۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۶
بنگلادش در جست و جوی فرصت های جدید؛ این بار در چابهار
سفر سفیر به سیستان بعد از استان گلستان

بنگلادش در جست و جوی فرصت های جدید؛ این بار در چابهار

چابهار - سفیر بنگلادش در ایران که بعد از سفر به استان گلستان، به سیستان و بلوچستان سفر کرده است، گفت: خواستار شکل گیری تجارت دریایی بین بنگلادش و بندر چابهار با ایجاد خط مستقیم و مستمر کشتیرانی هستیم.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، ای‌اف‌ام گوسال اعظم سارکار در نشست مشترک با مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان که با موضوع تشریح قابلیت‌ها، پتانسیل‌ها و فرصت‌های سرمایه گذاری بندر چابهار بندر شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به توسعه بندر چابهار و فرصت‌ها و جایگاه آن برای کشورهای مختلف، بازدید از این بندر به منظور شناخت بیش از پیش این ظرفیت‌ها و بهره مندی از آن در دستور کار این سفارتخانه قرار گرفت.

وی ادامه داد: بنگلادش در حال بررسی بازارهای جدید برای سرمایه گذاری و رونق تجارت با دیگر کشورهای منطقه است که در بازدید از بندر چابهار مشخص شد اقدام‌های توسعه‌ای انجام شده در این بندر فرصت بسیار خوبی برای تجار و سرمایه گذاران این کشور است.

سفیر بنگلادش در ایران با بیان اینکه بندر چابهار به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی ارتباط خوبی بین ایران با افغانستان و دیگر کشورهای منطقه ایجاد کرده است، افزود: دستاوردهای این سفر در راستای رونق مراودات اقتصادی با ایران و دیگر کشورهای منطقه از طریق بندر چابهار، در اختیار تجار و سرمایه گذاران بنگلادش قرار خواهد گرفت.

به گفته ای‌اف‌ام گوسال اعظم سارکار، ارتباط دو طرفه بین تجار و سرمایه گذاران ایران و بنگلادش می‌تواند در رونق تجارت منطقه مؤثر باشد که چابهار ایفا کننده نقشی جدی در این ارتباط خواهد بود.

وی خواستار شکل گیری تجارت بین دو کشور به ویژه ارتباطات دریایی بین بنادر بنگلادش و بندر چابهار با ایجاد خط مستقیم و مستمر کشتیرانی شد و اضافه کرد: بنگلادش متقاضی این است که همچون هند در بندر چابهار فعالیت اپراتوری داشته باشد و از طریق این بندر با دیگر کشورها از جمله افغانستان در حوزه ترانزیت و ترانشیپ ارتباط برقرار کند.

سفیر بنگلادش تصریح: اعطای مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی برای سرمایه گذاران لازمه شکل گیری تجارت بین دو کشور است.

پیوند کشورها؛ هدف توسعه بندر چابهار

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به قرارگیری بندر چابهار در خارج از حوزه خلیج فارس، توسعه این بندر جهت پیوند با کشورهای منطقه انجام شد که این توسعه بیشتر در حوزه ترانزیت و ترانشیپ بوده است.

بهروز آقایی با اشاره به نبود محدودیت‌های حوزه خلیج فارس در بندر چابهار بیان کرد: با توجه به این مهم تفاهم نامه‌ای بین ایران، هند و افغانستان در راستای بهره گیری از این بندر استراتژیک منعقد شد که مورد تصویب حاکمیت ۳ کشور قرار گرفت.

وی با اشاره به شکل گیری تجارت بین ایران، هند و افغانستان در پی موافقتنامه چابهار و تأثیر آن در کاهش هزینه‌ها و زمان تجارت بین ۳ کشور اظهار کرد: امکان پیوستن دیگر کشورها به این موافقتنامه وجود دارد در این راستا کشورهایی از حوزه CIS درخواست‌هایی را ارائه داده‌اند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در خصوص حضور و اپراتوری شرکت‌ها و کشورهای خارجی در بندر چابهار محدودیتی وجود ندارد، مدل قرارداد با این شرکت‌ها به صورت بلند و میان مدت است و قراردهای توسعه‌ای نیز بلند مدت خواهد بود.

آقایی با بیان اینکه قابلیت سرمایه گذاری در فازهای بعدی طرح توسعه بندر شهید بهشتی وجود دارد ادامه داد: این بندر در خصوص انتقال و تبادلات کالایی هیچ محدودیتی ندارد و می‌تواند در ترانزیت کالاهای بنگلادش با کمترین هزینه و زمان ایفای نقش کند.

بر اساس این گزارش، بازدید از زیرساخت‌ها، اسکله‌ها، تجهیزات استراتژیک و فرآیند تخلیه کالا در طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار از دیگر برنامه‌های سفر ای. اف. ام. گوسال اعظم سارکار؛ سفیر کشور بنگلادش در ایران به بندر چابهار بود.

کد خبر: ۴٬۴۱۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha