۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۱
۲۷۵ هکتار زمین در ملایر برای نصب پنل خورشیدی واگذار شد

۲۷۵ هکتار زمین در ملایر برای نصب پنل خورشیدی واگذار شد

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: ۲۷۵ هکتار از اراضی فقیر منابع طبیعی این شهرستان برای نصب پنل‌های خورشیدی واگذار شد.

به گزارش بازار، جواد زنگنه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این آمادگی در سطح شهرستان برای سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی وجود دارد.

وی از تولید و توزیع ۶۰۰ هزار اصله نهال همزمان با هفته منابع طبیعی در استان همدان و شهرستان خبر داد و افزود: بیشتر این نهال‌ها از نوع صنوبر و زبان گنجشک است و علت کاهش تولید نسبت به سال گذشته، قرار دادن زمین‌ها به صورت آیش بوده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر به افتتاح تعاونی فراگیر در این هفته اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به نبود تعاونی فراگیر منابع طبیعی، این تعاونی تشکیل و ثبت شد و در هفته منابع طبیعی در شهر جوکار افتتاح می‌شود.

زنگنه افتتاح خیابان جنگلبان در روستای جوزان، بازدید نخبگان: از حوزه آبخیز ازندریان، غرس نهال در مزار شهدای شمس‌آباد و حوزه علمیه خواهران، برپایی میز خدمت در نماز جمعه، نهالکاری در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای و دانشگاه ملایر و پاسگاه‌ها و نواختن زنگ طبیعت را از جمله برنامه‌های هفته منابع طبیعی عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه عنوان «مرتع، مرتعداری و عشایر» به یک عنوان بین‌المللی تبدیل شده است، گفت: شعار امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری در منابع طبیعی، زمینه‌ساز تولید پایدار» نام‌گذاری شده و هدف اصلی ما علاوه بر توسعه و حفاظت، احیا و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر یادآور شد: همزمان با هفته منابع طبیعی نهالکاری حاشیه جاده‌ای با گونه‌های مقاوم به سرما و کم‌آبی در گردنه زاغه اجرا می‌شود و در راستای پویش درختکاری خیران، عملیات اجرایی المانی برای خیران سلامت توسط شهرداری آغاز و به نام هر خیر، یک درخت کاشته می‌شود.

زنگنه همچنین به اقدامات امسال در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری اشاره و بیان کرد: در راستای حفاظت از منابع طبیعی امسال ۸۸ فقره پرونده تخلف تشکیل و ۴۳ فقره خلع ید به مساحت ۸۹ هکتار با رای قضایی و ۴۱ هکتار بدون رای قضایی رفع تصرف شد.

وی به تشکیل ۱۱۰ فقره پرونده شکوائیه و ۱۱۵ فقره رای به نفع منابع طبیعی و پاسخگویی به چهار هزار استعلام اشاره کرد و گفت: امسال ۲ هزار نفر-روز آموزش برای بهره‌برداران و عرصه‌های منابع طبیعی داشتیم و ۲ هزار و ۶۰۰ نفر گشت مراقبتی انجام شد.

کشت ۸۰ هکتار گیاهان دارویی در ملایر

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با اشاره به فعالیت ۲۴ تیم اطفای حریق در سطح شهرستان، بیان کرد: کشیک شبانه‌روزی خاموش کردن آتش‌سوزی در ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی انجام و با متخلفان برخورد شد و ۶ فقره قاچاق چوب به میزان ۴.۵ مترمکعب کشف شد.

زنگنه با اشاره به مدیریت چرای دام روستایی و عشایری در ۱۳۸ هکتار، غرق‌آبی ۱۲۰۰ هکتار از اراضی ملی، عملیات بذرکاری و ذخیره نزولات در ۱۳۰ هکتار، کپه‌کاری در ۴۰۰ هکتار، ذخیره نزولات در ۲۰۰ هکتار، کشت گیاهان دارویی در ۸۰ هکتار، تهیه طرح مرتعداری برای ۹۱۰ هکتار و تثبیت سند مالکیت برای پنج هزار هکتار اراضی ملی را از دیگر اقدامات برشمرد.

وی درباره اعتبارات آبخیزداری نیز گفت: اعتبار سال گذشته آبخیزداری ۱۵ میلیارد ریال بود که کامل محقق نشد و امسال در حوزه بابارییس ۲۲۰ مترمکعب هفت میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال، روستاهای دهلق، عباس‌آباد و بیغش ۶۰ میلیارد ریال و برای روستای پریدر پنج میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر یادآور شد: امسال سه فقره آتش‌سوزی در سطح ۹ هکتار از اراضی رخ داد و ۱۳ پویش درختکاری در سطح شهرستان فعال است.

زنگنه با بیان اینکه ۵۰ درصد از اراضی شهرستان ملایر جزو منابع طبیعی محسوب می‌شود، تصریح کرد: ۱۲ هزار بهره‌بردار به صورت مستقیم از این اراضی استفاده می‌کنند.

کد خبر: ۳۹۵٬۰۱۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha