۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹
تورم کمتر مسکن در شهریور نسبت به تورم کل/ یک سوم هزینه خانوارهای ایرانی در مسکن صرف می شود
مرکز آمار گزارش داد

تورم کمتر مسکن در شهریور نسبت به تورم کل/ یک سوم هزینه خانوارهای ایرانی در مسکن صرف می شود

در حالیکه گروه مسکن به تنهایی ۳۱ درصد از کل وزن شاخص بهای مصرف کننده را تشکیل می دهد، بخش مسکن در شهریور ماه تورم کمتری نسبت به تورم کل را در بازه های مختلف زمانی ثبت کرده است.

بازار؛ گروه راه و مسکن: گزارش شاخص بهای مصرف کننده مرکز آمار ایران در شهریور ماه نشان می دهد که بخش مسکن در شهریور ماه تورم کمتری نسبت به تورم کل را در بازه های مختلف زمانی ثبت کرده و از آنجا که گروه مسکن به تنهایی ۳۱ درصد از کل وزن شاخص بهای مصرف کننده را تشکیل می دهد این عدد به تنهایی می تواند حدود یک سوم از هزینه های خانوارهای ایرانی را به خود اختصاص دهد.

این گزارش می افزاید: گزارش شاخص بهای مصرف کننده مرکز آمار ایران بر اساس هزینه کرد خانوارها در گروه های مختلف خوراکی و غیر خوراکی تهیه و تنظیم می شود. این گزارش، شامل ۱۲ گروه اصلی است که مهمترین آن گروه مسکن است. گروه مسکن به تنهایی ۳۱ درصد از کل وزن شاخص بهای مصرف کننده را تشکیل می دهد. به این معنی که خانوارهای ایرانی حدود یک سوم از هزینه های خود را در بخش مسکن انجام می دهند.

تورم بخش مسکن در شهریور ۲.۷ درصد
به گزارش هیبنا، بررسی ها نشان می دهد که در شهریور ماه سال جاری تورم بخش مسکن به میزان ۲.۷ درصد بوده است. این رقم نسبت به تورم کل کمتر بود و در این گزارش تورم کل ماهانه در شهریور ماه به میزان ۳.۶ درصد گزارش شده بود. بنابراین از این موضوع می توان دریافت که تورم ماهانه بخش مسکن اثر کاهشی و کنترل گر در تورم کل داشته است. زیرا تورم این بخش به مراتب کمتر از تورم کل بوده است. تورم نقطه به نقطه بخش مسکن نیز در شهریور ماه ۲۹.۶ درصد گزارش شده است. این رقم برای تورم نقطه به نقطه کل ۳۴.۴ درصد بوده است. در مجموع این دو آمار نشان می دهد که تورم بخش مسکن از تورم کل کمتر بوده و در نتیجه نقش کاهشی را در تورم آخر تابستان ایفا کرده است.

تورم متوسط یا ۱۲ ماهه نیز در شهریور ماه به رقم ۲۴.۱ درصد رسیده است. این رقم برای تورم کل ۲۶ درصد گزارش شده است. در این آمار نیز سطح تورم مسکن پایین تر گزارش شده است

تورم نقطه به نقطه، تغییرات شاخص را در یک ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل در نظر می گیرد. نکته قابل توجه این است که تورم متوسط یا ۱۲ ماهه نیز در شهریور ماه به رقم ۲۴.۱ درصد رسیده است. این رقم برای تورم کل ۲۶ درصد گزارش شده است. در این آمار نیز سطح تورم مسکن پایین تر گزارش شده است.

در آخرین ماه تابستان، تورم بر روی کالاهای مصرفی بادوام اثر بیشتری داشته و تورم این کالاها بیشتر افزایش یافته است. این کالاها عموما به دلیل افزایش نرخ ارز، گران شده اند.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، گروه حمل و نقل دارای تورم ماهانه ۸.۴ درصدی بوده است. از سوی دیگر، تورم نقطه به نقطه حمل و نقل نیز ۸۰.۸ درصد گزارش شده است. علت اصلی افزایش تورم حمل و نقل در شهریور ماه افزایش قیمت انواع خودرو عنوان شده است. در گروه تفریح و فرهنگ نیز بهای لوازم تحریر، قطعات کامپیوتر، دوچرخه و لپ تاپ با افزایش قیمت روبرو شده است. از سوی دیگر، ماشین لباس شویی، یخچال و سایر لوازم خانگی نیز افزایش قیمت را ثبت کرده اند.

در نتیجه به نظر می رسد که عامل اصلی تورم در شهریور ماه نرخ ارز بوده که در کالاهای بادوام اثر داشته است، اما در مقابل تورم گروه مسکن نقش کاهشی ثبت کرده است.

کد خبر: ۴۳٬۸۷۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha