۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۲
پرداخت ۱۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات به قالیبافان خراسان‌شمالی

پرداخت ۱۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات به قالیبافان خراسان‌شمالی

مدیرکل صمت خراسان‌شمالی گفت: ۱۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات در حوزه فرش دستباف با اولویت طرح های پشتیبان قالی بافی از محل اعتبارات مشاغل خانگی به هنرمندان استان پرداحت شد.

به گزارش بازار، مهدی کرامتی روز شنبه اظهار کرد: ماهانه پنج هزار متر مربع فرش دستباف تولید می شود که ۴۰ درصد از فرش تولید شده در استان به مقصد کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی صادر می شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: ۲۶ هزار و ۸۱۳ بافنده در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۸۰۰ نفر در شهرستان رازو جرگلان فرش های یک رو و دو روی تمام ابریشم می بافند، در روستای دویدوخ این شهرستان نیز ۵۰۰ بافنده به تولید این فرش منحصر به فرد و خاص مشغول هستند.

وی گفت: پارسال یکهزار و ۲۱۷ مورد مجوز مشاغل خانگی صادر شد که از این تعداد ۸۰۸ مورد در بخش فرش دستباف و حرف وابسته به آن است، ۲۰ مورد نیز پروانه کسب صنفی قالی بافی در استان صادر شد.

کرامتی با اشاره به صدور مجوزهای بی نام سرمایه گذاری در استان گفت: یکی از ظرفیت های سرمایه گذاری در استان، صنعت فرش و قالیبافی است که چهار جواز تاسیس بی نام در بخش سرمایه گذاری در حوزه فرش دست باف صادر شد.

وی تصریح کرد: این جوازها در زمینه هایی همچون تولید فرش دستباف،ریسندگی نخ از پشم و ابریشم و نیز رنگرزی الیاف و نخ صادر شد که ارزش آن سه هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: پارسال ۱۶۷ مورد کارت شناسایی عضویت در اتحادیه های صنفی قالی بافی صادر شد، همچنین ۹۰ مورد گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای نیز در بخش فرش استان صادر شد.

کرامتی افزود: ۲۳۲ نفر در استان دارای پروانه کسب صنفی در حوزه فرش و حرفه های وابسته به آن بوده همچنین ۱۴ هزار و ۴۰ نفر دارای مجوز مشاغل خانگی هستند.

وی بیمه را یکی از دغدغه های مهم این فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: پارسال تنها یکهزار و ۷۰۰ نفر از مزایای بیمه قالی بافی بهره مند شدند، اکنون تنها یکهزار و ۷۰۰ نفر از قالیبافان معادل ۶ درصد از این تولیدکنندگان از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهره مند هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی درباره پیگیری ها برای بیمه قالیبافان گفت: مکاتبات متعددی با مرکز ملی فرش ایران به عنوان متولی فرش دستباف در کشور صورت گرفته و موضوع در دست بررسی است.

خراسان شمالی به لحاظ تنوع قومیت ها و فرهنگ ها، ظرفیت های بسیار بالایی در تولید فرش دستباف دارد و فرش کردی، ترکی و دوروی ترکمن اثر خلاق دست هنرمندان این خطه محسوب می شود.

خراسان شمالی ۸۵ واحد تولیدی در هنر صنعت فرش دستباف فعال دارد که از این تعداد ۶ واحد رنگرزی، ۱۰ واحد ابزار فرش دستباف، ۱۰ واحد مرمت و تکمیل فرش، ۱۸ واحد فروش مواد اولیه فرش، ۲ واحد قالیشویی فرش دستباف، چهار واحد طراحی فرش و ۱۵ کارگاه متمرکز قالیبافی و ۲۰ واحد فروش فرش دستباف را عهده دار هستند.

کد خبر: ۴۰۰٬۳۷۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha