به گزارش بازار، محمد رضا پور ابراهیمی افزود: جنس رفتار بنگاه داری در کشور چندین دهه در دوران انقلاب اسلامی و قبل از آن بانک محور بوده، اما اکنون بتدریج به سمت بازار سرمایه حرکت می کند.
پورابراهیمی افزود: مشارکت مردم در بازار سرمایه، آزاد سازی سهام عدالت و رویکردهای اقتصادی در این ارتباط ایران را به یک کشور خاص تبدیل کرده در منطقه از نظر ظرفیت های که در بازار سرمایه وجود دارد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: کشورمان به لحاظ شرایط اقتصادی و وضعیت تولید نقدینگی در شرایطی قرار دارد که چنانچه مدیریت نقدینگی انجام نشود، درهم ریختگی می تواند شکل بگیرد و پیامد بازارهای موازی طلا، ارز، مسکن و به تازگی خودرو را به دنبال دارد.
وی گفت: امروز بازار سرمایه یک فرصت استثنایی است و باید از این فضا مراقبت لازم را به عمل آورد که چنانچه این مهم انجام نشود، این فرصت می تواند به یک تهدید برای اقتصاد تبدیل شود.
پورابراهیمی اضافه کرد: اکنون ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت معدنی کشور مورد استفاده قرار گرفته و در واقع ۸۵ درصد هنوز به بهره برداری نرسیده و برای این امر باید فعالیت جدی انجام شود.
وی در نقد رویکرد عرضه اولیه در بورس گفت: منظور از عرضه اولیه اینکه برای نخستین بار پروژه تعریف شود، نه اینکه شستا را در چهار قالب با شرکت های مختلف عرضه کردیم.
پورابراهیمی گفت: پیشنهاد می کنم ایمیدرو برنامه مشخص ۶ ماه دوم امسال را در دستور کار قرار دهد و انتظار می رود برای وزارت صنعت هم یک نفر مسوولیت را عهده دار شود و کار را پیش ببرد.
پورابراهیمی همچنین در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران گفت : یکی از ویژگی های بازار سرمایه ما این است که بخش عمده ای از سرمایه در بازار متعلق به حقوقی ها است یعنی حدود ۸۰ درصد این بنگاه ها یا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به دولت متصل هستند بنابراین ما باید سهام شناور را افزایش بدهیم که این کمکی برای حضور افراد در بازار است.
وی افزود: حضور حقوقی ها سبب می شود بازار کم تر دچار دگرگونی شود بنابراین حقوقی ها باید وظیفه خود را در جهت بازار گردانی انجام دهند صمن اینکه ما در مجلس از تک تک حقوقی ها در خصوص عملکردشان باز خواست خواهیم کرد.
پور ابراهیمی اضافه کرد : از آنجایی که بازار سرمایه همیشه با نوسان مواجه بوده مردم نباید دیدگاه کوتاه مدتی در آن داشته باشند.
نظر شما