۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴
واردات از ۹۴.۷ میلیارد دلار به ۹۳.۴ میلیارد دلار رسید| رشد ۷ درصدی صادرات

واردات از ۹۴.۷ میلیارد دلار به ۹۳.۴ میلیارد دلار رسید| رشد ۷ درصدی صادرات

بررسی روند تجارت در ۱۸ ماه دولت چهاردهم نسبت به مدت مشابه در حالی نشانگر رشد هفت درصدی صادرات و کاهش ۳۷.۱ درصدی واردات است که واردات از ۹۴.۷ میلیارد دلار به ۹۳.۴ میلیارد دلار رسید.

بازار؛ گروه راه و مسکن: وضعیت تجارت در ۱۸ ماه دولت چهاردهم نشان می دهد که واردات از ۹۴.۷ میلیارد دلار به ۹۳.۴ میلیارد دلار رسیده است که این اقدام با هدف مدیریت واردات در راستای حمایت از تولید داخل صورت گرفته است.

سهم صادرات در دولت چهاردهم به ۸۵.۶ میلیارد دلار رسیده است که این رقم نسبت به مدت مشابه گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

توسعه صادرات غیرنفتی یکی از مهمترین رویکردهای دولت چهاردهم است، در همین راستا توسعه از طریق افزایش سهم تولید و سرمایه گذاری معدنی و صنایع معدنی صورت گرفته است، صادرات ۲۳ میلیون تن محصولات معدنی و فرآوری زنجیره فولاد در سال گذشته ناشی از ناترازی انجام شده که امکان تکمیل زنجیره و پتانسیل افزایش چهار میلیارد دلاری صادرات از کشور سلب شد. ارزش کل تولید محصولات فلزی که در کشور عرضه و فروخته می شود بیش از ۳۵ میلیارد دلار است که منتج به ۱۴ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و کاهش وابستگی کشور به واردات مواد اولیه سایر صنایع شده است.

آمارهای تجارت در ۱۰ ماهه امسال نیز نشان می دهد که تراز تجاری از منفی ۱۰ میلیارد دلار به منفی ۴ میلیارد دلار و ترانزیت از منفی ۱۵ درصد به منفی ۴ درصد کاهش یافته است.

صادرات غیرنفتی کشور به ۱۳۰ میلیون تن به ارزش ۴۵ میلیارد دلار رسیده است؛ این آمار در مدت مشابه سال گذشته ، ۱۲۸ میلیون تن کالا به ارزش ۴۸ میلیارد دلار صادر شده بوده است که نشانگر رشد ۱.۳۳ درصدی وزن صادرات است.

بیشترین سهم عمده صادرات ایران به چین با رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۹۱۸ میلیون دلار، سهم ۲۴.۲۵ درصدی و پس از آن عراق با هفت میلیارد و ۹۱۷ میلیون دلار و سهم ۱۷.۵۹ درصد، امارات متحده عربی با ۶ میلیارد و ۴۴۸ میلیون و سهم ۱۴.۳۲ درصد، ترکیه با پنج میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار و سهم ۱۲.۵۷ درصد و افغانستان با ۲ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار و سهم ۴.۶۴ درصد اختصاص دارد.

واردات نیز امسال از ۵۷.۱ میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته به ۴۹ میلیارد دلار رسیده است که نشانگر کاهش ۱۵.۵ درصدی است. کاهش واردات در راستای حمایت از تولیدات داخلی و اولویت‌دهی به واردات کالاهای اساسی و واسطه‌ای ارزان‌تر یکی از مهمترین دلایل مدیریت واردات است.

در بخش واردات نیز، امارات متحده عربی با ۱۴ میلیارد و میلیون دلار، بیش از ۳۰ درصد از سهم واردات را به خود اختصاص داده است. در رتبه های بعدی کشور چین با ۱۳ میلیارد و ۴۳۹ میلیون دلار و سهم ۲۷.۳۷ درصد، ترکیه با هفت میلیارد و ۹۲۱ میلیون دلار و سهم ۱۶.۱۳ درصد، هند با یک میلیارد و ۵۴۷ میلیون دلار و سهم ۳.۱۵ درصد و آلمان با یک میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار و سهم ۲.۹۲ درصد از کل ارزش واردات سهم قابل توجهی داشته اند.

کد خبر: ۳۹۴٬۱۴۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha