۱۰ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۹
سقوط تردد کشتی ها در تنگه هرمز تا مرز ۹۸ درصد

سقوط تردد کشتی ها در تنگه هرمز تا مرز ۹۸ درصد

آمارهای رهگیری دریایی نشان می‌دهد تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز طی یکماه نخست جنگ تا ۹۸ درصد کاهش یافته است.

به گزارش بازار، یک ماه از آغاز تهاجم آمریکا و رژیم صهیونسیتی به ایران می‌گذرد و حالا اثر آن نه‌فقط روی زمین، بلکه در یکی از حیاتی‌ترین مسیرهای دریایی جهان هم به‌وضوح دیده می‌شود؛ تنگه هرمز گذرگاهی که تا پیش از این، جریان مداوم کشتی‌ها در آن قطع نمی‌شد، حالا با کاهش شدید تردد مواجه شده است.

داده‌های رهگیری کشتی‌ها نشان می‌دهد پیش از شروع جنگ به‌طور میانگین روزانه بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ کشتی از این تنگه عبور می‌کردند.

اما با شدت گرفتن تنش‌ها، این عدد به‌تدریج افت کرده و در اوج بحران به کمتر از ۱۰ کشتی در روز رسید.

در برخی بازه‌ها حتی تعداد عبور به چند کشتی محدود شده؛ وضعیتی که از نظر فعالان حوزه کشتیرانی، کم‌سابقه توصیف شده است.

تنگه هرمز، مسیری که زمانی یکی از پرترددترین گلوگاه‌های انرژی جهان بود، حالا در برخی روزها تقریباً خالی از رفت‌وآمد کشتی‌ها شده است.

گزارش‌های بین‌المللی از جمله داده‌هایی که در رسانه‌هایی مانند رویترز بازتاب یافته، نشان می‌دهد این افت شدید فقط یک واکنش مقطعی نیست.

افزایش ریسک تردد کشتی‌ها، بالا رفتن هزینه‌های بیمه و خروج بخشی از شرکت‌های کشتیرانی از منطقه، سه عامل اصلی این وضعیت عنوان می‌شود.

بسیاری از کشتی‌ها یا در آبهای خلیج فارس متوقف شده‌اند یا ترجیح داده‌اند اصلاً وارد این مسیر نشوند.

در چنین شرایطی، حتی راهکارهایی مثل اسکورت نظامی هم نتوانسته جریان تردد را به حالت عادی برگرداند.

نااطمینانی همچنان بالاست و شرکت‌ها ترجیح می‌دهند تا روشن‌تر شدن وضعیت، ریسک عبور از این مسیر را نپذیرند.

حاصل این وضعیت، چیزی فراتر از کاهش چند عدد در آمار تردد است. تنگه هرمز حالا به نقطه‌ای تبدیل شده که اختلال در آن، مستقیم روی بازار جهانی انرژی و حتی زنجیره تأمین کالاها اثر می‌گذارد.

افتی که در برخی روزها به ۹۸ درصد رسیده، نشانه‌ای از فشار جنگ بر یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصاد جهانی وارد کرده است.

کد خبر: ۳۹۹٬۸۱۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha