۱۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۹
آغاز دوباره عملیات اکتشافی نفت و گاز در دریای خزر

آغاز دوباره عملیات اکتشافی نفت و گاز در دریای خزر

سکوی حفاری نیمه‌شناور ایران امیرکبیر، پس از حدود یک دهه توقف، با اجرای طرح های تعمیرات اساسی برای انجام عملیات حفاری اکتشافی نفت و گاز در آب‌های عمیق دریای خزر آماده می‌شود.

به گزارش بازار، مدیرعامل شرکت نفت خزر با اشاره به برنامه‌ های این شرکت برای توسعه فعالیت‌ های اکتشافی در استان‌ های شمالی کشور گفت: با انجام تعمیرات اساسی سکوی نیمه‌ شناور ایران امیرکبیر، فعالیت‌ های اکتشافی در بخش عمیق دریای خزر از سال ۱۴۰۶ آغاز خواهد شد.

محمدحسین دانشفر در گردهمایی فناورانه با حضور روسای دانشگاه‌ های آزاد اسلامی گیلان، گلستان و مازندران، گفت: بر اساس اساسنامه، شرکت نفت خزر مسئولیت اکتشاف، توسعه، بهره‌ برداری و ذخیره‌ سازی نفت و گاز را در بخش جنوبی دریای خزر و سه استان شمالی کشور بر عهده دارد.

وی با اشاره به فعالیت‌های اکتشافی انجام‌شده در سال‌ های گذشته افزود: بخش قابل‌ توجهی از ساختارهای شناسایی‌شده در دریای خزر در مناطق عمیق قرار دارند و سکوی نیمه‌شناور ایران امیرکبیر نیز در دهه ۹۰ در ساختار سردار جنگل حفاری کرد و وجود نفت در این منطقه به اثبات رسید.

دانشفر ادامه داد: سکوی ایران امیرکبیر در حال حاضر در فرآیند تعمیرات اساسی قرار دارد و امیدواریم پس از پایان این عملیات، در سال ۱۴۰۶ فعالیت‌های اکتشافی در بخش عمیق دریای خزر از سر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت نفت خزر همچنین درباره فعالیت‌ های اکتشافی در گیلان و گلستان گفت: در محدوده سواحل گیلان و بلوک ۱۸ دریای خزر، حفاری اکتشافی در حال انجام است که نتایج آن اقتصادی بودن ساختار مورد مطالعه را مشخص خواهد کرد و در گلستان نیز مطالعات لرزه‌ نگاری در بخش‌هایی از خشکی، دریا و مناطق کم‌عمق انجام شده و بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، برنامه حفاری یک حلقه چاه در سال آینده در دستور کار قرار دارد.

وی با تأکید بر ظرفیت دانشگاه‌ها در حل مسائل صنعت نفت افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند در تمام مراحل زنجیره صنعت نفت، از اکتشاف تا صادرات، نقش مؤثری داشته باشند و با تعریف پایان‌نامه‌های هدفمند به رفع نیازهای علمی و فنی صنعت کمک کنند.

دانشفر گفت: شرکت نفت خزر از پیشنهادهای پژوهشی دانشگاه‌ ها، به‌ ویژه طرح‌ هایی که به خروجی و کاربرد مشخص در صنعت منجر شوند، استقبال می‌ کند.

کد خبر: ۴۲۷٬۴۵۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha