۱۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۲
صادرات استان مرکزی از ۹۲۵ میلیون دلار عبور کرد

صادرات استان مرکزی از ۹۲۵ میلیون دلار عبور کرد

مدیرکل گمرکات استان مرکزی گفت: صادرات استان مرکزی از ۹۲۵ میلیون دلار عبور کرد.

به گزارش بازار، روح‌الله غلامی، مدیرکل گمرکات استان مرکزی، با اشاره به روند صعودی تجارت خارجی استان گفت: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون و ۲۱۱ هزار تن کالا از استان مرکزی به ۷۱ کشور جهان صادر شده که ارزش این صادرات به بیش از ۹۲۵ میلیون دلار رسیده است.

وی افزود: ارزش صادرات استان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد افزایش داشته و وزن کالاهای صادراتی نیز رشد ۳۵ درصدی را تجربه کرده است که نشان‌دهنده روند رو به رشد تجارت خارجی استان مرکزی است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی با اشاره به مهم‌ترین کالاهای صادراتی استان تصریح کرد: محصولات هیدروکربنی، گاز مایع، سوخت جت، پلی‌اتیلن و محصولات شیشه‌ای از جمله کالاهایی هستند که سهم قابل توجهی در سبد صادراتی استان دارند و به بازارهای مختلف جهانی صادر می‌شوند.

غلامی با اشاره به نقش گمرک در پشتیبانی از فعالیت واحدهای تولیدی استان مرکزی بیان کرد: گمرک علاوه بر تسهیل فرآیند صادرات، در تأمین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و در همین راستا در نیمه نخست امسال ۴۴۷ میلیون دلار کالا از ۳۸ کشور جهان وارد استان شده است.

وی ادامه داد: تلاش گمرک بر این است که فرآیند ورود مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز بخش تولید با سرعت و دقت بیشتری انجام شود تا وقفه‌ای در فعالیت واحدهای صنعتی ایجاد نشود.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در ۶ ماهه نخست امسال چهار پرونده قاچاق به ارزش ۳۲ میلیارد ریال توسط گمرک کشف شده است که کالاهای مکشوفه شامل بنزین، نفت سفید و نفتا بوده و پرونده‌ها برای سیر مراحل قانونی به مراجع ذی‌ربط ارسال شده است.

غلامی با اشاره به وضعیت ترانزیت کالا از استان مرکزی خاطرنشان کرد: در این مدت ۲۶۴ هزار تن کالا از مسیر استان ترانزیت شده است که این میزان، ظرفیت و جایگاه استان مرکزی در شبکه حمل‌ونقل و تجارت کشور را نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد توازن میان تسهیل تجارت و اعمال نظارت‌های قانونی تصریح کرد: راهبرد گمرک استان، تسهیل تجارت قانونی در کنار نظارت دقیق و هوشمندانه است تا ضمن جلوگیری از تخلفات، مسیر فعالیت فعالان اقتصادی و توسعه صنایع استان نیز هموارتر شود.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی اضافه کرد: مجموعه گمرک استان تلاش می‌کند با تسریع در فرآیندهای تجاری، حمایت از تولید و اعمال نظارت مؤثر، زمینه رشد بیشتر تجارت خارجی و تقویت حضور محصولات استان مرکزی در بازارهای بین‌المللی را فراهم کند.

کد خبر: ۴۳۱٬۸۶۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha