۱۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۰
مدیریت ۹۴۰ مگاواتی مصرف با نصب ۷.۳ میلیون کنتور هوشمند
معاون توانیر در گفتگو با بازار:

مدیریت ۹۴۰ مگاواتی مصرف با نصب ۷.۳ میلیون کنتور هوشمند

اکبر حسن بکلو معاون توانیر بابیان اینکه برنامه هفتم وزارت نیرو را مکلف به تجهیز ۹۰ درصد مشترکین به کنتورهای هوشمند کرده، گفت:تعداد کنتورهای هوشمند تا پیک ۱۴۰۶ به ۱۰ میلیون می رسد.

بازار؛ گروه آب و انرژی: اکبر حسن بکلو معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در گفتگو با بازار با ارائه آماری از روند هوشمندسازی شبکه توزیع، افزود: تا این لحظه ۷ میلیون و ۳۶۰ هزار کنتور هوشمند در شبکه‌های توزیع برق نصب شده است. این زیرساخت در پیک تابستان امسال نقش حیاتی ایفا کرد؛ به‌طوری که با فعال‌سازی لیمیترها و کنترل محدوده‌ مصرف مجاز، موفق شدیم ۹۴۰ مگاوات از پیک بار را مدیریت کنیم که کمک بزرگی به پایداری شبکه در ایام گرم سال بود.

قانون برنامه هفتم توسعه وزارت نیرو را مکلف به تجهیز ۹۰ درصد مشترکین به کنتورهای هوشمند کرده؛ هدف‌گذاری ما برای پیک سال آینده، نصب ۱۰ میلیون کنتور هوشمند است. شرکت‌های توانیر و شرکت‌های توزیع، قراردادهای لازم را با تولیدکنندگان داخلی منعقد کرده‌اند و مناقصات نیز برگزار شده است

او با بیان اینکه قانون برنامه هفتم توسعه وزارت نیرو را مکلف به تجهیز ۹۰ درصد مشترکین به کنتورهای هوشمند کرده است، گفت: هدف‌گذاری ما برای پیک سال آینده، نصب ۱۰ میلیون کنتور هوشمند است. شرکت‌های توانیر و شرکت‌های توزیع، قراردادهای لازم را با تولیدکنندگان داخلی منعقد کرده‌اند و مناقصات نیز برگزار شده است.

به گفته معاون هماهنگی توزیع توانیر، در صورت توانمندی تأمین‌کنندگان داخلی برای تولید و تحویل ۷ میلیون کنتور تا پایان سال و همچنین ۳ میلیون کنتور وارداتی، می‌توانیم به اهداف مدنظر دست یابیم. هدف نهایی نیز تجهیز ۱۷ میلیون کنتور تا پایان برنامه هفتم است.»

بکلو در پاسخ به پرسشی درباره هزینه‌های این تجهیزات توضیح داد: هزینه‌ی نصب کنتور برای مشترکین فعلی (خانگی و تجاری) تماماً بر عهده شرکت توانیر و شرکت‌های توزیع است، اما برای متقاضیان انشعاب جدید، خرید کنتور طبق الزامات قانونی بر عهده خود مشترک خواهد بود.

او همچنین با اشاره به اینکه امسال برای نخستین‌بار، طرح محدودسازی مشترکان بدمصرف و پرمصرف با استفاده از تجهیزات محدودسازی پیش‌بینی‌شده در شبکه اجرایی شد، خاطر نشان ساخت: با توجه به رشد تقاضای برق و افزایش فشار بر شبکه، توسعه کنتورهای هوشمند به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت مصرف، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این تجهیزات با فراهم کردن اطلاعات دقیق و برخط از میزان مصرف و امکان کنترل و مدیریت بار، می‌توانند به کاهش فشار بر شبکه و مدیریت بهتر مصرف برق در دوره‌های اوج بار کمک کنند.

هیچ کنتور ساز دولتی نداریم

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر رویکرد وزارت نیرو را واگذاری امور به بخش خصوصی دانست و ادامه داد: در حال حاضر هیچ‌گونه شرکت کنترل‌ساز دولتی متعلق به وزارت نیرو وجود ندارد و تمامی فرآیندهای هوشمندسازی صنعت برق توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدیِ داخلی صورت می‌گیرد. بر این اساس، وزارت نیرو صرفاً محصولات تولیدی این شرکت‌ها را خریداری و نصب می‌کند و فرآیندِ راه‌اندازی تجهیزات نیز تماماً توسط شرکت‌های پیمانکاری دارای صلاحیت انجام می‌گیرد؛ وضعیتی که نشان‌دهنده حضور فعال و اتکای کاملِ این صنعت به پتانسیل‌های بخش خصوصی است.

به گفته حسن بکلو، کنتورهای هوشمند از یک سو اطلاعات مصرف مشترکان را به صورت برخط دریافت می‌کنند و از سوی دیگر این امکان را در اختیار مشترکان قرار می‌دهند که با اطلاع دقیق‌تر از میزان مصرف خود، برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی اقدام کنند. به این ترتیب، ارتباط دوسویه‌ای میان شرکت‌های توزیع برق و مشترکان شکل می‌گیرد و اطلاعات مصرف به صورت دقیق‌تر در اختیار شبکه قرار می‌گیرد.

قیمت تمام‌شده تولید برق بسیار بالاتر از نرخ عرضه آن به مردم است. تداوم این رویه باعث کندی سرمایه‌گذاری شده و شاید بتوان گفت دلیل عمده ناترازیِ فعلی در حوزه تولید و مصرف، همین ناترازیِ اقتصادی است

او در ادامه سخنان خود اصلاح اقتصاد برق و سامان دهی بازار را لازمه افزایش سرمایه گذاری در این صنعت دانست و ادامه داد: یکی از مباحث اصلی که وزارت نیرو و شرکت توانیر به‌شدت به دنبال آن هستند، اصلاح اقتصاد برق است، چرا که قیمت تمام‌شده تولید برق بسیار بالاتر از نرخ عرضه آن به مردم است. تداوم این رویه باعث کندی سرمایه‌گذاری شده و شاید بتوان گفت دلیل عمده ناترازیِ فعلی در حوزه تولید و مصرف، همین ناترازیِ اقتصادی است. در صورت تحقق اصلاح اقتصاد برق با کمک دولت و مجلس، جذابیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران جهت حضور در زیرساخت‌های تولید و سایر پروژه‌های صنعت برق ایجاد خواهد شد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در خصوص برنامه‌های مدیریت مصرف تصریح کرد: سال گذشته با مشارکت ارزشمند مشترکان، کاهش سه درصدی مصرف برق نسبت به سال ۱۴۰۲ (۱۴۰۳) محقق شد و امسال نیز هدف‌گذاری وزارت نیرو، کاهش پنج درصدی نیاز مصرف برق در مقایسه با سال قبل است.

کد خبر: ۴۲۵٬۸۰۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha