۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۹
اوقاف زنجان آمادگی تولیدچهار مگاوات برق در زنجان را دارد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان:

اوقاف زنجان آمادگی تولیدچهار مگاوات برق در زنجان را دارد

زنجان-مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان،گفت: اوقاف زنجان آمادگی دارد چهار مگاوات برق تولید کند و در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی و قطعی برق مواجه است، این ظرفیت خوب است.

به گزارش خبرنگار بازار، حجت‌الاسلام مختار کرمی روز چهارشنبه در نشست با رسانه ها و تجلیل از خبرنگاران در محل اوقاف زنجان،گفت: رسانه‌های استان زنجان در موضوعات مختلف مورد نیاز جامعه، به‌ویژه در حوزه وقف، نقش مؤثری ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها در توسعه استان و ارتقای فرهنگ اجتماعی نقش مهمی دارند،ابراز کرد: واقفان انسان‌هایی صالح و دغدغه‌مند بوده‌اند که از بخشی از اموال خود گذشته و با ایجاد سرمایه‌ای ماندگار، زمینه خدمت به مردم و جامعه را فراهم کرده‌اند.

مدیرکل اوقاف استان زنجان، از طرح احداث کلینیک تخصصی هفت‌طبقه در زنجان خبر داد و گفت: این پروژه با اعتبار اولیه حدود ۳۰۶ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود و اکنون با افزایش هزینه‌ها، رقم مورد نیاز آن به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده، اما پس از حدود سه سال همچنان مجوز احداث آن صادر نشده است.

کرمی تاکید کرد: طرح تولید آب‌دارو نیز از دیگر پروژه‌هایی است که با وجود طی شدن بخش قابل توجهی از فرآیندهای لازم، همچنان درگیر دریافت مجوز از دستگاه‌های مختلف است.

وی گفت: سرمایه‌گذار زمانی وارد یک پروژه می‌شود که اطمینان داشته باشد فرآیندهای اداری و صدور مجوزها در زمان منطقی انجام می‌شود؛ طولانی شدن این فرآیندها موجب افزایش هزینه‌ها و کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: اوقاف برای اجرای طرح‌های اقتصادی و توسعه‌ای نیازمند بودجه فرهنگی دولت نیست و بیش از ۹۸ درصد منابع طرح‌های اقتصادی از محل موقوفات یا جذب سرمایه‌گذاری تأمین می‌شود، بنابراین تسهیل صدور مجوزها می‌تواند بدون تحمیل هزینه قابل توجه به دولت، زمینه ایجاد اشتغال، تولید و ارائه خدمات به مردم را فراهم کند.

کرمی با اشاره به پروژه‌های سرمایه‌گذاری اجراشده در استان، افزود: در پنج سال اخیر طرح‌های سرمایه‌گذاری خوبی در استان زنجان اجرا شده و طی هشت سال گذشته نیز ۳۵ مجوز سرمایه‌گذاری از سوی سازمان اوقاف برای طرح‌های مختلف صادر شده است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت موقوفات برای توسعه استان گفت: اوقاف زنجان آمادگی دارد ظرفیت‌های اقتصادی موقوفات را برای اشتغال، تولید، خدمات درمانی و سایر نیازهای جامعه فعال کند و انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول نیز با تسریع در فرآیندهای قانونی و صدور مجوزها، زمینه استفاده از این ظرفیت را فراهم کنند.

کرمی ادامه داد: مردم استان زنجان همچنان به وقف اعتماد دارند و ثبت موقوفات جدید در سال‌های اخیر نشان می‌دهد این اعتماد پابرجاست و مردم علاقه‌مند هستند اموال خود را در مسیر خیر و خدمت عمومی قرار دهند.

وی به برنامه‌های هفته وقف در استان زنجان اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست تخصصی با علما و روحانیون با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه، برپایی نمایشگاه دستاوردها و ارائه خدمات رایگان، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا، اجرای طرح «قرار دوازدهم»، برپایی میز خدمت در میدان انقلاب، برگزاری موکب، محافل قرآنی، جشن اخذ اسناد موقوفات در شهرستان خدابنده و حضور در برنامه‌های صداوسیما از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان، همچنین از تجلیل از «یاوران وقف» خبر داد و گفت: خبرنگاران و رسانه‌هایی که در معرفی وقف و ترویج این فرهنگ تلاش می‌کنند، از یاوران وقف و باید از زحمات آنان قدردانی شود.

ظرفیت‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری در موقوفات استان زنجان وجود دارد

کرمی افزود: برنامه‌های این سازمان بر اساس ابلاغ‌های دفتر مقام معظم رهبری اجرا می‌شود و در کنار آن، اوقاف موظف است با دولت و مسئولان استانی برای اشتغال، توسعه استان و حل مسائل اجتماعی و فرهنگی همکاری و تعامل سازنده داشته باشد.

وی تاکید کرد: اوقاف در کنار فعالیت‌های فرهنگی، ماهیت اقتصادی و مالی نیز دارد و معاونت بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف در سال‌های اخیر با هدف افزایش بهره‌وری موقوفات فعال شده است تا به جای اداره صرف املاک و دریافت اجاره، از ظرفیت سرمایه‌گذاری برای افزایش درآمد موقوفات و اجرای بهتر نیت واقفان استفاده شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان،اظهار کرد: ظرفیت‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری در موقوفات استان زنجان وجود دارد و اوقاف آمادگی دارد در زمینه اشتغال، تولید، سرمایه‌گذاری و توسعه استان به دولت و بخش خصوصی کمک کند.

کرمی یکی از این طرح‌ها را احداث نیروگاه‌های خورشیدی عنوان کرد و گفت: اوقاف زنجان آمادگی دارد چهار مگاوات برق تولید کند و در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی و قطعی برق مواجه است، این ظرفیت می‌تواند به حل بخشی از مشکل کمک کند، اما با وجود پیگیری‌های متعدد، این طرح پس از حدود سه سال هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی بیان داشت: برای یکی از این طرح‌ها مراحل متعدد اداری و اخذ مجوز طی شده و حتی فرآیند به مرحله شصتم رسیده بود، اما مجوز مربوطه منتفی شد و اکنون باید فرآیند از ابتدا طی شود.

کد خبر: ۴۲۴٬۸۹۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha