۱۲ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۴
آمریکا با آزادسازی ذخایر بیشتر هم نمی تواند قیمت نفت را کاهش دهد

آمریکا با آزادسازی ذخایر بیشتر هم نمی تواند قیمت نفت را کاهش دهد

یک موسسه فعال در حوزه رصد بازارهای انرژی نوشت:آزادسازی بیشتر ذخایر نفت هم منجر به کاهش قیمت نفت نمی‌شود.

به گزارش بازار، موسسه اچ اف ای ریسرچ که در حوزه انرژی فعال است نوشت: وزیر خزانه‌داری آمریکا به قدری باهوش هست که بداند نمی‌توان قیمت نفت را پایین آورد مگر اینکه «وارونگی» در منحنی قیمت از بین برود؛ وارونگی وضعیتی است که در آن قیمت نقدی از قیمت‌های آتی بالاتر است و بازار برای تحویل فوری، کمبود بیشتری احساس می‌کند.

برای از بین بردن این وضعیت به عرضه بیشتر نفت نیاز است چرا که تا وقتی که عرضه فوری کافی نباشد، منحنی قیمت همچنان صعودی می‌ماند، آمریکا می‌تواند یک‌بار دیگر آزادسازی یک‌جانبه از ذخایر استراتژیک نفت را آغاز کند و فرض کنیم آزادسازی جدید حداقل 70 میلیون بشکه باشد که مجموع آزادسازی را به 200 میلیون بشکه می‌رساند.

در این شرایط اگر نرخ آزادسازی حدود 0.5 تا 0.6 میلیون بشکه در روز باشد، این حجم برای شکستن وارونگی کافی نیست، چون بازار هنوز حس می‌کند عرضه فوری به اندازه‌ای نیست که فشار قیمت را خنثی کند.

از طرف دیگر، بشکه‌های نفتی که در خاورمیانه در محاصره بود ، با تفاهم آمریکا و ایران وارد بازار شد؛ بنابراین دیگر عرضه فوری بیشتری وجود ندارد که بتوان آن را یک‌باره در بازار تخلیه کرد. در نتیجه، در شرایط فعلی مسئله فقط «وجود ذخیره» نیست، بلکه «سرعت و شدت ورود ذخیره به بازار» است؛ و وقتی این سرعت پایین باشد، بازار به‌سادگی آرام نمی‌شود.

کد خبر: ۴۲۰٬۹۷۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha