۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۱۵
نفس ایلام با ورود ریزگردها دوباره به شماره افتاد
هشدار سطح نارنجی هواشناسی صادر شد

نفس ایلام با ورود ریزگردها دوباره به شماره افتاد

توده جدید و غلیظ گرد و غبار از شامگاه دوشنبه وارد آسمان ایلام شد و سراسر استان را در بر گرفت، پدیده‌ای که صدور هشدار سطح نارنجی از سوی هواشناسی را به همراه داشت.

به گزارش بازار، این توده غبارآلود که با سرعت و غلظت زیاد در حال پیشروی است، چهره شهرها و روستاهای ایلام را دگرگون کرده است.

کارشناس پیش‌بینی هواشناسی ایلام، سرچشمه این ریزگردها را بیابان‌های کشورهای غربی استان دانست که بر اثر وزش باد شدید راهی آسمان منطقه شده‌اند.

احسان احمدی‌نژاد شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا لظهار کرد که اگرچه این توده سراسر پهنه استان را می‌پوشاند اما شدت آلودگی در بخش‌های جنوبی بسیار بیشتر خواهد بود.

وی افزود: روند افزایش غلظت آلاینده‌ها تا بامداد سه‌شنبه ادامه دارد، با این حال احتمال می‌رود تا صبح فردا از تراکم آن کاسته شده یا از مرزهای استان بیرون رود.

کارشناس پیش‌بینی هواشناسی استان ایلام گفت: همچنین برای روزهای پایانی هفته جاری، وزش باد شدید، بارش پراکنده باران و بازگشت دوباره گرد و غبار پیش‌بینی می‌شود.

در پی این شرایط، به همه شهروندان در سراسر استان سفارش شده است از رفت‌وآمدهای غیرضروری پرهیز کنند، راهنمایی‌های بهداشتی و ایمنی را جدی بگیرند و در صورت نیاز به خروج از خانه، حتماً از ماسک استفاده کنند.

این آلودگی در حالی است که روز شنبه همین هفته نیز، ماندگاری توده غلیظ گرد و غبار به تعطیلی اداره‌ها و بانک‌های استان ایلام انجامید.

نگاهی به پیشینه آب‌وهوایی استان نشان می‌دهد از آغاز سال جاری تاکنون ۶ روز آلوده ناشی از ریزگردها ثبت شده است.

سال گذشته نیز ایلامیان شاهد ۷۶ روز غبارآلود بودند که در سنجش با سال۱۴۰۳، بیش از ۱۳۵ درصد افزایش داشته است.

مرز استاندارد برای ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب و برای میدان دید افقی،۱۰ کیلومتر تعیین شده است.

کد خبر: ۴۰۷٬۸۸۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha