۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۰:۳۷
تظاهرات دوباره حریدی‌های رژیم صهیونیستی علیه خدمت نظامی

تظاهرات دوباره حریدی‌های رژیم صهیونیستی علیه خدمت نظامی

اعتراضات گسترده یهودیان حریدی در بنی‌براک، به دلیل خدمت اجباری، منجر به انسداد یکی از مهم‌ترین شریان‌های ارتباطی و ایجاد اختلال جدی در تردد شد.

به گزارش بازار، روزنامه یدیعوت آحارنوت از بسته شدن بزرگراه شماره ۴ در هر دو مسیر، در محدوده شهر بنی‌براک خبر دادند؛ اقدامی که در پی تجمعات اعتراضی یهودیان حریدی علیه بازداشت طلاب مدارس دینی (یشیواها) صورت گرفت.

بر اساس گزارش‌ها، این اعتراضات پس از آن شدت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی روند بازداشت طلابی را که از خدمت نظامی سر باز می‌زنند، از سر گرفت؛ اقدامی که با واکنش تند جریان‌های مذهبی تندرو مواجه شد.

در جریان این تجمعات، مسیرهای منتهی به بزرگراه، به‌ویژه در فاصله تقاطع‌های «آلوف سده» و «ام هاموشاووت»، مسدود شده و ترافیک سنگینی در منطقه ایجاد شده است.

نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی نیز تلاش کرده‌اند با متفرق کردن معترضان، مسیر را بازگشایی کنند.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که اختلاف میان حریدی‌ها و نهادهای حاکمیتی بر سر قانون خدمت اجباری به یکی از چالش‌های داخلی مهم در اراضی اشغالی تبدیل شده است؛ قانونی که طلاب مدارس دینی را نیز ملزم به حضور در خدمت نظامی می‌کند و با مخالفت گسترده این طیف روبه‌رو است.

مسئله خدمت نظامی حریدی‌ها یکی از چالش‌های قدیمی و حل‌نشده در جامعه رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود و طی ماه‌های اخیر، با تشدید فشار کابینه برای اجرای قانون، به یکی از محورهای اصلی اعتراضات داخلی تبدیل شده است.

حریدی‌ها (یهودیان اردتودکس افراطی) خواستار معافیت کامل دانشجویان دینی از خدمت سربازی و شرکت در جنگ هستند، اما در مقابل بخش بزرگی از صهیونیست‌ها خواستار برابری همه در خدمت نظامی هستند. افزون بر این، ارتش نیز به شدت به نیروی انسانی به‌ویژه نیروی عملیاتی نیاز دارد.

در این میان، با توجه به تشدید تنش‌ها در ائتلاف، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر این رژیم با بن‌بست مواجه شده است و سعی می‌کند برای جلوگیری از فروپاشی ائتلاف راهی پیدا کند. وی قبل از تشکیل ائتلاف کابینه به حریدی‌ها قول داده بود پیش‌نویس قانون معافیت حریدی‌ها از سربازی را در آغاز دوره نخست‌وزیری خود تصویب کند، ولی با توجه به کمبود جدی نیروی نظامی در ارتش و اعتراض اعضای میانه‌روی کنست، تصویب آن به تعویق افتاد.

در واکنش به تعویق تصویب قانون یادشده، حزب مذهبی «شاص» و حزب «یهودیت متحد توراتی» از چند ماه پیش، از همراهی با ائتلاف امتناع می‌کنند و در عمل تنها یک ائتلاف اسمی و بسیار شکننده برای نتانیاهو باقی است که نشان از بحران وجودی و هر لحظه امکان دارد اعضای ائتلاف او کمتر از ۶۱ نماینده شود و اکثریت مطلق را از دست بدهد.

با این حال، حزب شاص به صورت تلویحی اعلام کرده که مایل به بازگشت به ائتلاف است، اما تنها در صورتی که ائتلاف به یک راه‌حل رضایت‌بخش در مورد مسئله خدمت سربازی دست یابد؛ اما اعضای حزب «یهودیت توراتی متحد» این معضل را پیچیده‌تر از آن می دانند که در این دوره از کنست امکان حل آن وجود داشته باشد.

در نتیجه، تحریم جلسات رأی‌گیری از سوی این دو حزب حریدی همچنان ادامه دارد اما مشخص نیست تا چه مدت و با چه شدتی پیش خواهد رفت.

آنها تأکید کرده‌اند که نمی‌خواهند بدون یک قانون واقعی با محوریت معافیت سربازی حامیان خود، به ائتلاف بازگردند.

کد خبر: ۴۰۴٬۴۹۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha