ویژه را در اختیار مردم منطقه قرار دهد.

تکمیل فرودگاه‌های استان سمنان در شاهرود و سمنان به قول مسئولان یک اولویت مهم برای تحقق شعار سال محسوب می‌شود که احقاق این امر در جابجایی کالاهای تولیدی و همچنین جذب گردشگر مؤثر است.

کد خبر: ۴۶٬۱۰۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha