به گزارش بازار، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: اروپا با پایین ترین سطح ذخیره گاز وارد فصل گرما شد؛ موضوعی که تهدیدکننده افزایش قیمت این محصول برای صاحبان کسب و کار و خانوارهای در زمستان پیش رو است.
بر اساس پیشبینی شرکت مشاورهای «وود مکنزی» (Wood Mackenzie)، انتظار میرود تأسیسات ذخیرهسازی گاز در اتحادیه اروپا، فصل حیاتیِ تجدید ذخایر گاز را که معمولاً از ماه آوریل تا اکتبر (فروردین تا مهر) ادامه دارد تنها با ۷۶ درصد ظرفیت به پایان برسانند. طبق دادههای نهاد «زیرساخت گاز اروپا»، این رقم پایین ترین میزانِ اوجِ ذخیرهسازی گاز دستکم از سال ۲۰۱۱ تاکنون خواهد بود.
پایین ترین سطح ذخایر گازی در اتحادیه اروپا به دنبال قطع انتقال گاز طبیعی مایع در تنگه هرمز و کاهش تولید از سوی قطر و امارات در نتیجه تهاجم آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بروز کرد.
تاسیسات ذخیره سازی اتحادیه اروپا فصل تجدید ذخایر را فقط با ۲۸ درصد از ظرفیت خود بعد از یک زمستان سرد آغاز کردند که برای این دوره از سال پایین تر از سطح متعارف محسوب می شود.
بر اساس گزارش انجمن اروپایی اپراتورهای زیرساختارهای گاز، تاسسیات انبار و ذخیره سازی این محصول اکنون به طور میانگین ۴۸ درصد پر شده اند.
شاخص گاز اروپا در حال حاضر حدود ۴۰ یورو در هر مگاوات ساعت است که بالاتر از قبل از جنگ علیه ایران در ۲۸ فوریه (۹ اسفند) است. با وجود افزایش قیمت این محصول در هفته های نخست این جنگ، این شاخص در مقایسه با حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۰ پایین تر بود.
تجدید ذخیره سازی تاسیسات گاز اروپا آغاز کُندی در ماه آوریل (فروردین) داشت زیرا قیمت های بالاتر گاز به شرکت ها انگیزه کمتری برای این کار می داد. کمیسیون اروپا روز یکشنبه اعلام کرد که سطوح کنونی ذخیره گاز نگرانی فوری درباره امنیت انرژی ایجاد نمی کند.
سخنگوی این کمیسیون مدعی شد ۸۰ درصد ذخیره سازی برای عرضه امن انرژی در فصل زمستان کافی است.
کمیسیون اروپا به اعضایش توصیه کرده تاسیسات ذخیره سازی را به میزان ۸۰ درصد و یا دستکم ۷۵ درصد پر کنند تا فشار ناشی از افزایش قیمت ها را کاهش دهند. در سال های اخیر این هدف غیرالزام آور در محدود ۹۰ درصد قرار داشته است.
دن یورگنسن کمیسر انرژی اتحادیه اروپا، روز جمعه گفت: ما به سطح بالاتری برای اطمینان از آمادگی برای ورود به زمستان بعدی نیاز داریم و می خواهیم به این هدف به گونه ای دست یابیم که به افزایش قیمت ها در کوتاه مدت منجر نشود.
اتحادیه اروپا قصد دارد واردات گاز طبیعی مایع از روسیه را که در حال حاضر ۱۴ درصد از کل واردات این محصول در اروپا را تشکیل می دهد کاهش دهد. این تصمیم قرار است از اول ژانویه (دی ماه) نهایی شود که خود چشم انداز کاهش گاز در زمستان اروپا را تقویت می کند.
به گزارش ایرنا، به رغم تکاپوی کشورهای اروپایی برای کاهش واردات گاز از اروپا مدیر مرکز بیلبائو اسپانیا به تازگی هشدار داد، بروکسل باید ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع از روسیه تا سال ۲۰۲۷ را به تعویق بیندازد و یا با خطر وابستگی شدید به آمریکا مواجه خواهد شد. ایوان خمینس تعویق طرح ممنوعیت گاز روسیه به اتحادیه اروپا را خواستار شد.
بروکسل، واردات گاز ال ان جی روسیه را به دلیل بحران خاورمیانه افزایش داده است.





نظر شما