۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷
ضرورت اصلاح قیمت پایه صادراتی محصولات کشاورزی در فارس
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس مطرح کرد

ضرورت اصلاح قیمت پایه صادراتی محصولات کشاورزی در فارس

شیراز - رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق فارس بر لزوم اصلاح قیمت پایه صادراتی محصولات کشاورزی در فارس تاکید کرد.

به گزارش بازار، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، خسرو فروغان در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک این اتاق که با موضوع بررسی و اصلاح قیمتهای پایه صادراتی محصولات کشاورزی استان برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اینکه صادرات محصولات کشاورزی یکی از بخش های مهم تجارت خارجی استان است بحث قیمت های پایه صادراتی یکی از موضوعات مهم در استان است که باید ساز و کاری در نظر گرفته شود که قیمت های پایه صادراتی حقیقی و واقعی تر شود.

وی افزود: امسال وضعیت استان در بخش تولید محصولات کشاورزی بهتر از سالهای گذشته است و اگر در روند صادرات محصولات کشاورزی استان اختلال ایجاد شود با وضعیت نامناسبی در حوزه عرضه و بازار روبرو خواهیم بود.

فروغان اظهار داشت: سیستم قیمت گذاری و نظارت بر قیمت ها در کشور ما متفاوت با سایر کشورهاست، گفت: عمده صادرات استان میوه و تره بار و محصولات کشاورزی است و میزان اشتغال نیز در این حوزه در استان بسیار مهم است لذا همه بخش های مرتبط باید کمک کنند تا با همکاری هم از مزیت کشاورزی استان به نفع مردم استان بهره برداری شود.

وی اضافه کرد: قیمت فروش محصولات ما در خارج از کشور مهم است و ما نمی توانیم بر اساس بازار داخل بر روی تولیدات و محصولات صادراتی قیمت گذاری کنیم و در این زمینه نیاز است وزارت امور خارجه برای استخراج قیمت محصولات کشاورزی در کشورهای مختلف به بخش خصوصی کمک کند تا بتوانیم قیمت ها را واقعی تر کنیم.

رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: صادرات بیشتر بر روی قیمت تمام شده کالا می باشد همچنین طول زمان واردات نیز بسیار طولانی است و قیمت تمام شده کالا افزایش پیدا می کند و در این صورت صادرکننده ما نمی تواند در بازار رقابتی کشور ارز نیمایی به دولت پرداخت کنیم و این مساله غیر ممکن است.

بدترین سال کشاورزی فارس در پیش است
فروغان با بیان اینکه اگر این اتفاق نیفتد بدترین سال را برای کشاورزان استان خواهیم داشت عنوان داشت: فارس یک استان کشاورزی است و این الزام می کند که ما قیمت های محصولات کشاورزی استان را اصلاح کنیم لذا در این زمینه باید کمیته ای در استان تشکیل شود و قیمت ها و راهکارهای واقعی در این زمینه تدوین و برای پیگیری و اجرای آن به تهران ارسال شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه صادرکنندگان ما به هر جایی می روند با در بسته روبرو می شوند اگر صادرکننده اجازه صادر کردن کالای خود را داشته باشد به طور حتم به هر وسیله ای که باشد ارز خود را به کشور باز می گرداند زیرا چرخه تولید و روند فعالیت اقتصادی بخش خصوصی ادامه دارد.

فروغان افزود: یکی از ایرادهای بزرگ در حوزه اقتصادی در کشور این است که در دوران تحریم ها و شرایط سخت اقتصادی کشور ما، کل اطلاعات تجاری کشور بر روی یک سامانه قرار گرفته و این درحالی است که این سامانه در دنیا رصد می شود و در خارج از کشور جلوی فعالیت تجاری و صادرکنندگان ما را می بندند.

وی بیان کرد: امسال علاوه بر بخشنامه های متعدد که مشکلات فراوانی را برای صادرات ایجاد کردند موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات نیز فشارهایی را بر صادرات و واردات وارد کرد که انتظار داریم تصمیم گیران نسبت به فعالان بخش خصوصی که افسران اقتصادی کشور هستند، دیدگاه مثبت تری داشته باشند.

فروغان با بررسی شرایط برگشت ارز حاصل از صادرات اظهار داشت: سیستم بانکی شفافی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات برای صادرکنندگان وجود ندارد و بیشتر تعاملات صادراتی ما به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس ریالی است که سیاست گذاران به این مسایل توجه نکرده اند.

کد خبر: ۴۱٬۳۸۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha