۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۵۸
ضربه به قلب صنعت نفت روسیه؛ پالایشگاه استراتژیک سامارا در آتش سوخت

ضربه به قلب صنعت نفت روسیه؛ پالایشگاه استراتژیک سامارا در آتش سوخت

حملات پهپادی اوکراین به زیرساخت‌های نفتی روسیه در روزهای اخیر به اوج رسیده و دو پالایشگاه بزرگ این کشور را در مناطق پرم و سامارا هدف قرار داده است. 

به گزارش بازار، حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نووکویبیشفسک در منطقه سامارا، آتش‌سوزی گسترده‌ای را در یکی از ده پالایشگاه بزرگ روسیه به راه انداخت و این تأسیسات با ظرفیت سالانه ۸.۸ میلیون تن را از مدار تولید خارج کرد.

این حملات که با هدف مختل کردن تأمین سوخت ارتش روسیه و کاهش درآمدهای نفتی مسکو صورت می‌گیرند، صنعت پالایش روسیه را با بحرانی بی‌سابقه مواجه کرده و زنجیره تأمین بنزین این کشور را با اختلال جدی روبه‌رو ساخته است.

حمله به پالایشگاه پرم؛ دومین پالایشگاه بزرگ لوک اویل

بامداد امروز ستاد کل اوکراین از حمله پهپادی به پالایشگاه نووکویبیشفسک در منطقه سامارا خبر داد. این پالایشگاه از تأسیسات کلیدی شرکت دولتی روسنفت در منطقه ولگا((منطقه حوالی رودخانه ولگا در جنوب غرب روسیه) با ظرفیت سالانه حدود ۸.۸ میلیون تن است و سوخت مورد نیاز نیروهای مسلح روسیه را تأمین می‌کند.

پس از این حمله، آتش‌سوزی گسترده‌ای در محوطه پالایشگاه رخ داد که پس از مدتی مهار شد. در همان شب، یک مرکز لجستیکی بزرگ متعلق به شرکت ازون در شهر چاپایفسک در همان منطقه نیز مورد حمله قرار گرفت.

دیروز جمعه نیز، پالایشگاه نفت پرم، یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های روسیه و دومین پالایشگاه بزرگ شرکت لوک اویل، هدف حملات پهپادی اوکراین قرار گرفت.

این پالایشگاه که سالانه بیش از ۱۳ میلیون تن نفت خام فرآوری می‌کند، در شهر پرم در فاصله حدود ۱۵۰۰ کیلومتری از مرز اوکراین واقع شده است.

ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، انفجارها و آتش‌سوزی گسترده در این مجتمع صنعتی را نشان می‌دهد. مقامات محلی به وقت محلی به ساکنان در مورد ورود پهپادها هشدار داده بودند و فرودگاه بولشوی ساوینو در پرم به طور موقت محدود شد. این پالایشگاه پیش از این نیز در تاریخ‌های ۲۹ ژوئیه، ۷ مه و ۳۰ آوریل ۲۰۲۶ هدف حملات قرار گرفته بود.

آمارها نشان می‌دهد که حملات پهپادی اوکراین به صنعت نفت روسیه در ماه‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

بر اساس گزارش‌ها، از ابتدای ماه آگوست(مرداد ماه)، پهپادهای اوکراینی حدود ۴۰ پالایشگاه روسیه را هدف قرار داده‌اند؛ در حالی که این رقم بین ماه‌های ژانویه تا ژوئیه تنها ۲۱ حمله بود.

این تعداد همچنین از کل حملات پهپادی اوکراین به تأسیسات پاییندستی نفت روسیه در سال گذشته نیز بیشتر است.

در همین حال، پالایشگاه‌های دیگری نیز در ماه‌های اخیر هدف قرار گرفته‌اند. در تاریخ ۱۹ مرداد، حمله پهپادی به شهر نیژنهکامسک در تاتارستان دست‌کم ۱۳ کشته و ۳۹ زخمی برجای گذاشت و یکی از پالایشگاه‌های بزرگ این منطقه را هدف قرار داد.

همچنین پالایشگاه توآپسه در دریای سیاه برای سومین بار در کمتر از دو هفته هدف حمله قرار گرفت. پالایشگاه اوفا نیز که بیش از هزار کیلومتر از خاک اوکراین فاصله دارد، در حملات اخیر آسیب دیده است.

حملات پهپادی به پالایشگاه‌های روسیه، تولید بنزین این کشور را به شدت کاهش داده و قیمت آن را به رکورد تاریخی ۷۷ هزار روبل در هر تن رسانده است که از ابتدای سال ۲۸ درصد رشد نشان می‌دهد.

دولت روسیه در واکنش به این بحران، صادرات بنزین را تا پایان ماه اوت (مرداد-شهریور) ممنوع کرده و ولادیمیر پوتین برای نخستین بار از «کمبود محسوس» سوخت در کشور سخن گفته است.

روسیه که زمانی یکی از بزرگترین صادرکنندگان بنزین بود، اکنون برای جبران کسری سوخت داخلی، واردات بنزین از بلاروس را افزایش داده و بر اساس گزارش‌های جدید، در ماه ژوئیه (تیر-مرداد) نیز محموله‌های قابل‌توجهی از بنزین از این کشور وارد کرده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که روسیه برای اولین بار از سال ۲۰۲۲، بنزین را از چین وارد کرده تا کمبود سوخت ناشی از حملات پهپادی را جبران کند. ادامه این واردات بستگی به مدت زمان تعمیر پالایشگاه‌های آسیب‌دیده از حملات پهپادی دارد.

کد خبر: ۴۲۴٬۱۴۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha