۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۷
مقاومت رسانه‌های آمریکایی در برابر دولت ترامپ کلید خورد

مقاومت رسانه‌های آمریکایی در برابر دولت ترامپ کلید خورد

شبکه ای‌بی‌سی اعلام کرد: تلاش دولت ترامپ برای سانسور برنامه «دِ ویو» با استناد به قانون «زمان برابر»، بی‌اعتبار و ناقض آزادی بیان است.

به گزارش بازار، شبکه ای‌بی‌سی (زیر مجموعه کمپانی دیزنی)، اعلام کرد که دستورهای دولت ترامپ علیه برنامه گفتگوی روزانه «دِ ویو» قابل قبول نیست و حقوق این شبکه را پایمال می‌کند.

بر اساس قانون «زمان برابر» که به دهه ۱۹۳۰ برمی‌گردد، برنامه‌های سرگرمی تلویزیونی موظف‌اند اگر با یک نامزد سیاسی مصاحبه کردند، به سایر رقبای همان سمت هم فرصت مشابه بدهند. البته برنامه‌های «خبری معتبر» از این قانون مستثنی هستند.

فوریه امسال، پس از اینکه جیمز تالاریکو (نامزد دموکرات سنای آمریکا) در برنامه «د ویو» حاضر شد، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) اعلام کرد که در حال بررسی تخلف احتمالی این برنامه از قانون زمان برابر است. این نهاد همچنین گفت برنامه‌های گفتگوی روزانه دیگر «برنامه خبری معتبر» محسوب نمی‌شوند و نمی‌توانند از این قانون فرار کنند.

ای‌بی‌سی در شکایتی که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که کمیسیون ارتباطات فدرال از اختیارات خود فراتر رفته است. به گفته این شبکه، این اقدام «دهه‌ها قانون و رویه تثبیت‌شده را بر هم می‌زند و آزادی بیان را به خطر می‌اندازد.»

این شکایت یک پاسخ محکم به تلاش‌های دولت ترامپ برای فشار آوردن به شبکه‌های تلویزیونی است. ساکن کاخ سفید بارها از کمیسیون ارتباطات فدرال خواسته است مجوز پخش شبکه‌های ای‌بی‌سی را لغو کند.

در شکایت ای‌بی‌سی آمده است که دولت‌ها آزادند که نظر شخصی مردم را قبول نکنند، اما نمی‌تواند جلوی اظهار نظر آنان را بگیرد یا اشخاص را مجبور به گفتن چیزی کنند که نمی‌خواهند.
ای‌بی‌سی در شکایت خود تأکید کرده است که معیارهای «خبری» بودن یک برنامه، با تغییر دولت‌ها تغییر می‌کند. چیزی که امروز برای کمیسیون ارتباطات فدرال قابل قبول است، ممکن است در دولت بعدی اصلاً ارزش خبری نداشته باشد.

کمیسیون ارتباطات فدرال در مارس گذشته از درخواست اعتبار سنجی برنامه «دِ ویو» به عنوان یک برنامه خبری معتبر توسط ای‌بی‌سی را مطرح کرد. این شبکه در پاسخ یادآوری کرد که کمیسیون ارتباطات فدرال در سال ۲۰۰۲ (در زمان ریاست‌جمهوری جرج دابلیو. بوش) این برنامه را یک برنامه خبری معتبر اعلام کرده بود و از آن زمان تا کنون صدها نامزد سیاسی در آن حضور داشته‌اند.

جالب اینکه «د ویو» در دو فصل اخیر از چندین جمهوری‌خواه معروف از جمله جی‌دی ونس (معاون رئیس‌جمهور) و ایلان ماسک (مشاور سابق ترامپ) دعوت کرده، اما آنها در برنامه حضور پیدا نکرده‌اند.

برندن کار، رئیس کمیسیون ارتباطات فدرال در دولت ترامپ، هنوز به این شکایت پاسخ نداده است. او ماه گذشته دستور بررسی اولیه مجوزهای هشت ایستگاه تلویزیونی دیزنی را صادر کرد. این تصمیم یک روز پس از آن گرفته شد که ترامپ خواستار اخراج جیمی کیمل، مجری شبکه ای‌بی‌سی، به خاطر یک شوخی شد.

جالب است بدانید در بیش از چهل سال گذشته، کمیسیون ارتباطات فدرال مجوز پخش هیچ شبکه‌ای را لغو نکرده است.

آنا گومز، تنها عضو دموکرات کمیسیون ارتباطات فدرال، از اقدام دیزنی تمجید کرد و گفت: مردم یادشان می‌ماند چه کسی زود تسلیم شد و چه کسی ایستادگی کرد. خوشحالم که دیزنی شجاعت را به تسلیم شدن ترجیح داده است.

کد خبر: ۴۰۶٬۳۱۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha