۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۸:۲۹
برگ دیگر همکاری ایران و چین در میانه جنگ

برگ دیگر همکاری ایران و چین در میانه جنگ

درحالی‌که پکن هفته گذشته با ابلاغ یک قانون عملا، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را به چالش کشید حالا بلومبرگ نوشته که افزایش تجارت ریلی دو کشور، مانعی برای تاثیر محاصره واشنگتن است.

به گزارش بازار، بلومبرگ طی گزارشی نوشته که تجارت ایران و چین از طریق راه‌آهن به میزان زیادی در حال افزایش است و این اقدام مانع تاثیر محاصره آمریکا بر بنادر ایران می‌شود.

این گزارش به استناد اظهارات منابع آگاه نوشته است، تعداد قطارهای باری که از شی‌آن در مرکز چین به سمت تهران حرکت می‌کنند، از حدود یک بار در هفته پیش از حمله به ایران به یک بار در هر سه یا چهار روز از زمان آغاز محاصره در ۱۳ آوریل افزایش یافته است.

برنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت حمل‌ونقل در ماه ژوئن در دست اجراست.

هفته پیش، پکن در واکنش به تحریم‌های آمریکا علیه یک پالایشگاه چینی، یک دستور منع حقوقی برای مسدود کردن تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی اعلام کرد.

فاکس نیوز در این‌باره نوشت، این اقدام نشان‌ می‌دهد پکن موضع مبهم خود برای دور زدن تحریم‌های ایران را تغییر داده و دیگر با تلاش‌های واشنگتن برای فشار بر اقتصاد ایران همکاری نخواهد کرد.

به نوشته این شبکه آمریکایی، این تصمیم پکن لایه جدیدی از ریسک را برای شرکت‌های غیرچینی ایجاد می‌کند؛ به این معنا که شرکت‌های چینی می‌توانند در دادگاه‌های داخلی از بانک‌ها، بیمه‌گران یا شرکت‌های حمل‌ونقل که به خاطر رعایت تحریم‌های آمریکا روابط خود را با آن‌ها قطع کرده‌اند، غرامت بگیرند.

تحلیلگران می‌گویند این اقدام می‌تواند شرکت‌های چندملیتی را در موقعیتی دشوار و در یک دوراهی قرار دهد و و آن‌ها باید دسترسی به بازار چین را در مقابل خطر قطع ارتباط با سیستم مالی آمریکا بسنجد.

ایران در اکتبر سال گذشته برای اولین بار صادرات گازوئیل با قطار به افغانستان را با استفاده از خط آهن خواف - هرات آغاز کرد. در فوریه سال گذشته، چین یک مسیر مستقیم قطار باری به حیرتان در شمال افغانستان افتتاح کرد و ماه‌ها بعد، ازبکستان و افغانستان برنامه‌هایی برای تمدید خط آهن به هرات اعلام کردند.

بلومبرگ به نقل کامبیز اعتمادی، رئیس کمیته کانتینری انجمن ملی کشتیرانی، نوشته است، ایران می‌تواند ۴۰ درصد از تجارت دریایی معمول خود را به مسیرهای زمینی منتقل کند.

کد خبر: ۴۰۵٬۹۶۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha