۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۳
چگونه می توان با آموزش سواد مالی، فرزندان خود را پولدار کنیم

چگونه می توان با آموزش سواد مالی، فرزندان خود را پولدار کنیم

یکی از مهمترین دارایی هایی که هر پدر و مادری می توانند به فرزندان خود عطا کنند، سواد مالی است.

الهه فابریکی اورنگ؛ بازارصحبت از پول به زبان بچه ها و برای آنها چندان کار ساده ای نیست اگر، در حین صحبت و آموزش برای آنها هیجانی ایجاد نشود. هر آموزشی اگر در بستر مهارتهای خلاقانه و جذاب و معقول تداوم یابد، نه تنها توجه و تمرکز مخاطب را بیشتر می کند، بلکه یادآوری و ماندگاری آن را بیشتر خواهد نمود.

این ترفندهای ساده راهکارهایی در جهت آموزش های غیر مستقیم کسب درآمد از طریق زحمت کشیدن، افزایش قدرت تفکر و خلاقیت آنها، پس انداز و سرمایه گذاری می باشند که کمک می کنند کودکان با ادبیات زندگی اقتصادی و لزوم کسب درآمد و استفاده از توانایی های بالقوه خود با روشی صحیح آشنا گردند.

وقتی پدر و مادر می شویم، ناخودآگاه تمام ذهن و افکار ما درگیر تمامیت فرزندانمان می شود. آموزش و یادگیری دو رکن اساسی سازندگی و تربیت فرزندان محسوب می گردد.
یکی از مهمترین دارایی هایی که هر پدر و مادری می توانند به فرزندان خود عطا کنند، سواد مالی است. صحبت از پول به زبان بچه ها و برای آنها چندان کار ساده ای نیست اگر، در حین صحبت و آموزش برای آنها هیجانی ایجاد نشود. هر آموزشی که در بستر مهارتهای خلاقانه و جذاب معقول تداوم یابد، نه تنها توجه  و تمرکز مخاطب را بیشتر می کند، بلکه یادآوری و ماندگاری آن را در ذهن او بیشتر خواهد نمود.

در این بخش، برخی از ترفندهای خلاقانه و بسیار ساده ای بیان می شود که شما به عنوان والدین می توانید با بکارگیری آنها به افزایش سواد مالی کودک و فرزند خود کمک زیادی نمایید. این مطلب برگرفته از  سایت کاساسا است.

این ترفندها عبارتند از:
۱) با فرزند خود اقدام به تزیین و ساخت یک قلک نمایید.
برای اینکار از هر وسیله و یا جعبه درب دارپلاستیکی و یا شیشه ای استفاده کنید. آنها را با نوارهای کاغذی رنگی، سطح بندی کنید طوری که هر نواررنگی نشانگر پیشرفت آنها در جمع آوری پول باشد. بچه ها با نشانگرهای بصری بیشتر از هر اقدام دیگری، پس انداز کردن را می آموزند.

۲) از فرزندان خود بخواهید از هر آنچه که در آینده ی دور یا نزدیک دوست دارند آن را بدست آورند و یا نیت خرید و داشتن آن را در ذهن دارند، نقاشی بکشند و سپس این نقاشی ها را بر روی یخچال بچسبانید. با این کار، آنها می آموزند که برای رسیدن به هدف و تحقق آن باید ابتدا آن را در ذهن بیرونی خود ذخیره کرده و جهت رسیدن به آن تلاش کنند. این تصاویر برای آنها در حکم یادآوری اهدافشان خواهد بود.

۳) یک شیشه مربای خالی یا هر وسیله درب دار شیشه ای متوسط را تحت عنوان  " ایده جمع کن" کنار گذاشته و از آن برای جمع آوری ایده هایی که می توانند به عنوان سرگرم کننده های رایگان (که همه اعضای خانواده در آن شرکت داشته باشند)، استفاده کنید و از همه اعضای خانواده نیز بخواهید به تزئین آن کمک کرده و ایده های خود را ارائه دهند.

۴) از مواد دور ریختنی از جمله رولهای دستمال کاغذی، شیشه ها، جعبه ها و کارتن های خالی کوچک و ... شروع به درست کردن کاردستی و حتی صنایع دستی نمایید تا از این طریق، ارزش بازیافت و حتی هدر رفتن و نرفتن پول و دارایی را به آنها غیر مستقیم آموزش دهید.

۵) با هم کسب درآمد داشته باشید! به بچه ها اجازه دهید اسکناس هایی برای خود طراحی کنند و با آن به داد و ستد در خانه بپردازید. به عنوان مثال، در قبال پرداخت معینی از پول آنها به آنها یک اسباب بازی، میوه یا شکلات و یا هر چیز دیگربفروشید.

۶) برای اینکه بچه ها درک خود را از ارزش یک سکه و یا میزانی از پول را بدانند، از یک صفحه کاغذی و گیره های لباس و تعدادی سکه (مانند سکه های مبارک باد) استفاده کنید. در یک بازی، از آنها بخواهید که در ازای به دست آوردن هر تعداد از گیره های لباس با ارزش یک سکه، سکه را روی صفحه کاغذی قرارداده و یک گیره را به عنوان خرید آینده لباس مورد نظر به او تقدیم کنید.

۷) سفارش ساخت بدهید! به او سفارش آماده سازی یک قطعه هنری دیوارکوب یا دیوار چسبان و یا هر چیز دیگری که می دانید در حیطه علاقمندی (و به نوعی قلقلک کردن مغز و توانایی بالقوه) او خواهد بود، بدهید و با او طی کنید که در ازای ساخت آن با او وارد معامله خواهید شد و در نهایت نیز آن کار به خصوص را از کودک و فرزند خود بخرید و پرداخت آن را نیز انجام دهید.  در صورت عملیاتی شدن این طرحتان، به او کمک کنید تا برای هزینه کرد و پس انداز آن نیز حتما برنامه ریزی داشته باشد.

۸) بچه ها را به اداره رستوران تشویق کنید. لیستی از هر آنچه که شامل آنها باشد تهیه کنید: نوشتن منوها، مشخص کردن قیمت ها، تهیه لیست خرید برای مواد اولیه و...

به بچه ها کمک کنید تا برای پذیرایی از شام لباس پیشخدمت بپوشند و به آنها پول انحصاری بپردازید.

۹) از گل رس برای قالب سازی وسایل مربوط به مشاغل مختلف بزرگسالان در زندگی خود استفاده کنید، مانند یک گوشی پزشکی برای یک پزشک یا یک چکش برای یک سازنده. از آن به عنوان فرصتی برای صحبت در مورد اینکه کار چیست و چرا بزرگسالان آن را انجام می دهند استفاده کنید.

۱۰) به فرزندان خود در مورد تبلیغات و اینکه چطور هر کالایی که در یک تبلیغات تجاری یا آنلاین می بینند که ممکن است خوب و یا بد باشد نیز صحبت کنید. قدرت تبلیغات صحیح و آموزش معرفی محصولات ساخت خود آنها را نیز به آنها بدهید.

این ترفندهای ساده راهکارهایی در جهت آموزش های غیر مستقیم کسب درآمد از طریق زحمت کشیدن، افزایش قدرت تفکر و خلاقیت آنها، پس انداز و سرمایه گذاری می باشند که کمک می کنند کودکان با ادبیات زندگی اقتصادی و لزوم کسب درآمد و استفاده از توانایی های بالقوه خود با روشی صحیح آشنا گردند.

کد خبر: ۴۳٬۳۳۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha